reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
My 10 dni w szpitalu byliśmy, więc też jakoś po 2 tygodniach dopiero miał obcięte, jak nie nawet dłużej bo pamiętam że to było po pierwszej wizycie babci to chyba jakoś 3 tygodnie po porodzie :D trochę podrapany był, ale nie jakoś ekstremalnie
ja używałam niedrapek bo był Wcześniakiem niska masa i bardzo się wychładzał ale przez 2 tyg potem w wieku 3 ms miał epizod zadrapanie do krwi bo nie obcięłam u jednej ręki paznokci stwierdziłam że jutro 🙄 bo się wiercił. i boom po śnie się podrapał, serce krwawiło 😭to pamiętam że na noc założyłam mu skarpetę. od tamtej pory co dwa dni przegląd po kąpieli i nie ma jutro 😂😂😂

ja używałam niedrapek bo był Wcześniakiem niska masa i bardzo się wychładzał ale przez 2 tyg potem w wieku 3 ms miał epizod zadrapanie do krwi bo nie obcięłam u jednej ręki paznokci stwierdziłam że jutro 🙄 bo się wiercił. i boom po śnie się podrapał, serce krwawiło 😭to pamiętam że na noc założyłam mu skarpetę. od tamtej pory co dwa dni przegląd po kąpieli i nie ma jutro 😂😂😂
Pamiętam bo pisałaś jak sie podrapał. U nas były że 3 takie epizody, zwlekałam z obcinaniem i raz miał szrame na cały policzek z góry na dół 😁 a w szpitalu też mieliśmy problemy z termoregulacja, ale nikt nie sugerowal niedrapek, po prostu ubierałam go porządnie i zawijalwm w ciepłe kocyki

O matko 😯 ja 2 tygodnie temu byłam na grillu i była tam też kobitka z 5.5 miesięcznym synkiem. I mówi do niego "dam ci zaraz bułeczkę". Myślę sobie, ze chyba trochę wcześnie na takie rzeczy ale ok, przecież to jej dziecko. Ja patrze, a ona zamiast bułeczki, to mu bagietke czosnkowa z grilla dała 😲 można?! 🤣
Widać wszystko można w dzisiejszych czasach 🤭

O matko 😯 ja 2 tygodnie temu byłam na grillu i była tam też kobitka z 5.5 miesięcznym synkiem. I mówi do niego "dam ci zaraz bułeczkę". Myślę sobie, ze chyba trochę wcześnie na takie rzeczy ale ok, przecież to jej dziecko. Ja patrze, a ona zamiast bułeczki, to mu bagietke czosnkowa z grilla dała 😲 można?! 🤣
Ja byłam kiedyś na poprawinach i była dziewczyna z synkiem. i wiecie co ? Położyła go do karmienia, nalała talerz rosołu i taką zwykłą normalną dużą łyżką karmiła go rosołem na leżąco. Wyjść z podziwu do tej pory nie mogę jak sobie to przypomne. Bo najlepsze jest to że ten rosół dawała jak leci, na łyżce razem z makaronem, pietruszką marchewką itp. A jak się zapytałam ile ma mały bo byłam w szoku to powiedziała że 3,5msc. A ten mały aż się trząsł do tej łyżki :D

Leczymy młodą na tarczyce i średnio co 1.5 miesiąca jeździmy na wizytę do szpitala. 2 dni wczesniej oczywiście musi być na pobraniu krwi. Żeby nie jeździć z nią do szpitala (bo mamy 20 minut w jedna stronę), postanowiłam pójść z nią normalnie do naszej przychodni na to pobranie. Byłam wczoraj i nie dość że pobrały jej krew z palca, a nie z żyły jak powinny to właśnie patrzę na wyniki w necie i co?! "Za mała ilosc materiału "🤬 męczyły jej te paluszki 10 minut a i tak za mało krwi pobrały do probówki 😭😭 dobrze ze wizyta dopiero w środę... To zdążę w poniedziałek jechać do tego szpitala na pobranie...

