Śliczne macie te zdjęcia usg, maluchy są już takie duże i ładne na nich <3 Ach nie mogę się doczekać aż też dostanę takie ładne usg
Emilia S a ten test co robiłaś to drogi jest?
W ogóle dziewczyny czy test pappa też umie wyczytać już płeć?
Dziewczyny, poradźcie, bo ja już zgłupiałam. Kiedy byłam na ostatniej wizycie (11.07) położna powiedziała mi żebym się umówiła na kolejną w okolicach 1 sierpnia. Dzwonię dzisiaj, odbiera inna położona (bo tam są dwie na zmianę) i mówi mi, że na 1.08 to za późno, żebym już 24.07 przyszła to zrobimy tą przeziorność (rozumiem, że to badanie prenatalne?), bo potem może być za późno. No Ok, zgodziłam się na tą datę, ale teraz już zdurniałam. 24.07 wg om będę dopiero w 10tc+2d ciąży i czy to nie będzie ZA SZYBKO na 1 badanie prenatalne? Wszędzie widziałam informację o tym by je wykonać między 11 a 14 tc. Chyba, że 10tc+2d mam brać jako lecący 11tc, to wtedy by się zgadzało. Druga sprawa, nie prosili mnie jeszcze bym teraz zrobiła morfologię i usg, a miałam do tej pory jedno (2.07), czy się upomnieć jeszcze i zadzwonić, czy odpuścić, skoro miałam tak niedawno robione te pierwsze badania z krwi itp.? A wy jak często robicie morfologię, mocz i te inne badania?