reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Hej kobitki. I ja melduje sie po usg. Wszystko jest ok I to tyle bo tyle wlasnie informacji udzielil mi moj angielski lekarz . No coz, grunt ze ok.

Gratuluje wam wszystkim cudnych maluchow i udanych badan. Jaka szkoda ze nie mam czasu pisac na bierzaca.

Mam pytanie . Wiem ze to wczesnie itd ale czy ktoras z was myslala juz o wozku? Ja mam w domciu 2 latka I zastanawiam sie co z tym fantem poczac. Kupic podwojny? Dostawka? Co myslicie?

reklama
@Megi86 kochana odpoczywaj, jeny jak tam cudnie;)
@Minka_uk super,że z dzidzią ok, ale za dużo to się konkretów nie dowiedziałaś pewnie, waga itp.A wózek ja mam też dylemat taki sam, ale problem sam się rozwiąże jak poznamy płeć. Jak będzie chłopczyk to pewnie dostawkę tylko kupię a jak girls to na pewno nowy kupimy albo raczej odkupimy bo są piękne, używane o wiele tańsze od nowych i w bdb stanie. ;)

@milusia83 przed zaszczepieniem córki chce zrobić badanie na obecność przeciwciał ospy, bo a nuż może przeszłam ja w dzieciństwie. Na pewno to szczepienie na razie odloze, bo ospa jest najbardziej niebezpieczna do 20t ciąży.

@Megi86 piękne widoki :) ja mam za 2 tygodnie urlop i pojedziemy na tydzień w góry :)

@ForgetMeeNot w poprzedniej ciąży często jadłam grilla, bo miałam ochotę :) myślę, że nie jest to jakoś bardzo szkodliwe :) do kiełbaski dolozysz warzywa i będzie zdrowo :D

@Minka_uk najważniejsze, że lekarz mówi, że jest dobrze. Podpytaj na następnej wizycie o szczegóły :D co do wózka to też nie wiem co zrobić. Może jakaś dostawę kupimy. Córka już dużo sama chodzi :)

@ForgetMeeNot ja kiełbasę z grila jem i sie nawet nie zastanawiam ;) to już obrobiony produkt wiec smacznego i miłego odpoczynku z mężem!

@Megi86 ja pochodzę z Mazur i może jestem stronnicza ale to najpiękniejsze miejsce w Polsce :) piękne zdjęcia, czym robisz?

@Minka_uk na telefonie nie widzę suwaczka, w jakim jesteś tygodniu? To był scan 12 tygodniowy? Mi zawsze wszystko dokładnie na usg pokazują i tłumacza. Zreszta ja już przychodzę z lista pytań a ich obowiązkiem jest odpowiedzieć. Taka roszczeniowa jestem [emoji23][emoji23] a co! Najważniejsze, ze wszystko ok!

@Meggham mamy dzisiaj Szymonowi powiedzieć bo we Wtorek scan i chce żeby zobaczył dzidziusia. Ale nie wiem jak?!? On nie do końca marzy o rodzeństwie chociaż już od Stycznia go powoli przygotowujemy...

Powiem Wam ze nadal nie wierze ze będzie dziewczynka, niby chciałam bardziej chłopaka a teraz skacze z radości ze dziewczyna. Zreszta najważniejsze ze zdrowe :)

U nas dzisiaj znowu 30 stopni, ja właśnie robię paznokcie na nogach, a potem basen i grill :)

Ja mialam scan 9 tygodniowy. Doctor byl hindusem, co chwila petal czy mam jakies pytanie lamanym angielskim. Na to ja. .... co z serduszkim? On - ok, ok.
Ja - Bije odpowiednia ilosc razy na minute?
On- yes, ok ok
Ja - a rozmiar dzidzi ?
On - ok, ok
Ja - to moze cos wiecej mi pan doctor powiem?
On- nothing to worry about, ok

Odpuscilam. Lol

@ForgetMeeNot ja kiełbasę z grila jem i sie nawet nie zastanawiam ;) to już obrobiony produkt wiec smacznego i miłego odpoczynku z mężem!

@Megi86 ja pochodzę z Mazur i może jestem stronnicza ale to najpiękniejsze miejsce w Polsce :) piękne zdjęcia, czym robisz?

@Minka_uk na telefonie nie widzę suwaczka, w jakim jesteś tygodniu? To był scan 12 tygodniowy? Mi zawsze wszystko dokładnie na usg pokazują i tłumacza. Zreszta ja już przychodzę z lista pytań a ich obowiązkiem jest odpowiedzieć. Taka roszczeniowa jestem [emoji23][emoji23] a co! Najważniejsze, ze wszystko ok!

