reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A tak swoja droga uwazajcie dziewczyny przy tych temperaturach na odparzenia. U naszej mlodej sie zrobily na faldkach pod broda - na szczescie jeden dzien wykremowane kreme z cynkiem i po sprawie. Ale wygladala to niefajnie. Widze ze tez faldka pod brzuszkiem sie robi powoli czerwona wiec tez trzeba bedzie kremowac... moj serdelek 😍🤗

reklama
A tak swoja droga uwazajcie dziewczyny przy tych temperaturach na odparzenia. U naszej mlodej sie zrobily na faldkach pod broda - na szczescie jeden dzien wykremowane kreme z cynkiem i po sprawie. Ale wygladala to niefajnie. Widze ze tez faldka pod brzuszkiem sie robi powoli czerwona wiec tez trzeba bedzie kremowac... moj serdelek 😍🤗
U nas czasami robią się czerwone krechy pod brodą od mleka i pod kolanami. Kapiemy w skrobii ziemniaczanej/krochmalu i smarujemy lanolina jeśli trzeba i schodzi

Ja w te upały robie jej prysznic jeszcze 2 razy 😀

Ja po każdej kąpieli smaruje szyję i paszki skrobią ziemniaczaną i to mega pomaga🙂

ja w trakcie dnia w takie upały go zawsze kilka razy przemywam pod karkiem, paszkami i na zgięciach i kremuję 😉

My jutro idziemy na basenik 😀 tez musze kupic jakiś kojec, drogi był?
Znalazlam go na Amazon ale kosztowal 679 zl i przesylka z Niemiec, wiec szukalam dalej i na Allegro znalazlam za 449. Ogolnie drogi, ale jest bardzo solidny-tatus siadal na bokach i super wytrzymale-a bardzo mi zalezy na bezpieczenstwie. On ma tez dno ale dalam tam mate piankowa, bo moj Mlody juz tez pelza jak go na chwile zostawie😂 No i rozmiar 190x150-chyba na przestrzen nie bedzie narzekal.

Kurcze, czy tylko ja na razie mlodej daje jedynie mleczko? 😁 poki co niczego nowego jeszcze nawet nie lizała, ale czekam do ukonczonego 6ego miesiaca 😅😇
My też póki co tylko na mleczku 😊 Dziś tylko dałam mu do polizania to jabłko i kalarepę. Rozszerzać dietę planuję od sierpnia, to już 5,5 miesiąca gdzieś będzie miał. Początkowo też chciałam czekać aż skończy 6 miesięcy, ale później stwierdziłam, że przez te 2 tygodnie i tak pewnie wiele mu nie podam, wszystko tylko tak na spróbowanie, więc bez różnicy, a zawsze już pierwsze smaki będzie miał za sobą :D Ale jak nie będzie chętny, to nic na siłę, szczególnie, że póki co nie widzę, żeby samym mlekiem się nie najadał ;)

reklama
U nas od kilku dni problem z wieczornym zasypianiem🥺 na rękach nie, przy karmieniu nie, w łóżeczku nie, w naszym łożku tez nie i nie wiadomo co robić, wymiękam… zmęczony jest to widać a zasnąć ni ch*.
Jak Wasze maluchy zasypiają na noc? U nas przeważnie juz przy karmieniu odpływał…
Mój też już nie zawsze podczas wieczornego karmienia zasypia, czasem wręcz zyskuje jakąś energię na wieczór i koniecznie ktoś musi z nim być w pokoju, wtedy się chichra i szaleje, a jak zostanie sam w pokoju, to jęczy, krzyczy, płacze, ale nie zasypia 🤷‍♀️ Jedyną sprawdzoną metodą jest smoczek (puszczam jeszcze szumisia, ale to ewidentnie ten smoczek), wtedy chwila moment i śpi. Problem w tym, że powoli odzwyczajamy go od smoczka, więc próbuję najpierw wszystkiego, zanim dam mu tego smoczka. W dzień rzadko go używamy, no ale do spania jeszcze czasem trzeba dawać. innych sprawdzonych metod na zasypianie póki co brak 🤷‍♀️

Do góry