reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Miał body z długim rękawem i lekkie dresowe spodenki. jeszcze kaftanik wcześniej, ale to z myślą, że jest 20parę stopni i lekki wiatr... A okazało się, że słońce praży tragicznie, a wiatru prawie w ogole, więc kaftanik poszedł w odstawkę. Skarpetki mu potem ściągnęłam bo było turbo ciepło, a jeszcze na gondoli wieszam muslinowa pieluchę żeby na niego słońce nie prażyło. Stary normalnie dzisiaj w koszulce i krótkich spodenkach 🤣 a niektórzy ludzie jeszcze poubierani bo się chyba nie spodziewali 🙈🙈🙈
Nie chce nikomu nic narzucać ale nie można wieszać na gondoli pieluch bo wtedy w środku jest jeszcze cieplej i nie ma przepływu powietrza. Kiedyś oglądałam program jak mierzyli temperaturę w środku gondoli właśnie po przykryciu pieluszką i było strasznie gorąco.

reklama
Nie chce nikomu nic narzucać ale nie można wieszać na gondoli pieluch bo wtedy w środku jest jeszcze cieplej i nie ma przepływu powietrza. Kiedyś oglądałam program jak mierzyli temperaturę w środku gondoli właśnie po przykryciu pieluszką i było strasznie gorąco.
Ja nakrywam kiedy małą razi, a tak to nie.

Ja mam materiał z tyłu ja gondoli odpinany na suwak, więc jak z przodu razi to zawieszam pieluszkę, wisi do połowy, a z tyłu gondola jest otwarta. Jak święci z tyłu to odwrotnie, zamykam suwak, a pieluchę ściągam 🤪 także nic się nadmiernie nie nagrzewa.

Ja mam materiał z tyłu ja gondoli odpinany na suwak, więc jak z przodu razi to zawieszam pieluszkę, wisi do połowy, a z tyłu gondola jest otwarta. Jak święci z tyłu to odwrotnie, zamykam suwak, a pieluchę ściągam 🤪 także nic się nadmiernie nie nagrzewa.
Aaa to tak rozumiem jak najbardziej można 😁. Ja widziałam w zeszłe lato jak niektóre mamy tak szczelnie przykrywały tą gondole i napewno musiało być tam ciepło w środku.

Ja przeważnie obracam wozek w drugą stronę jak świeci słońce i ciągnę tyłem, ale powiem szczerze że strasznie nie wygodnie sie tak spaceruje. Jeszcze mam koła co się tak kręcą a nie są na prosto sztywno i czasem mi ten wózek tak skręca jakbym pijana była 🤣

Aaa to tak rozumiem jak najbardziej można 😁. Ja widziałam w zeszłe lato jak niektóre mamy tak szczelnie przykrywały tą gondole i napewno musiało być tam ciepło w środku.

Ja przeważnie obracam wozek w drugą stronę jak świeci słońce i ciągnę tyłem, ale powiem szczerze że strasznie nie wygodnie sie tak spaceruje. Jeszcze mam koła co się tak kręcą a nie są na prosto sztywno i czasem mi ten wózek tak skręca jakbym pijana była 🤣
No właśnie ten odpinany material z drugiej strony w wózku to jest wybawienie 🤗 aczkolwiek my mamy wózek po moim bratanku przygarnięty, także nigdy się nad tym nie zastanawiałam, akurat taki fajny bajer się trafił 🤭 bo jak jest turbo gorąco to można go też odpiąć i jest dodatkowy przewiew z dwóch stron 😁

Ja zamierzam karmić na początku kaszkami i innymi produktami firmy holle nie mają żadnych cukrów zdrowa alternatywa i duża różnorodność 😂
No patrzylam skad jest super. 😁😁
Ja tam uważam, że nie ma co przesadzać z tymi składami. Kiedyś dzieci jadły co było i nic im się nie działo. Czasem mam wrażenie, że takie chuchanie na dziecko sprawia właśnie, że potem ma jakieś alergie, choroby, zaburzenia odżywiania itd. Sama na codzień staram się jeść zdrowo, ale nie fiksuję się na składach produktów jak kiedyś. Generalnie wychodzę z założenia, że dziecko naśladuje rodziców, więc jeśli ja sama nie jem w 100% zdrowo to moje dziecko też nie będzie, chociażbym na siłę mu wciskała albo tłumaczyła, że to zdrowe (więc bardziej się skupiam na dawaniu dobrego przykładu). Mleko dostał z przypadku, bo akurat takie miałam w butelce (Bebilon Advance), a że nic mu po nim nie było, to kontynuujemy. Skład ma średni, ale w sumie większość popularnych mlek taki ma 😉

reklama
Czy wasze dzieci dają znać jak mają mokra pieluchę albo kupę?
Mój mam wrażenie mógłby siedzieć zarówno z mokrą jak i z kupą gigant i w ogóle mu to nie przeszkadza, nie daje żadnego znaku 🙈
Mój to samo! Rzadko kiedy jego płacz jest związany tylko z pieluchą. Dzisiaj miał po nocy kupę, a że nic nie było czuć, to go do łóżka wzięłam i radosny jak nie wiem, potem chlopak mu zmieniał pieluchę i niespodzianka 😁

Do góry