reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja w sumie dawno nie mierzyłam, ale czy to na wizytach, czy w domu zawsze miałam dobre, czasem za niskie, na szczęście nigdy nie w drugą stronę, aż z ciekawości zaraz sobie zmierzę :D 140/95 to faktycznie trochę wysokie, a co lekarz powiedział w razie gdyby w domu też było takie wysokie?
no własnie kazał mierzyć a nie dopytałam co w przypadku przekroczenia🤷🏼‍♀️ daj znać ile u Ciebie wyjdzie

reklama
Myślę, czytając od kilku dni wpisy, że nasi mężowie, nażeczeni, ukochani są teraz bardzo zadowoleni, że my teraz same tak mocno domagamy się wręcz sexu😍😀

Czy któraś się szykuje na ten week-end czy zostajemy przy trzech maluszkach w pierwszym tygodniu i "szykujemy się" na drugi tydzień?😆😋🤩

Myślę, czytając od kilku dni wpisy, że nasi mężowie, nażeczeni, ukochani są teraz bardzo zadowoleni, że my teraz same tak mocno domagamy się wręcz sexu😍😀

Czy któraś się szykuje na ten week-end czy zostajemy przy trzech maluszkach w pierwszym tygodniu i "szykujemy się" na drugi tydzień?😆😋🤩
Weekend to lepiej spędzić w domu :D Ja proponuje wyganiać swoje maluchy po niedzieli :D

Ja bym była chętna (termin na jutro), ale Julek nie bardzo chce [emoji23]
Myślę, czytając od kilku dni wpisy, że nasi mężowie, nażeczeni, ukochani są teraz bardzo zadowoleni, że my teraz same tak mocno domagamy się wręcz sexu[emoji7][emoji3]

Czy któraś się szykuje na ten week-end czy zostajemy przy trzech maluszkach w pierwszym tygodniu i "szykujemy się" na drugi tydzień?[emoji38][emoji39][emoji2956]

A kiedy masz wizytę u lekarza? Może faktycznie masz wysoki próg bólu, a szyjka się skraca i lada dzień będzie rozwarcie na gotowo? Tego sobie i wam wszystkim życzę 😘 chociaż u mnie te lekkie pobolewania, co nawet do okresu się nie umywają, są nieprzyjemne 😂 już mnie wkurzało jak chłopak się wiercił w łóżku, bo wtedy każdy ruch mnie boli 🙁 tyle, że jak idzie okres, to na brzuch, termoforek, leki przeciwbólowe i jest świadomość, że to zaraz minie, a teraz to nic nie wiadomo i za bardzo nic nie można 🤷
Coś już mi się nie chce wierzyć że coś tam się dzieje a ja nic o tym nie wiem, jeszcze w środę byłam na ktg i ani pół najmniejszego skurczu nie zapisało😩 a wizytę miałam już tydzień temu i też lekarz mówił że na nic się nie zanosi. A wizyta w dniu terminu czyli 12.02..
A z tym termoforkiem jak chcesz działać podczas porodu? Bo się zastanawiam czy nie zabrać czegoś dodatkowo jeszcze..

no własnie kazał mierzyć a nie dopytałam co w przypadku przekroczenia🤷🏼‍♀️ daj znać ile u Ciebie wyjdzie
97/63 a potem 102/64 :o Pewnie dlatego taka słaba dziś jestem! Szczerze mówiąc nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu... Jakbym się jakoś inaczej czuła, to pewnie pojechałabym do szpitala (zwłaszcza jak masz opcję, że Cię przyjmą ambulatoryjnie), a gdyby nic się nie działo, to tylko bym kontrolowała, ale to ja, a ktoś tu pisał o stanie przedrzucawkowym, nie wiem dokładnie co to jest, ale to chyba jest związane z wysokim ciśnieniem...

Powiem tak, ja Wam zazdroszczę, że możecie spokojnie posiedzieć parę miesięcy do roku czasu z Waszymi maluchami i wszystko na spokojnie zorganizować. Ja jeszcze nie urodziłam a już szukam, bo chcę się zabezpieczyć i mieć kogoś fajnego dla mojej córeczki😍.
Spotkanie udane. Pani zorganizowana i bardzo konkretna, sympatyczna, miła, ale też wiem, że nie da sobie wejść na głowę, co przy maluchach jest dobre. Sama zaczęłam uczyć angielskiego w przedszkolu i się przekonalam, ze trzeba jaune reguły pracy z dziecmi miec, więc ja to popieram😄.
Ma 3 dzieci pod opieką, dwa pokoje do zabawy, pokój do spania, łazienka z umywalką do przewijania i wózek na 3 dzieci na wyjścia na spacery😛😍. Mogę podpisać z nią lepszy dla mnie kontrakt na 36 miesięcy i wszystkie krótkie i długie wakacje bo będę je i tak spędzać z còrką i za ten czas jej nie płacę wtedy. Widzieliśmy dwójkę dzieci wczoraj orzez jakieś 5 minut, bo zostały wkrótce odebrane, jeden kilkumiesięczny maluch i cudną prawie trzylatkę. Małe dziecko spokojne, duże bawiło się pięknie i też no stress, to mnie uspokoiło. Rodzice też zadowoleni, więc kolejny poeytyw dla mnie.
Reszta wyjdzie w praniu. Jeszcze spotkam się z innymi i tak, zeby mieć porównanie.
Planujemy ją zapisać od wrzesnia, ja na maj chyba wezmę jeszcze miesiąc zwolnienia, w czerwcu mòj facet albo sąsiadka z nią posizdzą, potem urlop, no i od początku roku szkolnego zacznie się 😃😄🤩.
Francuzki bardzo sobie cenią takie rozwiązania, ja zobaczę. Od wczoraj jednak jestem spokojniejsza, nie ukrywam. Państwo dopłaca około 50% do takiej opieki więc wychodzi to niedrogo. Jestem zaskoczona. Jeszcze babka nam wspomniała, że jeszcze część możemy odliczyć z podatków nawet przy naszych normalnych zarobkach, bo to jest taka ulga dla ludzi pracujących, więc luz.
O kurcze, to profesjonalnie! Małe przedszkole ona ma 😁 a jak planujesz powiedz rozegrać sprawę karmienia piersią?myślisz że da się np oddac dziecko pod opiekę i np karmić po i przed pracą? Ja się nad tym zastanawiam.
I super ze macie dofinansowanie 50%, super wsparcie dla niezależności kobiet! U nas im się mniej robi tym więcej się dostaje XD 😑
Wgl za granicą jest luźne mega podejście do dzieci i wychowania, mnie np mega inspiruje wychowanie skandynawskie, szczególnie dunskie i mam zamiar od nich czerpać 😊

reklama

Hahaha no nie wiem, dla mnie to i tak żadna przyjemność, bo mało, że niewygodnie z tym brzuchem, to nie jestem w stanie nie myśleć o maluszku i mój chłopak to wie, więc to takie mało romantyczne i mało przyjemne 😂
Ja na ten weekend jeszcze nie - położna nie ma dyżuru 😂 Myślę, że na ten tydzień wystarczy porodów, ale przyszły wstępnie rezerwuję! 🙈:D

Do góry