reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja na mloda znalazłam sposób zeby zasypiala 20-21. Wcześniej jak widzoalam ze zmeczona to probowalam ja przetrzymac bo myslalam ze bedzie lepiej spala w nocy. W dzien miala maks 3 drzemki i tego pilnowałam. Zawsze usypianie z płaczem. Co sie okazywało byla tam zmeczona czasem ze nie mogla usnac . Teraz ja usypiam w dzień jak tylko widze ze zaczyna ziewac albo robia jej się czerwone oczka. Wtedy koniec zabaw, na gore do lozeczka i mloda odlatuje w 5 minut. Tyle ze drzemki są od 30 minut do godziny. I jest ich znacznie więcej niż 3 ;D ale wieczorem za to mloda nie jest taka zmeczona. Kąpie sie, zjada butle. Kladzie się do lozeczka i w miarę bez problemu usypia. Potem tylko pobudka kolo północy i kolo 3 na mleko.
Ja też pozwalam Hani spac jak widzę że jest zmeczona. Czasami ta drzemka jest np o 18 30 spi 30 min 😀pozniej trochę zabawy kąpiel i spi kolo 21. Ja nie mam problemu z jej usypianiem.

reklama
Ja na mloda znalazłam sposób zeby zasypiala 20-21. Wcześniej jak widzoalam ze zmeczona to probowalam ja przetrzymac bo myslalam ze bedzie lepiej spala w nocy. W dzien miala maks 3 drzemki i tego pilnowałam. Zawsze usypianie z płaczem. Co sie okazywało byla tam zmeczona czasem ze nie mogla usnac . Teraz ja usypiam w dzień jak tylko widze ze zaczyna ziewac albo robia jej się czerwone oczka. Wtedy koniec zabaw, na gore do lozeczka i mloda odlatuje w 5 minut. Tyle ze drzemki są od 30 minut do godziny. I jest ich znacznie więcej niż 3 ;D ale wieczorem za to mloda nie jest taka zmeczona. Kąpie sie, zjada butle. Kladzie się do lozeczka i w miarę bez problemu usypia. Potem tylko pobudka kolo północy i kolo 3 na mleko.
To u nas tak jest od początku :) Żadnych sztywnych godzin czy ilości drzemek. Jak młody jest zmęczony to śpi kiedy chce, czasem usypia przy karmieniu, czasami w wózku ze smoczkiem albo w łożeczku jak go odłożę. Żadna rutyna się u niego nie sprawdzała, więc sam dyktuje czego chce, a ja się dostosowuję. No ale i tak wieczorem się rozbudza i szaleje w łóżeczku :D Tylko że on nie płacze, po prostu robi imprezę na brzuszku, cieszy się do szczebelków itp. To wtedy też nie walczę i po prostu mu pozwalam, jak już się robi zmęczony i do spania to zaczyna jęczeć i wtedy szybkie karmienie i zasypia w kilka minut. :D

To u nas tak jest od początku :) Żadnych sztywnych godzin czy ilości drzemek. Jak młody jest zmęczony to śpi kiedy chce, czasem usypia przy karmieniu, czasami w wózku ze smoczkiem albo w łożeczku jak go odłożę. Żadna rutyna się u niego nie sprawdzała, więc sam dyktuje czego chce, a ja się dostosowuję. No ale i tak wieczorem się rozbudza i szaleje w łóżeczku :D Tylko że on nie płacze, po prostu robi imprezę na brzuszku, cieszy się do szczebelków itp. To wtedy też nie walczę i po prostu mu pozwalam, jak już się robi zmęczony i do spania to zaczyna jęczeć i wtedy szybkie karmienie i zasypia w kilka minut. :D
U mnie mloda od dwóch dni zaczyna spac na brzuchu. Wkolo sie przewala przez sen. A najlepsze ze w nocy ma fazę na podnoszenie nog i stukanie o szczebelki nimi. Wtedy sie rozbudza a my razem z nia ;D nie działają ochraniacze ani warkocze ;p lizanie szczebelkow i kopanie ich jest najlepsza zabawą

