W takim razie jeszcze tydzień ostrego bólu mi został. Każdej nocy marzę żeby ta noc była lepsza. Tydzień wytrwałam to dam radę. Do lekarza pewnie nim się dostanę to mnie boleć przestanie bo tak to u nas z ortopeda wygląda[emoji6] dziękuję za poradęNiestety w stanie ostrym i tak nie mozna masowac (okolo pierwsze dwa tygodnie), ale w ciazy to i tak wybralabym sie do fizjoterapeuty i lekarza, bo jezeli chodzi o leki to nie wiem co mozna. Sam masaz rwy barkowej bym wykonala ale po tych dwoch tygodniach.
reklama
julia2s
Fanka BB :)
Kochana tak czy siak idz, bo to lubi powracac ze zdwojona sila. Moze masazyste znajdz, to mimo wszystko powinno pomocW takim razie jeszcze tydzień ostrego bólu mi został. Każdej nocy marzę żeby ta noc była lepsza. Tydzień wytrwałam to dam radę. Do lekarza pewnie nim się dostanę to mnie boleć przestanie bo tak to u nas z ortopeda wygląda[emoji6] dziękuję za poradę
paulina_90
Początkująca w BB
Hej Dziewczyny, u mnie właśnie został wykryty krwiak po drugim plamieniu. Jest mały, bo tylko 1,8 cm, ale dostałam zwolnienie na dwa tygodnie i nakaz leżenia. Z fasolką wszystko wporządku, już ma prawie 3 cm [emoji4] Czy wy macie krwiaki czy się wchłonęły? Nie dostałam żadnych innych leków oprócz Duphastonu, który biorę od 4 tc.
Buka83
Zaciekawiona BB
Trzymam kciuki. Przechodziłam przez to w ubiegłym tygodniu i nie było lekko, myślałam, że coś poczytam, a siedziałam pod przychodnią, na świeżym powietrzu i próbowałam nie zwymiotować.Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem na badaniu krzywej cukrowej. Właśnie pobrali mi na czczo, wypiłam już to obrzydlistwo i probuję nie zwrócić.
Ja mam dzisiaj wizytę o 16. Przez te moje plamienia jestem bardzo zestresowana i martwię się, czy wszystko w porządku Trzymajcie kciuki.
Juti777
A jak wyniki ci wyszły?Trzymam kciuki. Przechodziłam przez to w ubiegłym tygodniu i nie było lekko, myślałam, że coś poczytam, a siedziałam pod przychodnią, na świeżym powietrzu i próbowałam nie zwymiotować.
Ja mam dzisiaj wizytę o 16. Przez te moje plamienia jestem bardzo zestresowana i martwię się, czy wszystko w porządku Trzymajcie kciuki.
Ja na szczęście całkiem nieźle zniosłam. Pierwszą godzinę trochę mnie muliło, ale potem już było coraz lepiej.
Buka83
Zaciekawiona BB
Po godzinie mi wyszło 129, a po dwóch 100. Nie wiem, czy w drugim trymestrze trzeba to badanie powtórzyć? Bo w pierwszej ciąży miałam tylko w drugim trymestrze, teraz ze względu na wiek w pierwszym.A jak wyniki ci wyszły?
Ja na szczęście całkiem nieźle zniosłam. Pierwszą godzinę trochę mnie muliło, ale potem już było coraz lepiej.
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Hej kobietki,
ja weekend w miarę aktywnie, staram się dużo pić, ale małymi łyczkami, żeby nie zawalać nerki nadmierną ilością płynów. Odstawiłam całkowicie kawę, bo po niej najbardziej mi nerka dokuczała.
Odnośnie spania, to właśnie lewy bok wskazany, ze względu na mniejszy ucis żyły głównej dolnej, która to sobie biegnie po prawej stronie kręgosłupa. I lepiej, żeby nie była dociążona. Zatem lewy bok i oby do przodu. Ja jeszcze śpię na brzuchu, bo brzuszka nie czuję, zatem ostatnie chwile wygodnych pozycji.
