reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

o takie z wkładką dla niemowlaka
a fotelik też już mam ale poczeka w szafie 😂
Mam ten sam zestaw, ale Sirony jeszcze nie kupilam.

reklama
Ja zamierzam kupić obrotowy fotelik. Jeszcze nad tym tak głęboko nie myślałam. Moja przez 3 noce budziła się z płaczem i spała z nami. Miałam dosyć. A dzisiaj kręciła się w nocy, to na bok ją przekręcałam, bo jej się wtedy najlepiej śpi i chodziłam kilka razy pod rząd, ale na szczęście spała w łóżeczku. Po 2 mleko, po 4 wzięłam dopiero do nas i 7:30 pobudka. 😉
u nas to samo, turlanie z boku na bok. Na plecach juz rzadko kiedy chce spac🤷🏼‍♀️

Mój tak skoczył w siatce centylowej, że powinnam sobie zakleić sutki.
Filip jest od początku pod 3cim centylem a w ostatnim miesiącu nadgonil i wskoczył na 3ci, więc szkoda byłoby to zmarnować 😂 ale ja nie wiem czy to jest kwestia metabolizmu, pewnie tak bo ja też karmie koło 10 razy na dobę 🙈 a on taki wypierdek 🙈 a ja mam identycznie, miałam też za dzieciaka, więc to pewnie po mnie

Ja, jako żona strażaka to nawet nie mam co oglądać tych do jazdy przodem. Bo nie zawsze tylko prędkość ma znaczenia. Wbrew pozorom.
a co im zależy czy dziecko jeździ tyłem czy przodem
ja byłam na takich testach masakra polecam każdemu zobaczenie co się dzieje z fotelikiem przy 140km/h przy zderzeniu [emoji24]

Tylko wiecie że te testy są przeprowadzane tylko przez firmy fotelikowe? Ile w tym prawdy tego nie wiadomo.
Tzn. mój facet wypowiadał się co do samej konstrukcji auta i jak poszczególne jego części zachowują się w przypadku zderzenia (i jak takie uderzenie wpłynie na dziecko w foteliku przodem vs. tyłem), a nie na podstawie filmiku sponsorowanego przez producentów fotelików :D

reklama
Do góry