@Meggham mamy dzisiaj Szymonowi powiedzieć bo we Wtorek scan i chce żeby zobaczył dzidziusia. Ale nie wiem jak?!? On nie do końca marzy o rodzeństwie chociaż już od Stycznia go powoli przygotowujemy...

Powiem Wam ze nadal nie wierze ze będzie dziewczynka, niby chciałam bardziej chłopaka a teraz skacze z radości ze dziewczyna. Zreszta najważniejsze ze zdrowe :)

U nas dzisiaj znowu 30 stopni, ja właśnie robię paznokcie na nogach, a potem basen i grill :)

Thx :) Aparatem z telefonu (Samsung Galaxy). U nas tez ukrop! :)

Dziekuje Kobitki - tyle, ze juz w nd wracamy. Tzn. przyjezdzamy na lodke prawie co weekend (od poczatku V - do konca IX) o ile nam sie chce i jest pogoda. Ogolnie polecam kazdemu sprobowac takiego rodzaju wypoczynku - nawet z dzieciaczkami, bo nad woda zawsze maja frajde :)

Ostatnia edycja:
Megi piękne fotki.... Odpoczywaj...

Minka gratuluję wizytki...

Emilia S mam nadzieję, że będzie radość :))) z rodzeństwa:)

Justyna maj dobra decyzja
Semifredo ja też w pub medzie siedzę, że względu na studia, pracę itp. jak również mam wielu znajomych lekarzy, każdy mi potwierdza, że nie ma badań, a jak nie ma badań to ryzyko jest nieokreślone. Wiadomo że na dorosłego czlowieka USG działa znikomo, w porównaniu do TK jest to wręcz wspaniały wynalazek. Ale w momencie intensywnych podziałów zarodka? Ciężko określić bezpieczeństwo
Link do: Routine ultrasound scanning in first trimester: what are the risks? - PubMed - NCBI

Ja aż tak wierząca we wszystkie publikacje nie jestem :) wiem jak powstają i co się dzieje z badaniami zwłaszcza dot leków :)))

Buziaki

U mnie dziś małe zakupy pielęgnacyjne. W lokalnej aptece kupiłam kosmetyki Oilian Mama. Wypróbuje dwa pierwsze produkty i kto wie, może kupię pozostałe produkty z serii.
Obecnie kupiłam balsam przeciwdziałający rozstępom i prepart zmniejszający rozstępy (chociaż takich jeszcze nie mam).
W serii jest jeszcze balsam ujędrniający i żel łagodzący do piersi. Wszystko dla kobiet w ciąży od 8 tygodnia oraz mam karmiących (żelu na piersi nie trzeba zmywać nawet do karmienia). Delikatny skład, dla kobiet z wrażliwą skórą, delikatną, skłonną do podrażnień i alergików. Alergik to ja-dlatego najpierw wypróbuje dwa pierwsze. Dodaje foteczke w załączniku.
Oilian prowadzi też serię kosmetyków dla naszych pociech, które przyjdą niedługo na świat.
U nas dziś też gorąco, ale jakoś siły mam Aż dziwne, bo ostatnio, aż tyle ich zdarza się rzadko. Zakupy zrobione, dom ogarnięty, gar leczo ugotowany, pranie się pierze, a ja wyciągam nogi w salonie po obfitym posiłku. Mąż w pracy, jest czas zregenerować siły. Później może chilloucik na działce z koleżanką i Jej Córcią.
Pozdrowienia Kobietki i miłego popołudnia :)

Załączniki

• 20180721_161535.jpg
    20180721_161535.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Ja miałam ciężką noc bo syn od 1 do 4 nie mógł spać. W rezultacie ja poszłam spać o 5. O 9 pobudka. Dziś spędzamy dzień w domu, bo mąż dźwignął coś i go pokrzywiło w plecach i wszystkie plany poszły w łeb.
Ja wózek mam po synku. Prawie jak nówka, bo on był niewózkowy. Więc mam z głowy. Tak samo fotelik pierwszy i ten co teraz synek jeździ. Drugie przejmie. Wszystko kupowałam unisex, więc luzik.
W ogóle dla drugiego to tylko materac nowy do łóżeczka, trochę ciuszków i szafę i komodę do pokoiku. I finito. Resztę mam po synku. A no i kura z LaMillou. Kura musi być. Ale to taka moja fanaberia. ;-)

reklama
Juti, a bawił Ci się syn tą kulą? Ja tego nie kupowałam, jak połowy takich "modnych" rzeczy typu termofor Mr B, czy miś szumiś, bo się obawiałam, że się tylko będzie kurzyć. Ale rozważam teraz szumisia.

Do góry