reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
no właśnie mam zagwostkę bo na necie wyczytałam, że jak jest to nie dodawać a znajduję tylko na etykiecie w składzie HIPP olej rzepakowy i Babydream olej słonecznikowy
a w Gerber, Bobovita i Holle nie ma🤔
zwariować idzie 🙄😬
No idzie tak jak w mleku olej palmowy i teraz jest nowe mleko od jakiegoś czasu little steps bez oleju palmowego i dużo osób sobie chwali może ktoś z was próbował?

Bo sa witaminy które przyswajają się z olejem: A D E K, widocznie gdzieniegdzie dodają już jako gotowiec:) Ja będę dodawać do gotowego już posiłku czy do sloiczka jakieś oleje na zimno tłoczone tak jak sama jem- oliwa, olej lniany, z pestek dyni itp
Ja kolo 8 msc zaczne dodawać żółtko do zupek

Bo sa witaminy które przyswajają się z olejem: A D E K, widocznie gdzieniegdzie dodają już jako gotowiec:) Ja będę dodawać do gotowego już posiłku czy do sloiczka jakieś oleje na zimno tłoczone tak jak sama jem- oliwa, olej lniany, z pestek dyni itp
no właśnie zastanawiałam się czy nie dodawać dobrej jakości oliwy z oliwek bo sama dodaje ale potem wyczytałam, że są specjalne dla niemowląt np HIPP. Zastanawiam się na ile to jest marketing z dopiska a zdrowie? 🤔

Jak dla mnie marketing. Tak samo jak oliwki do ciała itp. Co oni innego zrobią z tym olejem?Jak istotne jest głównie to żeby był na zimno tłoczony bo będzie najzdrowszy, tak mi się wydaje 🤷‍♀️
a ja wiem? myślałam może jakoś bardziej przebadany pod względem toksyn
nie wiem łeb mnie już od tego boli🤯
jak ktoś ma drugie dziecko to jednak łatwiej😂

Właśnie babcia wczoraj mi powiedziała że tak się robiło, pierwszy raz słyszałam:D i co, tu chodzi o to żeby regularnie dostarczać te składniki z żółtka bo one są tak istotne tak?
Kwasy omega 3 chyba z tego co pamiętam i bardzo dużo żelaza ma 😁 mi mama tak mowila, nie wierzyłam jej, pediatra że starsza córka tez mi mówiła to więc uwierzyłam 😁

Aaa rzeczywiście. A wcześniej lepiej nie dawać niż przed 8 msc? Czy tak po prostu sobie postanowiłaś?
Ja chyba normalnie się zacznę dużo zdrowiej odżywiać jak mały zacznie rozszerzać dietę XD bo tak to nie przykładam tak wagi do tego żeby jeść super odzywczo i zdrowo a nie będzie się chciało robić 10 posiłków dla każdego osobno xD
w tym poradniku co kupiłam jest napisane
1627162377918.png

reklama
Do góry