reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@ForgetMeeNot córka w nocy nawet pospala :) ale dzisiaj ciąg dalszy bycia zmierzla... Te zęby nie dają jej spokoju odkąd wyszedł jej pierwszy jak miała 7,5 miesiąca. Dzisiaj zajrzałam jej do buzi to jedna trójka prawie wyszła :) dalej może jakoś pójdzie.

@Juti777 super dzidziuś :) już duży jest ;)

@Łucja_ ja w pierwszej ciąży używałam balsamu z pharmaceris dla kobiet w ciąży, ale to dopiero od 2 trymestru

@Sandra181 dobrze, że wszystko ok. 5,5 cm to już dużo :)

@Duszek witamy :) ja też mam hashimoto i w poprzedniej ciąży miałam nadczynność. Teraz na razie wyniki mam dobre i jestem bez leków.
@Emilia S super wyniki :) i dziewczynka :D będziesz miała parke :D
@Kordosia bardzo mi przykro :( trzymaj się kochana
@Lula31 witamy :) ja mam w domu 15 miesięczna córkę :) na kiedy masz termin?
@raz_dwa_trzy ja też w tym tygodniu dostałam ten segregator :D jest super i już wszystko sobie poukladalam, ale jeszcze muszę wypisać :)

Ja się czuję dzisiaj lepiej. Trochę kaszle, ale katar mam dużo mniejszy :) chciałam iść z córką w poniedziałek na szczepienie przeciwko ospie wietrznej, ale ja nigdy nie chorowałam, a podobno istnieje minimalne ryzyko zarażenia. Teraz nie wiem co zrobić. Dziewczyny, które mają dzieci w tym samym wieku, szczepicie czy nie?

A jaki masz model? Ze tak swietnie słychać, nie na każdym pewnie już w tym tygodniu
Kurczę to jest jumper z wyświetlaczem nie ma na nim modelu ale ta firma „rentmama” ma tylko ten :) dlatego wypożyczyłam na początek żeby był bardzo czuły w później kupię jakiś zwykły za 100 zł :) ale uczucie świetne tak słuchać codziennie :)

@ForgetMeeNot córka w nocy nawet pospala :) ale dzisiaj ciąg dalszy bycia zmierzla... Te zęby nie dają jej spokoju odkąd wyszedł jej pierwszy jak miała 7,5 miesiąca. Dzisiaj zajrzałam jej do buzi to jedna trójka prawie wyszła :) dalej może jakoś pójdzie.

@Łucja_ ja w pierwszej ciąży używałam balsamu z pharmaceris dla kobiet w ciąży, ale to dopiero od 2 trymestru

@Duszek witamy :) ja też mam hashimoto i w poprzedniej ciąży miałam nadczynność. Teraz na razie wyniki mam dobre i jestem bez leków.
@raz_dwa_trzy ja też w tym tygodniu dostałam ten segregator :D jest super i już wszystko sobie poukladalam, ale jeszcze muszę wypisać :)

Ja się czuję dzisiaj lepiej. Trochę kaszle, ale katar mam dużo mniejszy :) chciałam iść z córką w poniedziałek na szczepienie przeciwko ospie wietrznej, ale ja nigdy nie chorowałam, a podobno istnieje minimalne ryzyko zarażenia. Teraz nie wiem co zrobić. Dziewczyny, które mają dzieci w tym samym wieku, szczepicie czy nie?
U nas też koszmar z ząbkami, mały na razie ma jedynki górne i dolne, ale nast, się przebijają. Bierze do buzi co tylko może, w nocy się przebudza. Ja chodzę jak zombi czasami. A co do szczepień, to tak.Szczepimy włg.kalendarza. Wiem,że jest wiele przeciwniczek co i zwolenników szczepień. My mamy dodatkowo te skojarzone za darmo bo mały jest z 37 tyg i podchodzi pod wcześniaki .

@Justyna_maj2017 Termin z pierwszego usg wychodzi na 9.02, aczkolwiek byłam dzisiaj na nieplanowanej wizycie u swojego gina i z dzisiejszego badania wynika że na 3.02. W sumie zgłupiałam trochę bo nie będzie mi się zgadzała data prenatalnych. A u Ciebie jaki termin? Jeżeli chodzi o ospę to moja znajoma nie przechodziła jako dziecko, starsza córka przyniosła z przedszkola i ja tez złapało tak samo jak i męża.

Ostatnia edycja:
Ja Wam pisałam, że od początku mam ten detektor angelsounds. Do tego wygraną aplikacje na telefon. Dzieciątko podsluchuje już od 9 tc i jestem z niego bardzo zadowolona. Za każdym razem gdy usłyszę serduszko to przestaje się martwić i już nie czekam z takim niepokojem do następnej wizyty. Wyszukanie tętna nie sprawia mi żadnego problemu, wiem już gdzie szukać i w przeciągu minuty znajduje. Miałam raz, że mi się nie udało od razu, więc poszłam coś zjeść wróciłam i już tętno było pewnie dzieciątko się inaczej ułożyło, więc stresu nie było za to zawsze jestem dużo spokojniejsza po samobadaniu. Polecam

Ostatnio właśnie pytałam naszej pediatry o szczepienie na ospę i tu nie ma ryzyka zarażenia.
Ryzyko jest przy mmr lub priorix (odra, świnka, różyczka), bo to jest na żywych szczepach.
Ale ospa spokojnie możesz. :-)

Raz_dwa_trzy i Karolina: Dziekuje :) O 16 zjedlismy obiad, a o 17 polozylam sie 'na chwile' i patrze a tu.. 20:30 :p

Emilia: Super! Moje gratulacje :) Pozdrowienia dla Ciebie i Coreczki :)

Kordosia: Przyjmij prosze wyrazy wspolczucia.

Spokojnej nocki Kobitki :)

@Justyna_maj2017 Termin z pierwszego usg wychodzi na 9.02, aczkolwiek byłam dzisiaj na nieplanowanej wizycie u swojego gina i z dzisiejszego badania wynika że na 3.02. W sumie zgłupiałam trochę bo nie będzie mi się zgadzała data prenatalnych. A u Ciebie jaki termin? Jeżeli chodzi o ospę to moja znajoma nie przechodziła jako dziecko, starsza córka przyniosła z przedszkola i ja tez złapało tak samo jak i męża.
Ja tak samo, nigdy nie przechodziła ani ospy ani odry ani różyczki ani świnki, a się przewijali koło mnie zarażeni. Ostatni raz to nawet kilka miesięcy temu i byłam pewna, że tym razem złapie, a jednak nie złapałam, Mikołaj także nie. Ale obawiam się, że jak chodzi do żłobka teraz to już będzie nieuniknione. I oby mnie w ciąży nie złapało nic.

reklama
U nas też koszmar z ząbkami, mały na razie ma jedynki górne i dolne, ale nast, się przebijają. Bierze do buzi co tylko może, w nocy się przebudza. Ja chodzę jak zombi czasami. A co do szczepień, to tak.Szczepimy włg.kalendarza. Wiem,że jest wiele przeciwniczek co i zwolenników szczepień. My mamy dodatkowo te skojarzone za darmo bo mały jest z 37 tyg i podchodzi pod wcześniaki .
Mój syn ciężko ząbkowanie przechodził. Polecam dentinox, viburcol w kropelkach a w razie dużego bólu przeciwbólowe. I niestety nie pocieszę was bo 3 i 5 są najgorsze. 3 mega bolesne, a 5 idą w diabli dłuuugo.
U nas na szczęście już koniec ząbkowania i wierz mi, że to mega ulga.

Do góry