reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
😱😱😱 mój młody wczoraj po 20 poszedł spać, dopiero koło 1 obudził się na karmienie, o 1:30 znowu spał i dalej się nie obudził 😱 pospałam jak nigdy
U nas noc jak codzien, chociaż nie zasnął od razu po wieczornym karmieniu, bo zrobił kupę no i trzeba było przebrać, żeby nie spał całą noc z brudna pieluchą, więc się rozbudził, poleżał trochę w łóżeczku a w końcu zaczął płakać, wzięłam go do salonu na kanapę, chwilę utuliłam i zanim wróciłam z kolacją to już spał 🤯 było koło 22, ale dla pewności, że śpi, dopiero koło północy zaniosłam go do łóżeczka, pobudka dopiero rano koło 7 😊

A ile ma tygodni?

Ja ogólnie kupuje większość ubranek w 51015, często są tam fajne promocje, no i przynajmniej wiem kiedy kupić większy rozmiar.

No mój też nad ranek taka kupa, że nie dziwię się, że tak marudził 🤣 my jeszcze nigdy nie mieliśmy takiej wpadki, żeby coś mu na zewnątrz wyszło, a ja nie używam pampersów tylko pieluch wielorazowych. Mam chyba szczęście 🤭
Wczoraj skończyła 12 tygodni ☺ według mnie Pepco i Disney baby mają zaniżoną rozmiarowke.
Właśnie też zastanawiałam się nad wielorazowymi, ale stwierdziłam, że to chyba nie dla mnie 🙈

74😱
To ile on ma cm?
No właśnie nie wiem ile ma cm, bo ciężko zmierzyć, a jak mierzę to wychodzi niewiele więcej niż jak się urodził (miał tylko 54cm, a spodziewałam się więcej, bo tata wysoki), ale wydaje mi się, że bardziej rośnie wzdłuż niż wszerz. Ten śpioch 74 jest jeszcze trochę za duży, ale nie mam 68 chyba żadnego, tylko 62/68, ale też wypada dość duży. Z tymi rozmiarami to naprawdę różnie bywa, bo mam jeszcze jeden śpioch z Lidla 56, który mu zakładam i jest na styk tylko stópki się już dawno nie mieszczą (wszyscy twierdzą, że ma duże stopy, ale jak na moje są malutkie no ale w większości śpiochów są na styk nawet jak śpioch za duży 😂), 62 śpiochy od mamaginekolog na styk, a bodziaki 62 ma jeszcze trochę luźne 🤷

Wczoraj skończyła 12 tygodni ☺ według mnie Pepco i Disney baby mają zaniżoną rozmiarowke.
Właśnie też zastanawiałam się nad wielorazowymi, ale stwierdziłam, że to chyba nie dla mnie 🙈
To faktycznie drobniutka, chociaż nie wiem czy mój nie jest po prostu pulpecikiem 🤣 no ale ja mu cycka nie żałuję, chociaż ostatnio je coraz mniej, muszę zapytać lekarza czy to normalne.
No właśnie nie wiem ile ma cm, bo ciężko zmierzyć, a jak mierzę to wychodzi niewiele więcej niż jak się urodził (miał tylko 54cm, a spodziewałam się więcej, bo tata wysoki), ale wydaje mi się, że bardziej rośnie wzdłuż niż wszerz. Ten śpioch 74 jest jeszcze trochę za duży, ale nie mam 68 chyba żadnego, tylko 62/68, ale też wypada dość duży. Z tymi rozmiarami to naprawdę różnie bywa, bo mam jeszcze jeden śpioch z Lidla 56, który mu zakładam i jest na styk tylko stópki się już dawno nie mieszczą (wszyscy twierdzą, że ma duże stopy, ale jak na moje są malutkie no ale w większości śpiochów są na styk nawet jak śpioch za duży 😂), 62 śpiochy od mamaginekolog na styk, a bodziaki 62 ma jeszcze trochę luźne 🤷
No właśnie zależy jak mierzą, w szpitalu miał 58 cm a u pediatry w 3 tygodniu życia niby 56 🤣 ale ja mam łóżeczko na 70 szerokie i przewijak jest w łóżeczku, to już jest prawie na długość, paluszkami obija się o szczebelki. Nie wiem gdzie potem będę go przewijała.

Dziewczyny co wybrac pomocy 😁

Załączniki

• Screenshot_20210501_103754_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210501_103754_com.android.chrome.jpg
    324,9 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Do góry