Leczymy młodą na tarczyce i średnio co 1.5 miesiąca jeździmy na wizytę do szpitala. 2 dni wczesniej oczywiście musi być na pobraniu krwi. Żeby nie jeździć z nią do szpitala (bo mamy 20 minut w jedna stronę), postanowiłam pójść z nią normalnie do naszej przychodni na to pobranie. Byłam wczoraj i nie dość że pobrały jej krew z palca, a nie z żyły jak powinny to właśnie patrzę na wyniki w necie i co?! "Za mała ilosc materiału "🤬 męczyły jej te paluszki 10 minut a i tak za mało krwi pobrały do probówki 😭😭 dobrze ze wizyta dopiero w środę... To zdążę w poniedziałek jechać do tego szpitala na pobranie...
koszmar 😱 biedna maleńka☹️ następnym razem będziesz wiedzieć żeby do tego nie dopuścić.
jak jeździłam z małym jak ważył nie wiele ponad. 2 kg to kazali nam najpierw wchodzić do jednego pokoju rozbierać go ważyć mierzyć itd a dopiero potem do lekarza i on badał inny gabinet odrazu powiedziałam że nie ma mowy młody się wychładza i mogą to zrobić w gabinecie lekarza szok przesyły że ktoś w ogóle zanegował takie metody😂😂😂 idiotyzmów w tym kraju nie brakuje! trzeba z tym walczyć!

My byliśmy ostatnio w CZD w Warszawie to w ogóle do badań krwi miał być na czczo min. 7 godzin i rano nas wzięły babki na badanie i jedna probówkę ściągnęły tylko i mówią że dadza do laboratorium i może wystarczy. Ja na to, że on na czczo jest i chce go nakarmić,. A one do mnie, że w takim razie jak nie wystarczy to najwyżej następnym razem, proszę karmić 🤣🤣🤣 2 minuty później brały nas z powrotem bo chyba się przestraszyły, że jak nie zrobią to będą konsekwencje.
w CZD ogólnie tragedia, najgorszy szpital w jakim byłam, trochę jak w fabryce na produkcji taśmowej i okrutne spychalstwo, nikt nic nie wie.

Pamiętam bo pisałaś jak sie podrapał. U nas były że 3 takie epizody, zwlekałam z obcinaniem i raz miał szrame na cały policzek z góry na dół 😁 a w szpitalu też mieliśmy problemy z termoregulacja, ale nikt nie sugerowal niedrapek, po prostu ubierałam go porządnie i zawijalwm w ciepłe kocyki
mojego to opakowali tak że szok widać było tylko policzki czerwone i oczy jak otworzyl😂
jejku wtedy była gotowa na rozmiar 56 a on miał 46 jak to wszystko komicznie wyglądało 😂😂😂🥰 a teraz taki duży 68 zakładam 🤪

reklama
My byliśmy ostatnio w CZD w Warszawie to w ogóle do badań krwi miał być na czczo min. 7 godzin i rano nas wzięły babki na badanie i jedna probówkę ściągnęły tylko i mówią że dadza do laboratorium i może wystarczy. Ja na to, że on na czczo jest i chce go nakarmić,. A one do mnie, że w takim razie jak nie wystarczy to najwyżej następnym razem, proszę karmić 🤣🤣🤣 2 minuty później brały nas z powrotem bo chyba się przestraszyły, że jak nie zrobią to będą konsekwencje.
w CZD ogólnie tragedia, najgorszy szpital w jakim byłam, trochę jak w fabryce na produkcji taśmowej i okrutne spychalstwo, nikt nic nie wie.
I nie płakał że głodny? Moja jak się obudzi to zaraz mleko musi być podane, bo inaczej księżniczka ryczy. Ale fakt faktem, wytrzymuje juz dłużej. Je o 21 i dzisiaj się obudziła dopiero o 4.30 , a wczoraj wytrzymała aż do 6 😁 z takim strachem się obudziłam! Że jak to się stalo, że ja dziecka przez całą noc nie nakarmiłam 🙈

Do góry