reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
😱czemu dwa tygodnie?
Bo wszystko mamy spakowane i przewiezione do nowej chaty. Tzn zostawiłam sobie różne ciuchy, kilka koszulek jakieś sukienki 😂 ale to jakieś 5% mojej szafy... Kiedyś mnóstwo kupowałam. I teraz tydzień będę korzystać tylko z tej części, a potem po przeprowadzce też z tydzień zanim coś wypakujemy. W sumie może dłużej bo nie mamy na razie żadnej szafy i jeszcze nas na nią nie stać bo priorytetem będą drzwi 😂😂

Ja gdybym ich słuchała to do roku byłaby 6 razy 🤣🤣🤣
Ogólnie powinno się je robić minimum 3, jak dziecko się urodzi, potem jak siada i kolejne jak stoi, ale u mnie to czyste naciąganie na kasę było.
U mnie były 3 też jak ma raczkować i potem chodzić prywatnie jakoś nikt nie na więcej nie namawiał 😜

Mój też często ubrany w przypadkowe rzeczy 😂 zwłaszcza jak ma na sobie już jakieś body we wzorki/paski a trzeba do tego założyć cienkie spodenki, których praktycznie brak, więc dostaje to co jest, ja też teraz ubieram się w to co pod ręką jak wychodzimy, a nie ma czasu na strojenie 😂
To tylko ja mam tak zjechane 🤣🤣 jak już koszulkę ubrudzi, to go całego przebieram, w szafce też ma poukładane wg. Stylowek, A nie że koszulki, spodenki etc. Razem 🙈

No to wiadomo 😁 my do pediatry na NFZ to już nigdzie nie trzeba bez wyraźnej przyczyny 🤦
Ja też mam pediatrę na NFZ, ale w przychodni są specjalistyczne gabinety prywatne 😒

tylko te promki są jak już pora roku się zmienia 😂 ja do tej pory w Pinokiu kupowałam
ale teraz serio z bio bawełny albo bawełny kupiłam i nawet jakby miała wyrzucić za tydzień to i tak się opłaca 😜
oczywiście trzeba uważać na metki bo dużo jest takich 80% bawełny
Na stronie te promki są na wszystkie ubrania, tylko trzeba ok 1 w nocy kupić, serio sprawdź sobie.

Bo wszystko mamy spakowane i przewiezione do nowej chaty. Tzn zostawiłam sobie różne ciuchy, kilka koszulek jakieś sukienki 😂 ale to jakieś 5% mojej szafy... Kiedyś mnóstwo kupowałam. I teraz tydzień będę korzystać tylko z tej części, a potem po przeprowadzce też z tydzień zanim coś wypakujemy. W sumie może dłużej bo nie mamy na razie żadnej szafy i jeszcze nas na nią nie stać bo priorytetem będą drzwi 😂😂
Ale masz chatę już powoli i będzie i szafa 😜
łe ja to prawie nic w swojej nie mam wszystko prawie za małe nadal chudnę 😂jeszcze się zejdzie ale wywalę nic sobie nie kupuje
mam same narazie T-shirty i spodenki mój strój codzienny😂

oj jest 😂rampersy, bodziaki krótki i długi, piżamki, kaftaniki, skarpetki, spodenki, spodnie
pierze się ale zrobię fotę jak poprasuje 😜
To może ja tak nie widzę, bo w miarę regularnie tam kupuję i to co mi się podoba już mam 😁 ale spodenek i piżamek żadnych nie widziałam 🙁 ogólnie zauważyłam, że co Pepco to trochę inny towar i też dość często zmieniają modele.

Chyba jak na pierwszej wizycie jest wszystko ok, to potem już nie trzeba, bo u nas było ok i potem jeszcze dopytywałam pediatrę, czy później trzeba przyjść to mówiła, że nie.
U mnie wszystko było okej, u mojej siostry tez i znajomych i każdy ma tyle wizyt. Pierwsza wizyta kolo 6 tyg pozniej po miesiącu chyba, jak zacznie siadać i zacznie chodzic. Tak u nas wygląda

To tylko ja mam tak zjechane 🤣🤣 jak już koszulkę ubrudzi, to go całego przebieram, w szafce też ma poukładane wg. Stylowek, A nie że koszulki, spodenki etc. Razem 🙈

Ja też mam pediatrę na NFZ, ale w przychodni są specjalistyczne gabinety prywatne 😒

Na stronie te promki są na wszystkie ubrania, tylko trzeba ok 1 w nocy kupić, serio sprawdź sobie.
Nie, to ja mam trochę rzeczy od siostry używanych, sporo prezentowych od rodziny, to co sami kupujemy jak nam się spodoba i potem wychodzi, że bodziakow ma full, a spodenek brakuje, już nie nie mówiąc o tym, żeby jedno z drugim prasowało 😁

Jak masz pediatrę na NFZ to przecież skoro uważa, że potrzebna jest jakaś wizyta u specjalisty to powinna dać skierowanie na NFZ 😱

reklama
U nas na drzwi czekanie co najmniej 6 tyg masakra.

Do góry