reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Po godzinie mi wyszło 129, a po dwóch 100. Nie wiem, czy w drugim trymestrze trzeba to badanie powtórzyć? Bo w pierwszej ciąży miałam tylko w drugim trymestrze, teraz ze względu na wiek w pierwszym.
To masz na razie w normie. Ale pewnie będziesz musiała powtórzyć pomiędzy 24 a 28 tygodniem. Ja teraz robiłam ze względu na to, że w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową. I jeśli teraz wyniki wyjdą w normie to czeka mnie repeta z badania właśnie po 20 tygodniu. Ale oczywiście wolę się przemęczyć jeszcze raz z tym badaniem nież mieć cukrzycę, więc mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre.

Oooo ja, jaki ludek mały [emoji7] szok. To który dokładnie tydzień teraz masz?
Gratuluję!!

P.s. Tam między nóżkami to tak jakby coś dyndało? [emoji848][emoji13] Ale może mi się wydawac,bo ja to słaba jestem w tych wszystkich plamkach na USG.
Dokładnie 10t 1d [emoji4]
Też mi się tak wydaje ale to chyba za wczesnie [emoji4]

Ja mam kręgosłup mega zwichrowany. W pierwszej ciąży ratowałam się kinezjotapingiem.
@Kordosia z tego co pamiętam to mieszkasz w Warszawie. W szpitalu położniczym na Madalińskiego jest rehabilitacja dla kobiet ciężarnych. Mnie tam trochę masowali i uciskali (na tyle na ile można w ciąży) i właśnie te taśmy. W tej ciąży jak się zacznie też będę korzystać bo mi bardzo pomogło.
O dzięki za info,jeszcze nie orientowałam się bo problemy z kręgosłupem zaczęły się po urodzeniu syna. Na Madalińskiego właśnie leżałam ostatnio.w sumie zawsze wybieram ten szpital,z synem też

reklama
Julia w takim razie pomocyyyyy co mam zrobić, bo od tygodnia męczy mnie rwa barkowa. Nie mogę ręką ruszyć. Bark mam ochotę wyrwać żeby nie bolało. Nie śpię po nocach masakra. Rwe kluczową kilka razy przeżyłam, ale wtedy w ciąży nie byłam, więc zastrzyki i leki różne mogłam brać a teraz nic. Umieram z bólu[emoji20]
Zapomnialam jeszcze dodac, ze nerwy lubia cieplo, wiec mozesz cieple oklady i kapiele robic.

Do góry