reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też jeszcze nic nie dawałam do jedzenia. Tylko trochę wody na łyżeczce, bo byłam u siostry a niej taki upał w mieszkaniu. Szwagier nie pozwala okien otwierać i wiatraka nie mają bo mu dzieci przewieje😂

reklama
U nas od kilku dni problem z wieczornym zasypianiem🥺 na rękach nie, przy karmieniu nie, w łóżeczku nie, w naszym łożku tez nie i nie wiadomo co robić, wymiękam… zmęczony jest to widać a zasnąć ni ch*.
Jak Wasze maluchy zasypiają na noc? U nas przeważnie juz przy karmieniu odpływał…
U nas podobnie. Moze to te upaly. Wczesniej zasypiala w trakcie karmienia. Teraz odstawia sie od piersi i jeszcze marudzi, lezy na lozku i kreci sie. Trwa to czasami z 40min😳 az w koncu albo sama zasnie albo zajęczy na pierś i wtedy juz w trakcie karmienia (to takie bardziej smoczkowanie niz karmienie).

U nas podobnie. Moze to te upaly. Wczesniej zasypiala w trakcie karmienia. Teraz odstawia sie od piersi i jeszcze marudzi, lezy na lozku i kreci sie. Trwa to czasami z 40min😳 az w koncu albo sama zasnie albo zajęczy na pierś i wtedy juz w trakcie karmienia (to takie bardziej smoczkowanie niz karmienie).
możliwe ze przez upały, kto to wie🤷🏼‍♀️ mój wypije porcje przed spaniem i potem się kręci i ulewa, potem przebieranie go, łózka i tak kółko sie bujamy z tym zasypianiem 😩
Melduję, że po 40 min - zasnął 🙏 niech noc będzie łaskawa🙈

Moja bryka nowa 😁

Załączniki

• IMG_20210717_130554002_HDR.jpg
    IMG_20210717_130554002_HDR.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 75
  • IMG_20210717_130513860_HDR.jpg
    IMG_20210717_130513860_HDR.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 74
U nas byla wtopa, ale my od poczatku uzywamy Medela Calma i to kwestia smoczka-moj nie umie z innego oic, mimo, ze Calma taka trudna🙈
Zycze Ci powodzenia, bo tez mi sie bardzo podobaja te butelki 👍
U nas dzisiaj byl basen pierwszy raz i Maly byl zachwycony-jestem w szoku ze takie maluchy potrafia tak plywac.
No i przyjechal nasz kojec i tatus rozstawil-pol salonu zastawione, ale Maly bedzie mial juz swoja strefe.
My jutro idziemy na basenik 😀 tez musze kupic jakiś kojec, drogi był?

możliwe ze przez upały, kto to wie🤷🏼‍♀️ mój wypije porcje przed spaniem i potem się kręci i ulewa, potem przebieranie go, łózka i tak kółko sie bujamy z tym zasypianiem 😩
Melduję, że po 40 min - zasnął 🙏 niech noc będzie łaskawa🙈
No u nas dzisiaj np miałam karmienie po 20 i myślałam, że pójdzie spać, a obudził się jak go odłożyłam do łóżeczka. Ale ja nic na śile i go w tym łóżeczku zostawiam, on się kręci i bawi itp i po jakimś czasie jak już kweka to szybkie dopijanie i spanko. Teraz dopiero zasnął na amen, właśnie go będę odkładać :D

No u nas dzisiaj np miałam karmienie po 20 i myślałam, że pójdzie spać, a obudził się jak go odłożyłam do łóżeczka. Ale ja nic na śile i go w tym łóżeczku zostawiam, on się kręci i bawi itp i po jakimś czasie jak już kweka to szybkie dopijanie i spanko. Teraz dopiero zasnął na amen, właśnie go będę odkładać :D
I dodam, że właśnie młody też zawsze wtedy uleje. Dzisiaj na brzuchu się bawił w łóżeczku, więc w ogóle wszystko zarzygane 😂 ale ubranko tylko troszkę a jest gorąco, więc go nie przebieram w takim wypadku.

reklama
Jednak wracam do aplikacji :D bez niej nic nie wiem, kiedy jadł, kiedy spał, już się tak przyzwyczaiłam, że jednak zostaje 😂

Do góry