reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też nie lubię spać popołudniu :( ale dzisiaj miał łącznie godzinę drzemek, więc nie wiem skąd on bierze siły na to wszystko :/
moja np. jak ją chciałam uśpić w łóżku dzisiaj to straaasznie marudziła, w końcu ją wzięłam w nosidle na spacer. I zasnęła po 10min.. a ja sama prawie się roztopiłam w tej temperaturze z nią na brzuchu. Może dlatego teraz tak śpi, bo ją zgrzało wcześniej :p ale ewidentnie w łóżku już nie mogła zasnąć z samego nakręcenia się, bo zmęczona jak widać była.

reklama
Ja też nie lubię spać popołudniu :(
Ja do tej pory często właśnie z nią spałam. Ale u nas w rodzinie ostatnio problemy zdrowotne i chyba dlatego spać nie mogę... w nocy... po południu... już ledwo żyje przez to. A nie wezmę nic na sen jak śpie z córką w jednym łóżku :/ tak więc od jutra z rana daje ją mężowi a ja bede sie starała dosypiać.

właśnie miałam pytać jak się sprawdza to mleczko. My chyba zaczniemy od września dopiero, młoda kończy 6 miesięcy w połowie sierpnia, a wtedy akurat wyjeżdżamy na wakacje, więc nie chce próbować nowych rzeczy i chyba ostatecznie ten cycek będzie najwygodniejszy.

Jak tam Hanna ze Smilkiem? Polubili się? :)

A np. nie myślałaś, żeby mieszać w thermomixie? Wiadomo, że nie miksować, ale może lepiej by zmieszało i grudki by się nie robiły. Chyba że za dużo roboty?
Juz zamawiam hurtowo 😂smakuje jej, nie ma zatwardzen jest okej. 😀 Wiesz nie ma takich Grudek nie zatyka się butla więc jest okej

Dziewczyny u nas dzisiaj marchewka wjechała (dzisiaj kończy pół roku) i całkiem chętnie buzię otwierała 😁 Dałam jej też kawałek do rączki to nie bardzo wiedziała co z tym zrobić😂

Moja panienka teraz np. śpi już drugą godzine (trzecia drzemka :oops:) - odbija sobie noc, jak o 3ciej ją wzięło na harce - leżenie na brzuszku i gadanie sobie w eter. Całe szczęście nie rozkręciła się za bardzo i zasnęła sobie jak ją później po brzuszku głaskałam. Szkoda, że ja nie mogę zasnąć po południu, bo też chętnie bym odespała :(
u nas dzisiaj 4 drzemki, każda minimum po godzinie🤭 jestem ciekawa nocki🙈😂

🤷🤷🤷

Załączniki

• IMG_20210727_133515.jpg
    IMG_20210727_133515.jpg
    1 020,5 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Bardziej doświadczone mamuśki pomocy. Jade z młodą jednak nd morze. Co niezbędne z takim maluchem ? Mysle o namiocie przeciwsłonecznym takim małym na plaze dla niej. Cos jeszcze się sprawdza ?

Do góry