Dziewczyny, które mają bóle kręgosłupa, jeżeli się da to basen, jeżeli nie to pilates, ja sobie nie wyobrażam, nie ćwiczyć na kręgosłup. Pozycja podparta i wymachy nóg do tyłu. Trzeba wzmocnić biedny kręgosłup, bo będzie się niestety wyginał.
Raz Dwa trzy gratuluję niech dzidziulek rośnie na pociechę...śliczne maleństwo... Jeżeli chodzi o grilla to u mnie gazowy napra. Mnie też ostatnio dopadła bezsenność, oczy jak 5 zł i po spaniu
Darsi ja tak miałam z drugim synek, że zasuwałam do ósmego miesiąca na szkolenia a osoby z zewnątrz myślały, że to 3,4 miesiąc Gdyby nie długie podróże mogłąbym pracować do porodu. Ja z kolei nie mogę być blisko mojego męża bo moje libido jest równe -500
Emilia S sliczny mały człowiek, widać, już kość nosową....
Wiola1198 kciuki za jutrzejszą wizytkę
Fanka Kadry u mnie w 8 tygodniu pojawiły się największe mdłości, czyli gorzki smak, odbijanie, no masakra, dzisiaj kończę 11 tydzień i naprawdę pod tym względem jest rewelacja... Ja wizytuję 27go lipca
Katrina93 jak po wizycie? Jeżeli chodzi o ginekologa, wszystko zależy jaki ginekolog co i jak. Ja wydaję co miesiąc 350 zł, czuję się w bezpiecznych rękach, wizyta trwa 50 min, mogę zapytać o wszystko. Nie wyobrażam sobie państwowego lekarza bo w życiu nie znalazłam dobrego. Każda moja ciąża bbyła u tego lekarza, więc wydałam sporo na bezpieczeństwo i doświadczenie.
Buka83 oby wszystko było dobrze, czasem takie plamienia to po prostu norma. Kciuki za wizytę
Maud oby teraz było lepiej
Caitlyn miłego urlopowania
Baffi26 wszystkiego dobrego, melduj nam tu potem jak znowu zamieszka u Ciebie dzidziuś....
Gaya11, zajadaj się porzeczkami bo są bardzo zdrowe, ja też bym zeżarła ja mam trójkę takich łobuzów maratończyków, więc czasem naprawdę jak byłam w ciązy to raz wlazłam na Pilsko, raz zaliczyłam Morskie Oko, raz górę Żar, generalnie czekam aż mi wigor wróci, bo ta ciąża najgorsza, że nic się nie chce, co chwilę palpitacje serca.
Semiffredo mi już spanie przeszło, jest na odwrót, dopadła mnie bezsenność
Kordosiu bardzo się cieszę, że u Ciebie ok. A takie typowe słaboty to od hormonów, niech dzidzia rośnie/....
Carmelek ot tak, wariactwo jak śnię
Juti777 ja w tej ciąży nie dam się namówić na krzywą cukrową, ledwo przeżyłam ostatnią
Paulina 90 ja miałam w dwóch ciążach krwiaka i w tej również, za każdym razem w 12tc był wchłonięty
ja weekend w miarę aktywnie, staram się dużo pić, ale małymi łyczkami, żeby nie zawalać nerki nadmierną ilością płynów. Odstawiłam całkowicie kawę, bo po niej najbardziej mi nerka dokuczała.
Odnośnie spania, to właśnie lewy bok wskazany, ze względu na mniejszy ucis żyły głównej dolnej, która to sobie biegnie po prawej stronie kręgosłupa. I lepiej, żeby nie była dociążona. Zatem lewy bok i oby do przodu. Ja jeszcze śpię na brzuchu, bo brzuszka nie czuję, zatem ostatnie chwile wygodnych pozycji.
Dziewczyny, które mają bóle kręgosłupa, jeżeli się da to basen, jeżeli nie to pilates, ja sobie nie wyobrażam, nie ćwiczyć na kręgosłup. Pozycja podparta i wymachy nóg do tyłu. Trzeba wzmocnić biedny kręgosłup, bo będzie się niestety wyginał.
