reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Właśnie kastrowany, kuweta czysta, kot zdrowy. Wcześniej się tak nie zachowywał, a nie odmawiam mu dostępu do małego, albo jego rzeczy. Śpi w wózku, łóżeczku, więc nie jest przeganiany.
Jezu u najgorszy zapach szczochy kota. Moi rodzice mają kota który sika w innych miejscach i jak wchodzę to czuje ten zapach 😂

To raczej ze względu na zmianę sytuacji. Dziecko jest coraz większe, jest go wszedzie coraz więcej i kot pewnie wyczuwa szybko zachodzące zmiany. Mieszkacie w mieszkaniu więc przestrzeń nie jest duza. Nowe zapachy, nowe dźwięki. Dużo i szybko bo młody szybko rośnie.
Miałam kotke 16 lat, pożegnana w zeszłym roku i kocurka, ale on został z rodzicami moimi i w sumie teraz jesteśmy u nich to on jest też.
Będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość 😐 poświęcasz mu czas? Trzeba by spróbować znalezc dla niego chwilę i go "wymasować" pod brodą albo na karku. Przejedź mopem z octem miejsca, w których się już zesikal. Koty bardzo octu nie. Lubią,. A jednocześnie jest bezpieczny dla dzieci. Niektórzy mają high need baby, a inni high need cat 🤪
No on sika tylko jak coś jest na podłodze, na puste panele nie nasika, więc to kwestia naszych rzeczy..
On jest miziany i ukochany. Kot z nami śpi, a dziecko nie. W dodatku w ogóle go od małego nie separuje, nawet bawi się jego zabawkami, żeby właśnie nie czuł zazdrości. Fakt, że przez ponad pół roku byłam z nim ciągle w domu, a teraz ciągle wychodzę, więc może czuje się samotny.

Chociaż tyle, że młody raz wstał w nocy na mleko i jestem wyspana jak nigdy 😎 o 23 tak głośno zapłakał, ale weszłam do pokoju i płakał przez sen, więc coś mu się musiało śnić złego :(

Wcale nie muszą na zęby :D bo u nas już wylazły a dopiero się zaczął ciągnąć :D
A to moja się już z 2 miesiące za uszy łapie 🙈 czytałam gdzies, że podobno na uszach sa bardzo wrażliwe nerwy czy coś i dziecku sprawia to przyjemność, jak się za nie łapie. Chyba faktycznie tak jest, bo zazwyczaj robi to jak usypia, albo przez sen ☺

Nie mam słuchawek dla młodego, ale mam pieluchę 😂 potrzeba matką wynalazków :D na górze tną panele, a młody kima

Załączniki

• IMG_20210803_105832.jpg
    IMG_20210803_105832.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 86
Dziewczyny kp, czy tylko mój taki cycek? Odnoszę wrażenie że cofamy się do czasów noworodkowych jak nie gorzej.. Usypiam na leżąco zawsze przy cycku i zaczął tak robić, że musi mieć cały czas cycka w buzi a jak uda mi się go wyjąć albo sam wypluje to chwyta ręką sutek, sobie pomiętoli, i zasypia trzymając a jak próbuje wstać to się budzi i wścieka 😪😩 a potem jak czekam az głębiej zasnie to potrafi się przebudzić i sobie wlozyc cycka do buzi spowrotem.. 🥲 i kilka- kilkanascie razy tak próbuje wstać i nie działa ok godzine sie z nim męczę
Mój też się pogodził z cycusiem. Wcześniej przez wyjściem zębów był na cycek obrażony, ale teraz znów cycus jest remedium na wszystko. Natomiast ja jak już widzę, że usypia i nie ssie efektywniw to wyciągam cycka i od razu wkładam smockz.a działa, zawsze śpi dalej chyba że śpiący nie jest i tylko tak chillowal. No ale my się karmimy na leżąco :D

reklama
Super, spróbowałam smoczka(chociaż nigdy go nie akceptował), to chwycił go łapki i szarpał i gryzł jak gryzak,czym oczywiście się rozbudził 🙄 chyba mocno go te żeby męczą, pewnie zaraz górne będą szły 🥲 a do kiedy zamierzasz karmić? Będziesz przechodzić na modyfikowane czy nie?
Ja jak najdłużej chce bo biedni jesteśmy 😂 wszystko idzie na wykończenie a mleko modyfikowane to dodatkowy wydatek 😂😂 nie no, śmieje się (chociaż to na pewno jest plus), zawsze chciałam karmić minimum rok, nawet do 2 r.z. lub samoodstawienia jeśli się wcześniej sam zdecyduje nie jeść już cycka. Ale mój z tych kopiących podczas jedzenia, więc nie wiem ile wytrzymam 😂 chociaż ostatnio, odpukac, jest nawet jakoś lepiej.i się nie szarpie. Może to faktycznie przez te żeby się działo.

Do góry