reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mój lekarz prowadzący mówił, że po terminie porodu to rekomenduje KTG co dwa dni, ale mało jest szpitali, które chcą tak wykonywać planowe KTG :/

Jak sam koniec lutego, to jeszcze mnóstwooo czasu teoretycznie :D
Mi też się właśnie gdzieś obiło o uszy, że pod koniec ciąży, a po terminie to już szczególnie, co kilka dni powinno się wykonywać ktg, ale niestety realia są inne :/

reklama
To prawda... ja wspolczuje tym boedaczkom ktore u mnie w szpitalu chodza na nfz, niestety nie sa sprawiedliwie traktowane. Jak jestem na ktg to widze ze wchodze szybciej orzed dziewczynami w kolejce... a sama tam siedze z 3/4h za kazdym razem :/
Prywatnie chodzisz i jeszcze tyle czasu czekasz??! To co dopiero na NFZ...
Ja na szczęście nigdy nie czekałam jakoś długo za wizytą, a ktg od razu jak przyszłam za każdym razem miałam (ale to w przychodni, nie w szpitalu), ale za to rzadko, bo tylko 2 razy, kolejne mam zaplanowane na "po terminie" już, więc w sumie mam nadzieję, że nie doczekam tego, tylko już w szpitali zrobią :D

Masz niedoczynność tarczycy ? Leczysz się endokrynologicznie obecnie ? Jak twoje wyniki teraz w ciąży ?
Ja mam subkliniczną niedoczynność. Generalnie miałam całą ciążę wyniki w normie. W grudniu raz bardzo delikatnie odbiegały od normy i doktor profilaktycznie zwiększyła dawkę... i potem TSH wyszło nawet ciut za niskie 😂

Masz niedoczynność tarczycy ? Leczysz się endokrynologicznie obecnie ? Jak twoje wyniki teraz w ciąży ?
Nie mam niedoczynności, tylko samo Hashimoto, wyniki mam dobre, w sumie tylko na usg było widać zmiany zapalne, bo z krwi wszystko w normie (poza tymi przeciwciałami antyTPO i antyTg), przed ciążą też raczej było ok, zwłaszcza jak porzuciłam branie Euthyroxu, który endokrynolog przepisała mi "na próbę", a po którym czułam się fatalnie. Byłam u endokrynologa na początku ciąży i lekarka stwierdziła, że wyniki jak zdrowa kobieta w ciąży, podobno po ciąży może być gorzej.

reklama
Byłam u lekarza prowadzącego - nic się przez ostatni tydzień nie zmieniło 😂 Rozwarcie na jakiś opuszek palca, dziecko ma główkę jeszcze wysoko.... więc raczej przed lub w terminie (sobota) nie urodzę....

Do góry