Raz Dwa trzy gratuluję niech dzidziulek rośnie na pociechę...śliczne maleństwo... Jeżeli chodzi o grilla to u mnie gazowy napra. Mnie też ostatnio dopadła bezsenność, oczy jak 5 zł i po spaniu
Darsi ja tak miałam z drugim synek, że zasuwałam do ósmego miesiąca na szkolenia a osoby z zewnątrz myślały, że to 3,4 miesiąc Gdyby nie długie podróże mogłąbym pracować do porodu. Ja z kolei nie mogę być blisko mojego męża bo moje libido jest równe -500
Emilia S sliczny mały człowiek, widać, już kość nosową....
Wiola1198 kciuki za jutrzejszą wizytkę
Fanka Kadry u mnie w 8 tygodniu pojawiły się największe mdłości, czyli gorzki smak, odbijanie, no masakra, dzisiaj kończę 11 tydzień i naprawdę pod tym względem jest rewelacja... Ja wizytuję 27go lipca
Katrina93 jak po wizycie? Jeżeli chodzi o ginekologa, wszystko zależy jaki ginekolog co i jak. Ja wydaję co miesiąc 350 zł, czuję się w bezpiecznych rękach, wizyta trwa 50 min, mogę zapytać o wszystko. Nie wyobrażam sobie państwowego lekarza bo w życiu nie znalazłam dobrego. Każda moja ciąża bbyła u tego lekarza, więc wydałam sporo na bezpieczeństwo i doświadczenie.
Buka83 oby wszystko było dobrze, czasem takie plamienia to po prostu norma. Kciuki za wizytę
Maud oby teraz było lepiej
Caitlyn miłego urlopowania
Baffi26 wszystkiego dobrego, melduj nam tu potem jak znowu zamieszka u Ciebie dzidziuś....
Gaya11, zajadaj się porzeczkami bo są bardzo zdrowe, ja też bym zeżarła ja mam trójkę takich łobuzów maratończyków, więc czasem naprawdę jak byłam w ciązy to raz wlazłam na Pilsko, raz zaliczyłam Morskie Oko, raz górę Żar, generalnie czekam aż mi wigor wróci, bo ta ciąża najgorsza, że nic się nie chce, co chwilę palpitacje serca.
Semiffredo mi już spanie przeszło, jest na odwrót, dopadła mnie bezsenność
Kordosiu bardzo się cieszę, że u Ciebie ok. A takie typowe słaboty to od hormonów, niech dzidzia rośnie/....
Carmelek ot tak, wariactwo jak śnię
Juti777 ja w tej ciąży nie dam się namówić na krzywą cukrową, ledwo przeżyłam ostatnią
Paulina 90 ja miałam w dwóch ciążach krwiaka i w tej również, za każdym razem w 12tc był wchłonięty
Katrina1993
Zaangażowana w BB
raz_dwa_trzy
Oooo ja, jaki ludek mały [emoji7] szok. To który dokładnie tydzień teraz masz?Hej Dziewczyny ! Na wizycie ulga, i narazie koniec stresu [emoji1]
Zobaczyliśmy nasze cudne Maleństwo, ma już 2,85 cm, wygląda już jak mały człowiek [emoji7] serduszko bije 174 razy na minute [emoji7] Zobacz załącznik 878058
Gratuluję!!
P.s. Tam między nóżkami to tak jakby coś dyndało? [emoji848][emoji13] Ale może mi się wydawac,bo ja to słaba jestem w tych wszystkich plamkach na USG.
reklama
gaya11
Ale extra A ten mały człowieczek klejnoty pokazuje chybaHej Dziewczyny ! Na wizycie ulga, i narazie koniec stresu [emoji1]
Zobaczyliśmy nasze cudne Maleństwo, ma już 2,85 cm, wygląda już jak mały człowiek [emoji7] serduszko bije 174 razy na minute [emoji7] Zobacz załącznik 878058