Mi też się właśnie gdzieś obiło o uszy, że pod koniec ciąży, a po terminie to już szczególnie, co kilka dni powinno się wykonywać ktg, ale niestety realia są inne :/Mój lekarz prowadzący mówił, że po terminie porodu to rekomenduje KTG co dwa dni, ale mało jest szpitali, które chcą tak wykonywać planowe KTG :/
Jak sam koniec lutego, to jeszcze mnóstwooo czasu teoretycznie
reklama
Prywatnie chodzisz i jeszcze tyle czasu czekasz??! To co dopiero na NFZ...To prawda... ja wspolczuje tym boedaczkom ktore u mnie w szpitalu chodza na nfz, niestety nie sa sprawiedliwie traktowane. Jak jestem na ktg to widze ze wchodze szybciej orzed dziewczynami w kolejce... a sama tam siedze z 3/4h za kazdym razem :/
Ja na szczęście nigdy nie czekałam jakoś długo za wizytą, a ktg od razu jak przyszłam za każdym razem miałam (ale to w przychodni, nie w szpitalu), ale za to rzadko, bo tylko 2 razy, kolejne mam zaplanowane na "po terminie" już, więc w sumie mam nadzieję, że nie doczekam tego, tylko już w szpitali zrobią
Maluszek001
Fanka BB :)
U mnie są normalneDziewczyny po porodzie czy wam też tak spuchły teraz stopy? W ciazy w ogole a teraz spuchnięte
kwiatek250
...
Maluszek001
Ja biorę te same co w ciąży. Omegamed optima startDziewczyny a planujecie brać po porodzie jakieś witaminy dla kobiet ? Jak tak to jakie ?
KarolinaAnna.K
Ja mam subkliniczną niedoczynność. Generalnie miałam całą ciążę wyniki w normie. W grudniu raz bardzo delikatnie odbiegały od normy i doktor profilaktycznie zwiększyła dawkę... i potem TSH wyszło nawet ciut za niskieMasz niedoczynność tarczycy ? Leczysz się endokrynologicznie obecnie ? Jak twoje wyniki teraz w ciąży ?
Nie mam niedoczynności, tylko samo Hashimoto, wyniki mam dobre, w sumie tylko na usg było widać zmiany zapalne, bo z krwi wszystko w normie (poza tymi przeciwciałami antyTPO i antyTg), przed ciążą też raczej było ok, zwłaszcza jak porzuciłam branie Euthyroxu, który endokrynolog przepisała mi "na próbę", a po którym czułam się fatalnie. Byłam u endokrynologa na początku ciąży i lekarka stwierdziła, że wyniki jak zdrowa kobieta w ciąży, podobno po ciąży może być gorzej.Masz niedoczynność tarczycy ? Leczysz się endokrynologicznie obecnie ? Jak twoje wyniki teraz w ciąży ?
On akurat chciał mieć dzieci, tylko może jeszcze nie teraz (jest ode mnie 6 lat młodszy), ale generalnie się cieszy Chociaż im bliżej porodu, tym bardziej się stresujeA jak Twój partner zareagował? i jak reaguje teraz?
sandra0777
Ja biore teraz Femibion 2 i po porodzie bede brala Femibion 3 dla karmiacych.Dziewczyny a planujecie brać po porodzie jakieś witaminy dla kobiet ? Jak tak to jakie ?
reklama
KarolinaAnna.K
Byłam u lekarza prowadzącego - nic się przez ostatni tydzień nie zmieniło Rozwarcie na jakiś opuszek palca, dziecko ma główkę jeszcze wysoko.... więc raczej przed lub w terminie (sobota) nie urodzę....