reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Witam kochane mam termin na 18 lutego to moja 3 ciąża. I tu mam pytanko czy macie mdłości nie do zniesienia? U mnie to jakaś makabra całe dnie a apetyt jest bardzo mizerny, wmuszam w siebie jedzenie, żeby malenstwo miało z czego brac korzyśći. Jak sobie radzicie z apetytem, co jecie ? Ja mam wstręt do mięsa w sumie prawie ze do wszystkiego 😔
Jak dobrze sie czuje tylko jak zjem to nie dobrze mi po każdym posilku

reklama
Iza u mnie beta z 26.06 była 6673,a na wizycie 9lipca było puste jajo. W piątek czyli 10 lipca zrobiłam betę i było 70209 a wczoraj na wizycie coś już się w pęcherzyku pojawiło i bylo widać. Poczekaj tydz i idź na wizytę bo już coś powinno być widoczne. Przy becie powyżej 10000 dopiero coś zaczyna być widać a u niektórych beta musi być jeszcze wyższa, tak mi ta moja koleżanka ostatnio tłumaczyła. Każdy organizm jest inny i u każdego zarodek pojawia się jak przyjdzie na niego pora. Na to nie ma jednej reguły książkowej jak widać to na moim przypadku. Ściskam i trzymam mocno kciuki za Ciebie 😘

Cześć Dziewczyny,
Odzywam się nieśmiało. Pierwsza ciąża, termin na 17.02 i z ostatniej wizyty mamy bliźniaki :O Przyznam, że trochę jestem w szoku, mimo że w mojej rodzinie akurat bliźniaków całe mnóstwo. Mam wrażenie, że stresu dwa razy więcej niż przy pojedynczej, bo ilość rzeczy które mogą pójść nie tak urosła dwa razy, a ja na dodatek jestem z zawodu lekarzem, więc mam wyuczone rozdziały o powikłaniach i ledwie mogę spać jak o nich pomyślę...

Sylwuniu, trzymam kciuki, żeby tym razem badanie wyszło tak jak trzeba :) Pamiętaj, że zawsze sprawdzamy po kilka razy zanim podejmiemy ostateczną decyzję, a ona i tak zawsze należy do Ciebie :)
Hej to fajnie 2za jednym zamachem😊

Fb

Mi 3 kg do tyłu i tym tłumaczę mój brak bólu i wzrostu piersi.. Pocieszam się w ten sposób... Bo martwi mnie ten mój brak objawów...

Ja też 3 kg lżejsza jestem ale ja to miałam silne mdłości..
Nie martw się brakiem objawów po prostu należysz do tych szczęściar gdzie obchodzą ciąże bez objawowo 😋

Jestem po wizycie.
W usg coś się pojawiło, nawet widziałam jak pulsuje chyba serduszko no bo co innego by tam pulsowalo. Nie wiem jaki ma sprzet ta ginekolog ale słabo było widać ale widać jakas kuleczek. Zryczalam się jak głupia. Z usg ciąża o tydzień młodsza czyli 6 tydz, a wg miesiączki 7+1. Dostałam duphaston 2x1 na podtrzymanie. W piątek mam iść do poradni K po skierowanie na badania bo będę mieć za darmo. Karty ciąży mi nie założyła jeszcze nie wiem czemu. Najprawdopodobniej zmienię lekarza prowadzącego, bo się u tej baby chyba wykończeń.
Dziękuję Wam wszystkim za wiarę w mojego kropka, bo ja jej nie miałam po ostatniej wizycie. Teraz idę się rozpakować bo do szpitala jutro nie idę. Wiem, że do 12 tyg może się dużo zdarzyć ale co ma być to będzie, na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
Jeszcze raz Wam dziękuję 🥰😘😘😘😘😘
Trzymaj sie mi lekarz tez nie założył na 1wizycie bo nie bylo badan a cos musi wpisac do książeczki w czwartek przyjde to założy i wpisze wyniki badan...16lipca 7t4d bedzie

reklama
Do góry