reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny...nie pisalam,bo niestety wyladowalam w szpitalu.
W niedzielę wieczorem lezac grzecznie w łóżku dostałam silnego krwawienia które trwało i trwało. Mąż jak zobaczył ta ilość krwi to od razu mnie wziął do szpitala.
Tam myślałam, że mnie zbadaja i wypuszcza ale jednak kazali zostać :( lezalam od niedzieli i dziś wyszłam. Dzięki Bogu,bo można tam oszalec z nudów.
Niestety nie jest tak kolorowo. Krwawienie ustapilo, zostało plamienie ale krwiak jest nadal, nawet trochę większy niż był więc jeszcze pewnie się to nie skończy.
Jedynym plusem było usg co dwa dni i uspokojenie się,bo dzidziuś fikal koziołki i nic mu nie przeszkadzało. Nadal mam nakaz leżenia. Ale JUTRO PRENATALNE o 13 więc trzymajcie kciuki za mojego dzidziusia!
Na szczęście z maluszkiem wszystko dobrze... ufff ale się musiałaś najeść strachu. Mam nadzieję że ten krwiak w końcu zniknie żebyś mogła odetchnąć!

reklama
@emilas, och jak super. Ja dziś leżę na kanapie bo mimo, ze mam cień na balkonie to w mieszkaniu chłodniej. Powiedziałabym nas woda. Super [emoji846]
@carmelek9, o jakie cudne. Śliczności po prostu [emoji846] na pewno się spodobają [emoji846]

Mogę dodać od siebie słówko na temat przodującego łożyska. Moje wprawdzie nie było przodujące, ale częściowo zasłaniało ujście szyjki, i to było ok. połowy ciąży. Wzrost macicy spowodował, że się jednak podniosło i nie przeszkadzało w porodzie sn.
Inny problem, że było na przedniej ścianie, więc się zastanawiałam, jak mi zrobią cc, jeśli zajdzie taka potrzeba. He, he, ciężarna zawsze znajdzie sobie powód do zamartwiania się. :D

@Ewela821 A często miałaś robione echo serca płodu z powodu pępowiny? Czytałam, że lekarz musi mieć specjalne oprogramowanie i kwalifikacje. Jak to było u Ciebie?
U mnie było całkiem inaczej bo o tym ,że pępowina jest dwunaczyniowa dowiedziałam się w tym samym czasie gdy mówiono mi o tym,że dziecko jest chore. Było to w 27 tyg ciąży:( i późniejsze badania byly zawsze dokładne wszystkiego.I niestety nie skończyło się dobrze bo maleńka była chora i zmarła po 19 dniach .:(Ale od razu zaznaczam,że to nie wina pępowiny! U nas była to trisomia 18 . Tak jak pisałam wcześniej moja znajoma również miała dwunaczyniową pępowinę i ma zdrową córeczkę więc bez obaw. Trzeba tylko poprostu podglądać maluszka częściej czy niczego mu nie brakuje i jak będzie zdrowo rósł to znaczy,że pępowina daje radę i jest ok. I tak trzeba myśleć. Tylko dziwi mnie to,że jak zapytałam lekarza na USG NT o pępowinę to powiedział ,że za wcześnie żeby coś zobaczyć. A u Was jednak widac. Sama już nie wiem czy ten mój lekarz to taki dobry:confused:

Hej dziewczyny, odebralam dzis wyniki, lekarz zrobil mi wyniki na zapalenie watroby typu B i C, w HBs wychodzi ze norma jest maxx 10, a ja mam 400.. Pielegniarka powiedziala ze musialam kiedys sie zarazic w szpitalu, u dentysty, albo miec kontakt z kims chorym, ale nie wie jaki to moze miec wplyw na ciaze, czy dziecko.. W piatek mam wizyte, wtedy zapytam, ale moze wiecie cos o tym? Moze to miec jakis wplyw na Maluszka?

Hej dziewczyny, odebralam dzis wyniki, lekarz zrobil mi wyniki na zapalenie watroby typu B i C, w HBs wychodzi ze norma jest maxx 10, a ja mam 400.. Pielegniarka powiedziala ze musialam kiedys sie zarazic w szpitalu, u dentysty, albo miec kontakt z kims chorym, ale nie wie jaki to moze miec wplyw na ciaze, czy dziecko.. W piatek mam wizyte, wtedy zapytam, ale moze wiecie cos o tym? Moze to miec jakis wplyw na Maluszka?

A napisz dokładnie wynik, bo ja nie rozumiem co masz podwyższone.

A napisz dokładnie wynik, bo ja nie rozumiem co masz podwyższone.
No na szybkiego pisalam, sorki [emoji1]
Dokladnie wyglada to tak:
received_260507391443637~2.jpeg

Załączniki

• received_260507391443637~2.jpeg
    received_260507391443637~2.jpeg
    55,4 KB · Wyświetleń: 267
U mnie było całkiem inaczej bo o tym ,że pępowina jest dwunaczyniowa dowiedziałam się w tym samym czasie gdy mówiono mi o tym,że dziecko jest chore. Było to w 27 tyg ciąży:( i późniejsze badania byly zawsze dokładne wszystkiego.I niestety nie skończyło się dobrze bo maleńka była chora i zmarła po 19 dniach .:(Ale od razu zaznaczam,że to nie wina pępowiny! U nas była to trisomia 18 . Tak jak pisałam wcześniej moja znajoma również miała dwunaczyniową pępowinę i ma zdrową córeczkę więc bez obaw. Trzeba tylko poprostu podglądać maluszka częściej czy niczego mu nie brakuje i jak będzie zdrowo rósł to znaczy,że pępowina daje radę i jest ok. I tak trzeba myśleć. Tylko dziwi mnie to,że jak zapytałam lekarza na USG NT o pępowinę to powiedział ,że za wcześnie żeby coś zobaczyć. A u Was jednak widac. Sama już nie wiem czy ten mój lekarz to taki dobry:confused:

U mnie na usg nt lekarz stwierdził, ze jest trojnaczyniowa wiec chyba nie jest za wcześnie, no chyba, ze mój lekarz się pomylił

reklama
U mnie na usg nt lekarz stwierdził, ze jest trojnaczyniowa wiec chyba nie jest za wcześnie, no chyba, ze mój lekarz się pomylił
@Ewela821 u mnie na preanatalnych lekarz bez problemu ocenił, że pępowina trójnaczyniowa.

@ForgetMeeNot raczej się nie pomylił bo mój też określił jaka jest pępowina bez problemu. Nawet w opisie mam elegancko wpisane :)

Do góry