reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ciagle mowilam,ze nie wolno itp itd. No takie 8 msc dzieci już są tak kumate, że szok 😁zobaczysz jak będzie Ci się śmiał w oczy i coś robil 😂
no właśnie z włosami tak mam tłumaczę a ten się chichra i tak ciągnie 🤨 i z zabawką ten rzuca ja podnoszę a ten się chichra bo śmieszne to jest do 10 razu a 15 to już dobija😕
a dzisiaj jeszcze marchewką zaczął pluć i chichra się ahh z utęsknieniem wspominam 1 ms🤪

A, myślałam że na termy jedziecie :D mi się właśnie octopus taki trochę za mały wydaje 😂 nie ma się czego bać 😁 będzie fajnie, mój po pobycie przestał się bać prysznica i nie boi się kapieli w dużej wannie, a wcześniej płakał xd
Wiesz, ja pływać nie umiem, to jak się uczyłam w Octopusie to był dla mnie jak morze 😂 ale generalnie jest mały, więc jak się źle trafi to żadna przyjemność się cisnąć z innymi. My z Piątkowa to na Termy trochę daleko 🙈

Dziewczyny byłam dziś na kontroli u logopedy z Adasiem (stan po podcięciu wędzidełka, zaburzenia dystrybucji napięcia mięśniowego), pokazałam jej bidon bboxa. Powiedziała, że dziecko do 12 msc nie powinno pić ze słomki bo uczy nieprawidłowego ssania, rurka powinna być krótka i w dodatku ten bibox ma taką blokadę w tej słomce i dziecko musi ją zdusić dziąsłami co też jest źle. Doradziła zwykła butle ze smoczkiem , kubek diody lub jakiś mały z mustelli. 🤦

Dziewczyny byłam dziś na kontroli u logopedy z Adasiem (stan po podcięciu wędzidełka, zaburzenia dystrybucji napięcia mięśniowego), pokazałam jej bidon bboxa. Powiedziała, że dziecko do 12 msc nie powinno pić ze słomki bo uczy nieprawidłowego ssania, rurka powinna być krótka i w dodatku ten bibox ma taką blokadę w tej słomce i dziecko musi ją zdusić dziąsłami co też jest źle. Doradziła zwykła butle ze smoczkiem , kubek diody lub jakiś mały z mustelli. 🤦
Ja właśnie wracam tez od neurologopedy chodze z 5 latka. I sie pytalam o ten bidon, i mowi że super, że dziecko ćwiczy mięśnie w buzi i przygotowuje się aparat mowy

reklama
Do góry