reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja miałam kupować, ale ten grzybek u nas się nie przyjął za bardzo, więc już nie próbuje z innymi bo to bez sensu. U nas najlepsza zabawka jest pielucha tetrowa 🙃
Ja kupilam grzybka z polecenia i tez się nie przyjął. Wogole mala nie interesuje. A dostala mala żyrafkę i małpkę w prezencie i to był strzał... malpka jest super. Ale zyrafa to jest hit. Mloda jej gryzie uszy, kopyta. Wklada sobie jej glowe do buzi. No najlepszq zabawka teraz

Załączniki

• Screenshot_20210708-110718_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210708-110718_Samsung Internet.jpg
    184,4 KB · Wyświetleń: 48
  • Screenshot_20210708-110701_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210708-110701_Samsung Internet.jpg
    162,6 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Ja niedawno wróciłam ze spaceru. Mloda darla sie przez cały spacer. Doslownoe wrzeszczala. Nie wiem dlaczego ale u mnie mala nie potrafi zasnąć na spacerze. Ani w gondoli nie umiała ani w spacerówce. W domu moment i pada spac. Macie na to sposób?

Mniej więcej bo co zasnął to się przekręcał na brzuch. A że moje dziecko nie ogarnia, że na brzuchu głową może leżeć to od razu do góry i w szczebelki... O 3 wzięłam do siebie. Ale też duchota swoje zrobiła.
U nas bylo podobnie z tym lezeniem, kladlam swoje glowe obok niej zeby jej pokazac ze mozna, i tez dawalam jakies zabaweczki i w koncu jakos sie nauczyla - najczesciej opiera wtedy glowe o piąstki, albo wlasnie o jakas zabawke (miekka, ale nie na tyle zeby sie w nia wtopila 😁). Ale na poczatku bylo troche placzu.

Ja niedawno wróciłam ze spaceru. Mloda darla sie przez cały spacer. Doslownoe wrzeszczala. Nie wiem dlaczego ale u mnie mala nie potrafi zasnąć na spacerze. Ani w gondoli nie umiała ani w spacerówce. W domu moment i pada spac. Macie na to sposób?
Ja zabieralam moja w porach spania. Czyli tak dwie godziny od ostatniego karmienia, karmilam, przewijalam pieluche i biegiem na spacer zanim zasnela. Na poczatku od razu sie kierowalam na polna droge zeby ja troche wytrzepalo 😁😁😁 wtedy ladnie zasypiala. Jak slonce nie swiecilo bardzo to opuszczalam daszek, tak zeby wiecej widziala. No i w ostatecznosci puszczam jej turystyczna karuzele - ostatnio dlugo sie jej przyglada i tez zasypia. Jak juz to nie pomoze to uciekam z powrotem do domu bo wiem ze zaraz mloda mi zrobi dym 🤣🤣🤣

Pamiętacie, ja musiałam wrócić na chwilę do pracy. Jasne, że tęskniłam. Z naszą córką został mój facet i genialnie sobie poradził. Ja mu dałam kilka moich wskazówek, ale on w pierwszym tygodniu wypracował sobie swoje "metody"😃 pasowało i jeu i małej, więc ja się nie wtrącałam🤷‍♀️🥳. Powtarzam, wyjscie do ludzi bardzo dobrze mi zrobiło. Wyjście na lampkę wina w porze lunchu z ludźmi z pracy, nawet jesli ja sama nie piłam, było fajną odsoocznią, czy imprezy na zakonczenie roku szkolnego. Po powrocie z pracy byłam znowu mamą na 100%, mamą pełną énergie i sił.
Podsumowując, te ktore tu podkreślają, że trzeba wychodzić, mają moim zdaniem rację. Trzeba, dla siebie i dla dziecka🥰.

A moje dziecko w wakacje, będzie mieć imprezy, grille i spotkania średnio co drugi dzień, podejrzewam..., przetrwamy to jakoś🙊🙉🙈😘

reklama
Uśpić w domu i przełożyć na śpiocha do wózka.
Ilr mają drzemek wasze maluchy? Moja wczoraj miala tylko 2😂chyba jest już dorosla 😂
Dwie po 2 h jakoś.

Do góry