reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Piękna niedziela 🤭 rano trening zrobiony, drzemka zaliczona, obiad zrobiony i zjedzony i zapakowany na jutro , a do tego porwała mnie kuchnia i zrobiłam bulion na kolejne dni i szesnaście muffinek jogurtowych z nadzieniem wiśniowym 🤤 🧁
Szacun 😉. My zamówiliśmy dzisiaj pizzę na obiad 😁, tak dawno nie jadłam, także leniwa niedziela. Olusia grzeczna, bawi się, ogląda zabawki, potem drzemki. Pocwiczylysmy obroty na boki i leżenie na brzuszku bez żadnego marudzenia. Teraz tatuś nosi, zabawia a mama odpoczywa 😀.

A co zrobiłaś z dzieckiem? 😂 Moja panna kolejny dzień chce być noszona, a drzemać tylko na mnie
Rano jak robiłam trening to spał w łóżku z ojcem, a później jak wyczynialam kuchenne rewolucje to tez ojciec się nim na kanapie zajmował 😅 "zajmował" bo w sumie po prostu leżał obok niego 😂 Nasz Filip umie się trochę zająć sam sobą i czasami go zostawiam np w łóżeczku, a on gada do siebie i coś tam wyczynia i wtedy mogę coś zrobić 🤭 a jak nie chce w łóżeczku to daje go na podłogę na matę i też leży i obserwuje jak ja się krzatam.

Szacun 😉. My zamówiliśmy dzisiaj pizzę na obiad 😁, tak dawno nie jadłam, także leniwa niedziela. Olusia grzeczna, bawi się, ogląda zabawki, potem drzemki. Pocwiczylysmy obroty na boki i leżenie na brzuszku bez żadnego marudzenia. Teraz tatuś nosi, zabawia a mama odpoczywa 😀.
Ale bym zjadła pizzę 💘 ale niestety nie ma lekko, mlody źle reaguje na pomidory wszelkiej maści, a pizza bez sosu pomidorowego to jak nie pizza 🤭

Rano jak robiłam trening to spał w łóżku z ojcem, a później jak wyczynialam kuchenne rewolucje to tez ojciec się nim na kanapie zajmował 😅 "zajmował" bo w sumie po prostu leżał obok niego 😂 Nasz Filip umie się trochę zająć sam sobą i czasami go zostawiam np w łóżeczku, a on gada do siebie i coś tam wyczynia i wtedy mogę coś zrobić 🤭 a jak nie chce w łóżeczku to daje go na podłogę na matę i też leży i obserwuje jak ja się krzatam.
Złote dziecko. Zazdroszczę.

Rany, ale zazdroszcze. Moja wytrzyma sama 10 min, nooo czasami sie zdarzy z 20, a pozniej zaczyna jeczec. W ogole juz rozpoznajemy jek na „brak towarzystwa” 😅 strasznie zawodzi... przyjdziesz i zaczynasz jej podawac zabawki i jest zadowolona 🤦‍♀️ Tylko matka nie ma czasu na nic.....

Rany, ale zazdroszcze. Moja wytrzyma sama 10 min, nooo czasami sie zdarzy z 20, a pozniej zaczyna jeczec. W ogole juz rozpoznajemy jek na „brak towarzystwa” 😅 strasznie zawodzi... przyjdziesz i zaczynasz jej podawac zabawki i jest zadowolona 🤦‍♀️ Tylko matka nie ma czasu na nic.....
Moj potarfi godzine sam w łóżeczku poleżeć

Złote dziecko. Zazdroszczę.
Nie ma czego 🤪 każde dziecko ma swoje mankamenty, ale dla mamy i tak bedzie najlepsze. Mój jest ciągle ulany i urzygany, dosłownie non stop, teraz już jak mi się kończą śliniaczki, które i tak zwykle są po kilkunastu minutach całe mokre to mu zawiązuje pieluchę tetrowa pod brodą 🤷 poszliśmy na spacer po 17 to pół spaceru urzygiwal. Czasami jak mu przebieram pieluchę albo jak go kąpię to nagle jest chlup 🥵 i teraz właśnie jest pora spania i powinien już zasypiać, a on zjadł i ryczy 🤣

A jakie zabawki jej podajecie? 🧐 My ogólnie postawiliśmy na stymulację tylko przez nas przez pierwsze 3 miesiące. Tj my, nasze twarze, głosy, gesty i ewentualnie tylko książeczka kontrastowa i takie plastikowe lusterko przy leżeniu na brzuszku. Dopiero teraz będziemy zaczynać ewentualnie z jakimiś delikatnymi zabawkami do chwytania. I mam wrażenie, że dzięki temu trochę on się potrafi zająć sobą bo ogląda wszystko wokół i bawi się swoimi rączkami 😁

reklama
Nie ma czego 🤪 każde dziecko ma swoje mankamenty, ale dla mamy i tak bedzie najlepsze. Mój jest ciągle ulany i urzygany, dosłownie non stop, teraz już jak mi się kończą śliniaczki, które i tak zwykle są po kilkunastu minutach całe mokre to mu zawiązuje pieluchę tetrowa pod brodą 🤷 poszliśmy na spacer po 17 to pół spaceru urzygiwal. Czasami jak mu przebieram pieluchę albo jak go kąpię to nagle jest chlup 🥵 i teraz właśnie jest pora spania i powinien już zasypiać, a on zjadł i ryczy 🤣
Dziekiiii ❤️❤️❤️😅

Do góry