reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja jak najdłużej chce bo biedni jesteśmy 😂 wszystko idzie na wykończenie a mleko modyfikowane to dodatkowy wydatek 😂😂 nie no, śmieje się (chociaż to na pewno jest plus), zawsze chciałam karmić minimum rok, nawet do 2 r.z. lub samoodstawienia jeśli się wcześniej sam zdecyduje nie jeść już cycka. Ale mój z tych kopiących podczas jedzenia, więc nie wiem ile wytrzymam 😂 chociaż ostatnio, odpukac, jest nawet jakoś lepiej.i się nie szarpie. Może to faktycznie przez te żeby się działo.
Ja jak odstawiłam mloda w dzień czuje się o wiele lepiej psychicznie, wolna 😂😂 teraz tylko cycka w nocy zabiorę i będzie super 😀 pol roku dla mnie np jest wystarczające. Nie wyobrażam sobie karmic do 3 r. Jakoś mnie to obrzydza jak takie duże dziecko ciagnie cycka. Mój mąż jadl tak, i mam to przed oczami 😂

Dziewczyny kp, czy tylko mój taki cycek? Odnoszę wrażenie że cofamy się do czasów noworodkowych jak nie gorzej.. Usypiam na leżąco zawsze przy cycku i zaczął tak robić, że musi mieć cały czas cycka w buzi a jak uda mi się go wyjąć albo sam wypluje to chwyta ręką sutek, sobie pomiętoli, i zasypia trzymając a jak próbuje wstać to się budzi i wścieka 😪😩 a potem jak czekam az głębiej zasnie to potrafi się przebudzić i sobie wlozyc cycka do buzi spowrotem.. 🥲 i kilka- kilkanascie razy tak próbuje wstać i nie działa ok godzine sie z nim męczę
U mnie to samo, wszystko przez ząbki.

Hahaha wiem o czym mówisz, jak kupiliśmy mieszkanie to też pamiętam wszystko szło na wykończenie, pomijając że i tak masz super bo my bez kuchni z pół roku byliśmy, z myciem garów w wannie itp, nigdy więcej 🤣 też chce karmić rok conajmniej po roku nie trzeba już wgl modyfikowanego dawać w razie co chyba nie? bo wtedy wracam do pracy a maly do żłobka musi i chce dokarmiać do 2 r.ż ale nie wiem jak to wyjdzie i czy tak wgl się da 🤔 i jak w pracy dam radę z pełnymi cyckami bo nie wyobrażam sobie na kiblu odciągania albo na socjalu przy ludziach 🤨 chyba że będę lecieć do pokoju matki z dzieckiem w galerii i tam ale dziwnie no nie wiem jak to rozegram xD
Ehm kopanie, teraz cycek zabawka(oby to było chwilowe!) I wgl mały teraz jakby turbodoładowania dostał, już nam z łóżka spadł (na szczęście niskiego u babci i na gruby dywan)ale mam nauczkę ze juz trzeba uważać i nie uleży tam gdzie go położę🥲
Też się zastanawiałam jak ogarnąć kp. Po powrocie do pracy, ale siostra robiła tak, że rano przed robotą cyc, potem młoda dostawała jaglanej, obiadek i jakieś owocni, a po powrocie z pracy znowu cyc, kolację i chyba cyc na noc.
Ja też chcę karmić jak najdłużej, już znalazłam żłobek, który nie będzie podawał mm w jadlospisie i dawał na nim gotowanych owsianej czy kaszek, jeżeli nie będę chciała.

Hmm napewno jak jednozmianowa praca to łatwiej u mnie godzinowo to roznie będzie, raz na rano raz południe, raz na popołudnie.. najlepiej by było przed pracą odciągnąć w razie jakby mały już był w żłobku a po pracy nakarmic. Tylko jak cycki wytrzymają niekarmienie ok 8-10 godz🙄
A masz już miejsce zaklepane w żłobku, już się kontaktowałaś?Bo chyba trzeba będzie dzwonić lada dzień, mam nadzieje ze nie za pozno:o
Wiesz co one przywykną, że dziecko mniej mleka potrzebuje, przez kolejne miesiące jakieś karmienie ci wypadnie, potem kolejne itd.
Wiesz co w tym żłobku jak dzwoniłam ostatnio to caly czas było miejsce. Póki co nie wi m czy wrócę do pracy w styczniu, czy po kolejnych wakacjach, bo czy w ogóle wrócę 🤣🤣 robiłam tylko research 😁

Dziewczyny, mam podłoge!!! 🥳

Załączniki

• received_883937965543500.jpeg
    received_883937965543500.jpeg
    32,6 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Właśnie kastrowany, kuweta czysta, kot zdrowy. Wcześniej się tak nie zachowywał, a nie odmawiam mu dostępu do małego, albo jego rzeczy. Śpi w wózku, łóżeczku, więc nie jest przeganiany.
Ja mam psa. Do tej pory potrzeby załatwiane na dworze. Odkąd mloda jest w domu sika we wszystkie możliwe miejsca gdzie są tylko mlodej rzeczy;/ mega to uciążliwe dla nas i problematyczne tak samo

Do góry