reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

😱 masakra co lekarz to opinia, ciekawe skąd to się bierze, bo przecież jeśli są jakieś badania naukowe na szkodliwość czegoś to wszędzie powinna być jedna wersja , zwłaszcza jak wypowiadają się specjaliści... Tak samo z tymi bibsami, szukałam info o ich szkodliwości, bo zewsząd trąbią, że złe i nie znalazłam nic poza bełkotem jakichś randomów w necie 🤷

reklama
Ja właśnie wracam tez od neurologopedy chodze z 5 latka. I sie pytalam o ten bidon, i mowi że super, że dziecko ćwiczy mięśnie w buzi i przygotowuje się aparat mowy
ja też u neurologopedy w poradni neantologicznej dla wcześniaków i powiedzieli ze jest super ale napewno nie będzie pił bo za mały jest 😂ale im mina zrzednie teraz jak będziemy na kontroli bo pije jak smok.
u mnie właśnie powiedziały że napewno nie butelka ze smokiem bo wtedy dziecko nie odróżnia czy mleko czy woda i potem jeść nie chce i nie oduczę smoka.
oczywiście polecały też zwykle kubki ale nadal twierdziły że za mały bo wcześniak 😂

edit a dodam jeszcze że kaszki odradzają z butelki tylko łyżka a przecież to też takie modne specjalne smoczki są 🙄 nam powiedziała że to wygodnictwo rodziców a producenci szybko okazję łapią

Kurcze no to rzeczywiście. Dziewczyny tak na marginesie to ja nic nikomu nie narzucam tylko chciałam się podzielić z tym czego się dowiedziałam

Dziewczyny, tak zachwalalyscie ta bawelne organiczna w Pepco, ze az przy okazji spaceru poszlam zobaczyc. I co? Z siatami wrocilam do domu-piekne wzory takie na jesien, uwielbiam takie. I w dotyku super-zobaczymy jak sie sprawdzi, bo to nasze pierwsze zakupy z Pepco.

Dziewczyny, tak zachwalalyscie ta bawelne organiczna w Pepco, ze az przy okazji spaceru poszlam zobaczyc. I co? Z siatami wrocilam do domu-piekne wzory takie na jesien, uwielbiam takie. I w dotyku super-zobaczymy jak sie sprawdzi, bo to nasze pierwsze zakupy z Pepco.
daj znać jak po praniu?
ja się w sobotę wybieram bo kawałek mam🤪

ja też u neurologopedy w poradni neantologicznej dla wcześniaków i powiedzieli ze jest super ale napewno nie będzie pił bo za mały jest 😂ale im mina zrzednie teraz jak będziemy na kontroli bo pije jak smok.
u mnie właśnie powiedziały że napewno nie butelka ze smokiem bo wtedy dziecko nie odróżnia czy mleko czy woda i potem jeść nie chce i nie oduczę smoka.
oczywiście polecały też zwykle kubki ale nadal twierdziły że za mały bo wcześniak 😂

edit a dodam jeszcze że kaszki odradzają z butelki tylko łyżka a przecież to też takie modne specjalne smoczki są 🙄 nam powiedziała że to wygodnictwo rodziców a producenci szybko okazję łapią
Ja nawet bym nie pomyślała, żeby kaszkę podawać w butelce, jak kupowałam smoczki do butelki to dopiero ogarnęłam, że jest w ogóle coś takiego jak smoczek do kaszki i aż nie dowierzałam 😱 kaszki na pewno nie będę podawać mu z butelki, bo raz, że musiałabym to rozrzedzić, a kaszka musi być w miarę gęsta, a dwa bałabym się, że się zakrztusi 😱 poza tym tak jak piszesz, chcę oduczyć go smoczka w porę, póki co walczymy ze smoczkiem, a potem przyjdzie czas na butelkę, więc butelką tylko to co trzeba podać. Byle Czaruś nie był po ojcu, że chyba jeszcze w przedszkolu ciągnął z butelki 😱🙈

Za taką cenę najważniejsze że materiał super dla dziecka, a jak się zniszczy to nie szkoda😁

reklama
Ja zaraz ruszam do Pepco na shopping, mam nadzieję, że coś fajnego w naszym rozmiarze jeszcze będzie 😁 z bawełny organicznej miałam na początku śpiocha, a teraz rampersa i super są! Tzn. śpioch był, bo już dawno za mały 😂

Do góry