Sylwia99
Fanka BB :)
@KarolinaAnna.K taka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nawet nie wiem co to jest bbox mój pije tylko z butelki i tylko mleczko, rozszerzanie diety dopiero w sierpniu, a woda pewnie jeszcze późniejDziewczyny a wasze dzieci już piją z tego bboxa? Bo też planuje kupić i myślę od jakiego wieku to?
Im szybciej nauczysz go smaku wody, tym lepiej.Ja nawet nie wiem co to jest bbox mój pije tylko z butelki i tylko mleczko, rozszerzanie diety dopiero w sierpniu, a woda pewnie jeszcze później
A już myślałam, że tylko ja taka jestem, że zwijam się z imprez po bezdzietnych parachJulek u nas to samo. Znajomym to głupio ostatnio było przed nami z grilla się zwijać (znajomi z tych co dzieci nie mają, ale płaczą one w domu[emoji23]), bo my do 22.30 i w sumie jak my zaczęliśmy się zbierać to reszta też. Teraz mieliśmy 4 dniowy wypad. 2 dni u mnie w rodzinnych stronach i 2 dni we Wrocławiu to się okazało, że mamy Małego Turystę [emoji7]!Zobacz załącznik 1291717
Ale ja nie napisałam, że najpierw dam soczki, czy coś, bo nie wiem, czy w ogóle dam, a jak już to nieprędko napisałam, że najpierw rozszerzanie diety, a później woda, bo rozszerzać będę jeszcze zanim skończy pół roku, więc wody nie ma sensu wtedy dawać, kiedy będzie dostawał wciąż mleko, a papki tylko na smak on tak naprawdę już się uczy picia wody, bo my oboje wciąż z wodą. Myślę, że najwcześniej jak skończy pół roku, zobaczę jak nam pójdzie rozszerzanie.Im szybciej nauczysz go smaku wody, tym lepiej.
Wiem wiem, tylko czasem jak dziecko jest duże i pozna smak rozszerzania diety, to nie chce pić w ogóle wody, dlatego tak tylko radzę.Ale ja nie napisałam, że najpierw dam soczki, czy coś, bo nie wiem, czy w ogóle dam, a jak już to nieprędko napisałam, że najpierw rozszerzanie diety, a później woda, bo rozszerzać będę jeszcze zanim skończy pół roku, więc wody nie ma sensu wtedy dawać, kiedy będzie dostawał wciąż mleko, a papki tylko na smak on tak naprawdę już się uczy picia wody, bo my oboje wciąż z wodą. Myślę, że najwcześniej jak skończy pół roku, zobaczę jak nam pójdzie rozszerzanie.
E myślę, że gusta kształtują się z czasem i jedzenie nie ma wpływu na picie. Pół roku to i tak jeszcze małe dziecko, a dopóki głównym posiłkiem będzie mleko, to tej wody za dużo nie chcę mu dawać, bo i tak nie będzie pił, bo nie będzie mu się chciało. Wodę i tak będzie pił, bo my nic innego nie pijemy no poza ciepłymi napojami, ja czasem sok marchewkowy i tyle, pewnie nawet prędko nie ogarnie, że coś innego jest do picia, a jak już ogarnie to będzie nauczony, że na pragnienie jest woda, a inne płynne rzeczy dla smakuWiem wiem, tylko czasem jak dziecko jest duże i pozna smak rozszerzania diety, to nie chce pić w ogóle wody, dlatego tak tylko radzę.
Mój dostaje od pierwszych dni wodę, ale to rzadko kiedy ktoś tak robi
U mnie mloda tez od pierwszych dni dostaje wode. I teraz się sama o nią upomina. Jak mocno marudzi robie butle to pluje. A dam wode i jest uśmiech;DWiem wiem, tylko czasem jak dziecko jest duże i pozna smak rozszerzania diety, to nie chce pić w ogóle wody, dlatego tak tylko radzę.
Mój dostaje od pierwszych dni wodę, ale to rzadko kiedy ktoś tak robi