reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Hej dziewczyny, chcialam sie tylko podzielic tym co uslyszalam od poloznej..ja o tym nigdy nie slyszalam, wiec pomyslalam, ze moze I Wam przyda sie taka wiedza :)
Jestem w 10tyg 2d ciazy, w piatek mialam usg I dzidzia I wszystko super, w sobote bylam w toalecie I na papierze byl sluz podbarwiony na rozowo, malutko, ale jednak, potem juz nic I w niedziele rano znow na papierze sluz podbarwiony, ale gdybym nie szukala to bym nie znalazla...oczywiscie panika bo do tej pory zero plamien, uplawow nic, zero bolu tez...dzisiaj sie dowiedzialam, ze takie mini plamienie jest bardzo czeste w miedzy 10-12 tyg...wiele kobiet nawet nie zauwaza. Otoz w 10 tyg (wg niektorych miedzy 10 a 12 tyg), łozysko implantuje sie zupelnie w sciane macicy I przejmuje wszystkie funkcje cialka żoltego. I faktycznie, w piatek na usg widzialam jeszcze cialko zolte :) ponoc ma ono zaniknac do 14 tyg. Nie mowie, zeby plamienie jakiekolwiek zignorowac, ale pamietajcie o tym fakcie, ze to moze byc plamienie implantacyjne łozyska, gdyby Wam sie przytrafilo :)

Buziaki

Ps. Dodam tylko, ze po tych dwoch "epizodach" cisza...tzn bialo ;)

Ostatnia edycja:
Ja chwilowo odetchnęłam. Wyniki krzywej cukrowej dobre! :-)
Nawet jeśli później się pojawi cukrzyca, to przynajmniej plus taki, że nie od samego początku.

Hej dziewczyny :)
Wczoraj byłam na wizycie :) :)
Mój dzidziol ma już 2,38 cm :)
Wygląda świetnie choć ciąża okazała się młodsza o 5 dni to stosunkowo od ostatniej wizyty dobrze sobie rośnie :)
Gdy go podgladalismy z moim, dzidziol się tak świetnie ruszył że aż miło :)
Jakby spłynął z góry do dołu a potem wszedł znów na górę łożyska :)
Doktorka się uśmiała :D
Później wrzucę fotkę, choć na niej to tylko mała plamka bo w ostatniej chwili doktorce przypomniałam o selfie :)
Następna wizyta dopiero 20.08..
Ale na szczęscie prenatalne 10.08 więc coś tam podejrzę, zawsze to mniejszy strach . :)

Hej dziewczyny :)
Wczoraj byłam na wizycie :) :)
Mój dzidziol ma już 2,38 cm :)
Wygląda świetnie choć ciąża okazała się młodsza o 5 dni to stosunkowo od ostatniej wizyty dobrze sobie rośnie :)
Gdy go podgladalismy z moim, dzidziol się tak świetnie ruszył że aż miło :)
Jakby spłynął z góry do dołu a potem wszedł znów na górę łożyska :)
Doktorka się uśmiała :D
Później wrzucę fotkę, choć na niej to tylko mała plamka bo w ostatniej chwili doktorce przypomniałam o selfie :)
Następna wizyta dopiero 20.08..
Ale na szczęscie prenatalne 10.08 więc coś tam podejrzę, zawsze to mniejszy strach . :)
Super że dziecię rośnie i ma się dobrze ..
Dzień dobry mamuśki ostatnio dużo mam pracy ale czytam Was regularnie .. Dziś wielki dzień idę na wizytę na 18 a stresa mam od wczoraj ..
Miłego dnia

Hejka. U mnie w sumie bez zmian, mąż pojechał do Niemiec na dwa tyg.i jakoś mi humor trzasł. No a poza tym, zaliczyłam pierwsze ciążowe żyganko po hamburgerze.jesooo jak mnie zemdliło- nigdy więcej fast foodów a nie nie.:mad: Gratuluję udanych wizyt i @wiola1198 trzymam łapki mocno :)

reklama
Super że dziecię rośnie i ma się dobrze ..
Dzień dobry mamuśki ostatnio dużo mam pracy ale czytam Was regularnie .. Dziś wielki dzień idę na wizytę na 18 a stresa mam od wczoraj ..
Miłego dnia
@Wiola1198 trzymam kciuki, bedzie dobrze :) szkoda, ze wizyta tak pozno, caly dzien musisz czyms zajac zanim Fasolke swoja obejrzysz :)

@gaya11 ojej, a jeszcze tydzien temu pisalas jak to zadnych mdlosci I ciaza superowa ;) te nasze fasolki to sobie z nas jajka robia ;) najgorzej jest w 6-10 tyg, mi odkad trzasnal 10 tydz w niedziele to mdlosci zniknely takze trzymaj sie :)

Do góry