MimiiMalwina
Fanka BB :)
Dziewczyny polecacie jakieś nebulizator i nawilżacz powietrza do pokoju maluszka ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja kawę piję jedną dziennie ale bardzo słabą i mała. Ale z herbatą się nie ograniczam, bo uwielbiam herbatę. Także pije w mega ilościach w ciągu dnia. Zmieniam tylko ze zwykłej na owocową itpDziewczyny a jak u Was z kawa/herbata? Ograniczacie dalej? Ja pije jedna mocna kawe rano i wieczorem herbate. Ale chetnie bym przytulila druga kawe... ️
Jeżeli chodzi o nawilżacz to chyba najlepszy jest po prostu ceramiczny na grzejnik na wlewaną wodę. My zakupiliśmy nawilżacz elektryczny i powiem szczerze że słabo. Powietrze się nawilża tylko dookoła nawilżacza tam gdzie jest włączony. Do tego mocno się to powietrze wychładza. Ale żeby nawilżało powietrze w całym pomieszczeniu to nie zauważyłam. Potem zakupiliśmy właśnie zwykłe ceramiczne na grzejniki i sobie wiszą ciągle i powietrze w pomieszczeniach jest zupełnie inne. A plus taki że nie trzeba go włączać i wyłączać itp. Także jak kto woli.Dziewczyny polecacie jakieś nebulizator i nawilżacz powietrza do pokoju maluszka ?
My rozwazalismy kupno nawilzacza... ale ostatecznie pierwsze kupilismy miernik jakosci powietrza i okazalo sie ze mamy idealna wilgotnosc powietrza w mieszkaniu - miedzy 40-60%, wiec poprzestalismy na kupnie oczyszczacza bez nawilzacza. Tez bym ew. poszla w taki ceramiczne grzejnikoweDziewczyny polecacie jakieś nebulizator i nawilżacz powietrza do pokoju maluszka ?
U nas w nawilżaczu elektrycznym jest właśnie miernik nawilżenia. Jak było cieplej to wilgotność się utrzymywała w normach. Jak przyszły mrozy -15 stopni a dom jest co jakiś czas wietrzony to wilgotność spada do 20 paru procent ;/ Dlatego zdecydowaliśmy się w ceramiczne na każdy grzejnik bo wiadomo że elektryczny to nawilża tylko jedno pomieszczenie. A tak to w miarę możliwości nawilża się każde. Myśle że najlepsza opcja i dosyć tania w porównaniu do elektrycznego.My rozwazalismy kupno nawilzacza... ale ostatecznie pierwsze kupilismy miernik jakosci powietrza i okazalo sie ze mamy idealna wilgotnosc powietrza w mieszkaniu - miedzy 40-60%, wiec poprzestalismy na kupnie oczyszczacza bez nawilzacza. Tez bym ew. poszla w taki ceramiczne grzejnikowe
Jeżeli chodzi o nawilżacz to chyba najlepszy jest po prostu ceramiczny na grzejnik na wlewaną wodę. My zakupiliśmy nawilżacz elektryczny i powiem szczerze że słabo. Powietrze się nawilża tylko dookoła nawilżacza tam gdzie jest włączony. Do tego mocno się to powietrze wychładza. Ale żeby nawilżało powietrze w całym pomieszczeniu to nie zauważyłam. Potem zakupiliśmy właśnie zwykłe ceramiczne na grzejniki i sobie wiszą ciągle i powietrze w pomieszczeniach jest zupełnie inne. A plus taki że nie trzeba go włączać i wyłączać itp. Także jak kto woli.
Dziewczyny polecacie jakieś nebulizator i nawilżacz powietrza do pokoju maluszka ?
Ja całkiem zrezygnowałam z kawy. Przez to że na początku w 1 trymestrze całkiem mnie odrzuciło i do tej pory zostałam przy Ince i taką tylko pije. Co do herbaty to też bardzo rzadko, teraz jedynie z liści malin pije. A tak to nawadniam się wodą około 2 l dziennieDziewczyny a jak u Was z kawa/herbata? Ograniczacie dalej? Ja pije jedna mocna kawe rano i wieczorem herbate. Ale chetnie bym przytulila druga kawe... ️
No to świetnie. W domu pewnie niewiele więcej będziesz spała, ale w domu to w domuJa dzisiaj wychodzę do domu ☺ postawili mnie na nogi pierwszy raz po 8.5h po cesarce i powiem wam ze pokoju do spaceru było mi mało aż w szoku były że tak dobrze mi poszło. Wczoraj już trochę bardziej bolało ale da się przeżyć. Daje małej cycka ale chyba jeszcze za dużo mleka tam nie ma(schudła 170g ale to w granicach normy) . Trzy razy dokarmilam modyfikowanym. W domu pójdzie laktator w ruch to będę wiedziała ile w tych cyckach jest od czwartku w szpitalu jestem i spałam przez te dni łącznie chyba 5 godzin.
ja kawy nie piję od dwoch tygodni ze wzgledu na ciśnienie. A tak to piłam dwie takie słabsze w ciagu dnia i herbaty bez ograniczeń. Teraz to tylko meliska z liśćmi malin mi pozostałaDziewczyny a jak u Was z kawa/herbata? Ograniczacie dalej? Ja pije jedna mocna kawe rano i wieczorem herbate. Ale chetnie bym przytulila druga kawe... ️