Moj maly potworek. ;)
20210728_110021.jpg

jejku jak was czytam to zaczynam się zastanawiać czy z moim dzieckiem wszystko ok 🤔
my mamy spanie jedzenie zabawa od zawsze i tak w kółko🙄🤪
2_3 drzemki w ciągu dnia po pół h a o 19 kąpiel jedzenie zabawa bajka na dobranoc i śpi, budzę go o 23 daje butelkę złopie jak opętany a potem już zasypia na odbijaniu i tak do 6-7😍
jak się obudzi w nocy wiadomo czasem się zdarza typ go bierzemy do siebie i dalej śpi 😂
ale żeby nie było kolorowo przed 8 wyszlismy jak codzień na spacer (wtedy pierwsza drzemka) stwierdziłam a wypróbuje spacerówkę koszmar darł się nie miłosiernie🥵 nienawidzi pasów nie wiem co z tym zrobić ☹️

U nas bylo to samo przez tydzień. Może dwa. Mloda soe budzila vo godzina i plakala. Czasem działała woda sama. Czasem mleko. A czasem poprostu brałam ma rece. Ona się wyciszyła. Pierwsze dwa dni usypiala w łóżku z nami ale potem stwierdzilam ze lozko jest nasze. Ona ma lozeczko i męczyłam się tak parę dni. Viagle do niej wstawalam, na rece. I spowrotem do lozeczka. Po jakimś czasie jej przeszlo teraz wstaje 2-3 razy. Ale ja z własnej wygody przerobiłam jej lozeczko na mobilne ;D i zamiast ja bujac na rękach to wkładam do lozeczka. Dwa razy machnę i mloda spi ;D
Ja w ogóle małego nie bujam. Od początku ubiorę go do sypialni, żeby go nakarmić, bo karmie na leżąco, on wtedy usypia i zanoszę go do łóżeczka, na szczęście się nie wybudza. No ale za półtora h znowu płacze i ja już powoli mam dość...nie wezmę go do łóżka, nie ma takiej opcji...

jejku jak was czytam to zaczynam się zastanawiać czy z moim dzieckiem wszystko ok 🤔
my mamy spanie jedzenie zabawa od zawsze i tak w kółko🙄🤪
2_3 drzemki w ciągu dnia po pół h a o 19 kąpiel jedzenie zabawa bajka na dobranoc i śpi, budzę go o 23 daje butelkę złopie jak opętany a potem już zasypia na odbijaniu i tak do 6-7😍
jak się obudzi w nocy wiadomo czasem się zdarza typ go bierzemy do siebie i dalej śpi 😂
ale żeby nie było kolorowo przed 8 wyszlismy jak codzień na spacer (wtedy pierwsza drzemka) stwierdziłam a wypróbuje spacerówkę koszmar darł się nie miłosiernie🥵 nienawidzi pasów nie wiem co z tym zrobić ☹️
Mój też ma 3dzemki zazwyczaj 🥰np dziś obudził się o 7rano wypił butelkę i wzięłam go na górę do łóżeczka z karuzela 😀tam się pobawi i pogada sobie sam do siebie po śniadaniu na matę go biorę i tak z godzinę się pobawi z dziewczynami o 9 30 idzie spać 😀i prześpi 3godziny i obiadek dostanie myślę za za nie długo się obudzi...szczerze ja nie mam pasów od tułowia tylko w pasie bo przeszkadza to i nie wygodnie jest...

reklama
My z Czarkiem już od rana na "spacerze" 😂😂 tak się darł, że musiałam gościa wyprosić z lokalu 😁 wczoraj przyszedł nowy stelaż z serwisu, ale się okazało, że przednie koła nie pasują, więc teraz muszę czekać aż doślą nam koła 🤦 i takim sposobem mamy "spacer" na balkonie, a jak gościu będzie się awanturował, to zostanie tu sam, bo matka ma okres i tylko odlicza aż tatuś wróci z pracy 🙈
Jaki duży 😍

Do góry