reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jak usypiaja wasze dzieci w dzień? Spia w łóżeczku i wózku? Z bujaniem czy zasypiają same ?
U mnie różnie, czasem sam zasypia, czasem muszę się z nim położyć i go trochę wyciszyć. W łóżeczku w dzień rzadko, zazwyczaj na kanapie albo na naszym łóżku, czasem na macie mu się przyśnie 😅 dzisiaj zasnął na mnie 🥰 w nosidełku to tylko jak zaśnie w aucie, a w wózku tylko jak zaśnie na spacerze i nie wybudzi się po powrocie do domu.

Brokuł.
A ile będzie Hania miała ? Młody ma 5 miesięcy i tydzień.
Haha na brokuła to też bym niechętnie zareagowała 😂 w ogóle się zastanawiam, czy dawać mu brokuła skoro my nie jemy i zbytnio nie lubimy, więc pewnie chcąc nie chcąc w przyszłości za często nie będzie go dostawał 🤔

Zazdroszcze że macie czas na seriale ja póki co mogę jedynie pomarzyć 😭 Urządzamy dom i jest tyle roboty że codziennie padam ze zmęczenia🥴 Dziewczyny mój młody usypia przy cycu i staram się go oduczyć i powiem szczerze że słabo mi to idzie bo drze się jakby go ze skóry obcierali a smoczka w ogóle nie chce. Macie jakiś pomysł jak to zrobić?
A ja zazdroszczę, że masz co urządzać 😅 ja się podłamałam ostatnio, bo po zmianach w prawie kredytowym (że niby zdolność liczą na max 25letni okres kredytowania zamiast 30) i biorąc pod uwagę mój zasiłek, wyliczyli nam taką zdolność, że kawalerkę możemy sobie kupić albo jakąś używaną ruderę 😭 no albo bliźniaka bez garażu albo jak się trafi z garażem, ale za to daleko za miastem/nie z tej strony Poznania 🤷

Haha na brokuła to też bym niechętnie zareagowała 😂 w ogóle się zastanawiam, czy dawać mu brokuła skoro my nie jemy i zbytnio nie lubimy, więc pewnie chcąc nie chcąc w przyszłości za często nie będzie go dostawał 🤔
Ja akurat lubię, ale myślę że warto aby poznał różne smaki.

Ja akurat lubię, ale myślę że warto aby poznał różne smaki.
No tylko po co mu smak, czegoś czego nie będzie jadł we wczesnym dzieciństwie? Chyba, że w kupnych papkach. Widziałam w książce z przepisami na rozszerzanie diety jakieś tam danie z patisonem, czy pasternakiem. Jeden pies, bo ani jednego ani drugiego w życiu nie jadłam i nawet nie wiem co to jest, więc i po co miałabym to dawać dziecku? Co innego jak w gotowej papce jest coś takiego i co innego jak już będzie świadomy i wtedy dam mu załóżmy tego brokuła , chociaż wszystkich smaków świata i tak nie spróbuje 😂

Mój dzisiaj mały marudny po 20 nie chciał spać i płacz tylko był i butelka sobie jeździł po dziąsłach ja patrzyłam tam to wydawało mi się że biała kreseczka jest...nawet smoczek ciumkal co u niego to święto on antysmoczkowy od małego...i na górę dziś poszłam z małym do jego pokoju...zasnął gdzieś dopiero 21 30 i obudził się o 2 ...mój do pracy na rano to musi się wyspać jako kierowca więc odpowiedzialny za ludzi jest....

reklama
Do góry