reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Załączniki

• Screenshot_20210707-210711.jpg
    Screenshot_20210707-210711.jpg
    211,5 KB · Wyświetleń: 56
reklama
dziewczyny nie wiem o co kaman mój cały dzień marudzi raz płacze, raz się śmieje, raz bawi a innym leży jak otępiały nie wiem czy to ta pogoda czy o co chodzi???
non stop coś gaworzy nie kumam z tego ani słowa 😒 jak ogóle rozpoznać co dziecko do Ciebie mówi🤷‍♀️
nawet jak ma gryzaczka w buzi to coś przez żeby syczy...i gada no głowa mi pęka po dzisiejszym dniu 😞
a do tego nie zjada mi całych porcji, usnąć nie chce a jak śpi to zaraz się budzi, płacze przez sen, kupka rano mega gęsta zielono-żółta a wieczorem żółtą rzadka i śmierdząca na maksa:o
w taki upał to ja bym mogła spać non stop🤪 nie wiem może nic poważnego i mu przejdzie

Julek u nas to samo. Znajomym to głupio ostatnio było przed nami z grilla się zwijać (znajomi z tych co dzieci nie mają, ale płaczą one w domu[emoji23]), bo my do 22.30 i w sumie jak my zaczęliśmy się zbierać to reszta też. Teraz mieliśmy 4 dniowy wypad. 2 dni u mnie w rodzinnych stronach i 2 dni we Wrocławiu to się okazało, że mamy Małego Turystę [emoji7]!Zobacz załącznik 1291717
A już myślałam, że tylko ja taka jestem, że zwijam się z imprez po bezdzietnych parach 😂
Super, ciekawe czy mój polubi podróże (jak już coś zorganizujemy 😂)

Im szybciej nauczysz go smaku wody, tym lepiej.
Ale ja nie napisałam, że najpierw dam soczki, czy coś, bo nie wiem, czy w ogóle dam, a jak już to nieprędko 😂 napisałam, że najpierw rozszerzanie diety, a później woda, bo rozszerzać będę jeszcze zanim skończy pół roku, więc wody nie ma sensu wtedy dawać, kiedy będzie dostawał wciąż mleko, a papki tylko na smak 😉 on tak naprawdę już się uczy picia wody, bo my oboje wciąż z wodą. Myślę, że najwcześniej jak skończy pół roku, zobaczę jak nam pójdzie rozszerzanie.

Ale ja nie napisałam, że najpierw dam soczki, czy coś, bo nie wiem, czy w ogóle dam, a jak już to nieprędko 😂 napisałam, że najpierw rozszerzanie diety, a później woda, bo rozszerzać będę jeszcze zanim skończy pół roku, więc wody nie ma sensu wtedy dawać, kiedy będzie dostawał wciąż mleko, a papki tylko na smak 😉 on tak naprawdę już się uczy picia wody, bo my oboje wciąż z wodą. Myślę, że najwcześniej jak skończy pół roku, zobaczę jak nam pójdzie rozszerzanie.
Wiem wiem, tylko czasem jak dziecko jest duże i pozna smak rozszerzania diety, to nie chce pić w ogóle wody, dlatego tak tylko radzę.

Mój dostaje od pierwszych dni wodę, ale to rzadko kiedy ktoś tak robi 😁

My o ile nie chodzimy na imprezy, o tyle jeździmy dużo na wycieczki :D tu nad jezioro, tu gdzieś do parku narodowego, w naszych okolicach jest mnóstwo do zwiedzania. Często jeździmy do rodziny faceta, a to jest 3h od nas. Nasze dziecko lubi podróże :D

Wiem wiem, tylko czasem jak dziecko jest duże i pozna smak rozszerzania diety, to nie chce pić w ogóle wody, dlatego tak tylko radzę.

E myślę, że gusta kształtują się z czasem i jedzenie nie ma wpływu na picie. Pół roku to i tak jeszcze małe dziecko, a dopóki głównym posiłkiem będzie mleko, to tej wody za dużo nie chcę mu dawać, bo i tak nie będzie pił, bo nie będzie mu się chciało. Wodę i tak będzie pił, bo my nic innego nie pijemy 😂 no poza ciepłymi napojami, ja czasem sok marchewkowy i tyle, pewnie nawet prędko nie ogarnie, że coś innego jest do picia, a jak już ogarnie to będzie nauczony, że na pragnienie jest woda, a inne płynne rzeczy dla smaku 👍

reklama

U mnie mloda tez od pierwszych dni dostaje wode. I teraz się sama o nią upomina. Jak mocno marudzi robie butle to pluje. A dam wode i jest uśmiech;D

Do góry