reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A to ja prywatnie chcę iść, nawet nie wiedziałam, że fizjo jest na NFZ i to jeszcze tak szybko 😱 ale pewnie na NFZ jest mniejszy wybór w specjalistach, a ja jestem zdecydowana na tą kobitkę, co nie ma wolnych terminów 🙈
U nas jest cały ośrodek gdzie leczy się niepełnosprawne dzieci i każde dziecko w moim mieście jest obejrzane przez neurologa i fizjo oraz neurologopede. Chyba każdy pediatra daje skierowanie do nich.

reklama
Serio każde dziecko jest inne. Mojej siostry Ryś to leniuch ma 8 miesięcy a nie chce siedziec, mówimy na niego galaretka 😂 w ogóle wszystko pozniej robi. Moja starsza za to szybko wszystko robiła i miala 10.5 miesiąca i chodzila. A wszystkie dzieci u mnie z otoczenia to zaczeły chodzic jak miały z rok i trzy miesiące 😂
Ja to się nawet cieszę, że mój nie jest taki do przodu. Mało to mam roboty, żeby jeszcze za młodym ganiać? 😂 Jak z wyglądu wykapana mama, to pewnie osobowość po tatusiu 😂 zwariuję z 2 flegmatykami w domu 😭

To ja też zrobię 10 czynności a mój jeszcze mysle o 1 😂 mówię do niego flimun 😂
Jezu ja tak miałam z moim eks, masakra :D ja od rana na nogach byłam a on cały dzień gnił i nic nie robił
Teraz w sumie mamy odwrotnie, mój facet jest taki szybki i mega ogarnia wszystko, a ja się zawsze muszę zastanowić, przemyśleć, rozważyć inne opcje :D nie jestem flegmatyczna, ale zachowawcza

Jezu ja tak miałam z moim eks, masakra :D ja od rana na nogach byłam a on cały dzień gnił i nic nie robił
Teraz w sumie mamy odwrotnie, mój facet jest taki szybki i mega ogarnia wszystko, a ja się zawsze muszę zastanowić, przemyśleć, rozważyć inne opcje :D nie jestem flegmatyczna, ale zachowawcza
Moj twierdzi, że on robi dokładniej 😂ja to jestem pędziwiatr 😂 w kuchni jak robie imprezę to jakbg tornado przeszło ale robie 10 rzeczy na raz 😂 on odkurza samochód 3h bo okruszki widzi których inni nie widzą 😂 dlatego jest dobrym projektantem bo robi dokładnie 😀a ja już bym się do tego nie nadawała

A ile masz lat?

Ehh już sama nie wiem czy wolę żeby ciągiem przesypiał więcej godzin ale wstawał o 6, czy spał do 9 i wstawal co 3 h. I tak i tak jestem niewyspana.
Ja mam 38 i na pierwsze dziecko czekalam 10 lat. mysle, ze dlatego tak mnie wszystko stresuje, zeby mu dac co najlepsze, bo jest naszym oczkiem w glowie.
Mi tez podmienili dziecko i znowu zaczal sie budzic w nocy co 3 godziny.

U nas jest cały ośrodek gdzie leczy się niepełnosprawne dzieci i każde dziecko w moim mieście jest obejrzane przez neurologa i fizjo oraz neurologopede. Chyba każdy pediatra daje skierowanie do nich.
Zdrowe dzieci też tak kontrolnie oglądają? To fajnie macie, u nas nic takiego nie ma, tylko to co trzeba i jak najmniej 🤷

reklama
Do góry