reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mniw jest roznica 5 lat i teraz stwierdzam ze to dobra różnica. Niby bawic sie nie beda razem. Lexz pozniej ta roznica sie wyrówna. Moglam poświęcić 5 lat uwagi dla Basi.i wychowaliśmy ja super. Ma poczucie bezpieczenstwa, miłości itp itd. Ja np nie pamiętam, żeby moi rodzice mowili kocham Cie. Ja powtarzam codziennie, i jest to bardzo mile jak podchodzi do Ciebie mala istota przytula Cie i mowi,, kocham Cie mamusiu,, 😍😍
Dokładnie uważam tak samo jak Ty. 😊 Szanuje innych zdanie, że chcą mieć dzieci rok po roku. Ale ja sobie tego nie wyobrażam i wiem, że nie dałabym sobie rady. Lena jest wymagającym dzieckiem, pierwszy miesiąc masakra, teraz jest lepiej. Uczymy się siebie, a ja staram się być bardziej uczuciowa, a ciężko mi to przychodzi. Siostra ma dzieci pierwszy będzie miał w sierpniu 4 latka, córka druga 2 lata skończyła 1 kwietnia, a w marcu 10 urodziła 3 dziecko. Szczerze, serio widzę jak ma ciężko. Nie może teraz poświęcić tyle czasu córce, tyle ile poświęcała dla pierwszego syna, bo mały a to cyc, a to maruda. A wiadomo mąż jej w pracy, siedzi z nimi po pracy, ale co mama to mama. Ja wolę poświęcić się jednemu, a z czasem pomyśleć o drugim :) a mieć, bo fajnie, że mała różnica, to nie wszystko, skoro dzieci bawią się same i robią co chcą.

reklama
Moja kondycja po ponad 4 miesiącach leżenia w łóżku jest gorzej niż tragiczna..., jak pomyślę, że przez ponad 20 lat grałam regularnie w siatkę, a teraz po ciąży nie jestem w stanie wykonać prostych ćwiczeń, które robiłam wiosną w zeszłym roku, to mi się płakać chce😥😢. Mój wiek i stare kości mi nie pomagają, leżenie w łóżku przez 4 miesiące mnie dobiło i do tego ja w ciąży przytyłam 20kg i jeszcze 6,5kg mam do zrzucenia🤔, ogólnie ciężko mi jest, ale ćwiczę i próbuję coś ze sobą zrobić, bo teraz źle się czuję w moim ciele.
To i tak super, że tylko 6,5kg Ci zostało! 😍 Ja przytyłam w ciąży 16kg, z czego jakieś 8 nadal jest ze mną... I też się źle ze sobą czuję, szczególnie, że chwilę przed ciążą w końcu schudłam, wyglądałam super i nie zdążyłam się tym nacieszyć, regularnie ćwiczyłam, chodziłam na basen, a teraz to wszystko pozamykane, zresztą przy dziecku ciężko o jakąś aktywność 😢 nawet nie wiem co mogę po cc, więc zostało póki co skupić się na odżywianiu, ale i z tym nie jest łatwo jak wszystko się kręci wokół dzieciaczka...

Czekam na ten dzień, kiedy faktycznie położę się spać zaraz po tym, jak młody zaśnie na noc 🙈 byłabym wyspana jak nigdy... A tak to herbatka, serialik i zeszło 🤷

Dziewczyny kp - czy macie nadal wyciek z drugiej piersi podczas karmienia? Jak sobie radzicie z tym w nocy? Zakladacie biustonosz z wkładkami czy zostajecie bez? Strasznie jest to irytujace, a chcialabym dac odpoczac moim piersiom od biustonosza. Z tym ze wtedy klatka piersiowa mokra w nocy .... 😔

Dziewczyny kp - czy macie nadal wyciek z drugiej piersi podczas karmienia? Jak sobie radzicie z tym w nocy? Zakladacie biustonosz z wkładkami czy zostajecie bez? Strasznie jest to irytujace, a chcialabym dac odpoczac moim piersiom od biustonosza. Z tym ze wtedy klatka piersiowa mokra w nocy .... 😔
Mnie się zdarza wyciek, ale nie jest to regułą. Nie noszę biustonosza, a zawsze pod ręką mam kolektor pokarmu i w przypadku wycieku go używam. Jak jest dzień, że dość dużo kolektorem nazbieram to przelewam do woreczka i mrożę. Dziś tak 80ml uzbierałam.

reklama
U nas też ciągle w prawo. Pediatra mówiła żeby właśnie układać podczas snu na tą nie lubianą stronę i podkładać pieluchę. Ale ja zauważyłam że o ile w czasie leżenia już ładnie przekręca główkę to w pionie jak jest do odbicia to ciągle tylko na prawo. I złapałam się na tym że podnoszę ciągle na prawą rękę i to chyba dlatego. Bo jak zaczęłam podnosić na lewą to jest lepiej. Ale widać że jednak sprawia mu to trochę wysiłku i odgina się przy tym do tyłu. Też planujemy wybrać się do fizjo chociaż moja mama mówi że jestem przewrażliwiona. Przyznaję że trochę tak jest, ale to pierwsze moje dziecko więc daje sobie przyzwolenie 🥰 A w ogóle to dziewczyny ja poczułam bardzo duży instynkt macierzyński i chciałabym już mieć drugie😂 Też tak macie?😂
Haha mi stracza 3szkraby 😂

Do góry