reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
Dziewczyny jestem masazystka, wszystkie bym was wymasowala hihi. W pierwszym trymestrze i ostatnie 2 miesiace nie mozna masowac, w pozostale jak najbardziej o ile z ciaza wszystko ok.
Sny tez czasami mam dziwne. Dzisiaj mi sie snilo, ze do wiezienia trafialam i plakalam za dziecmi...

Dziewczyny jestem masazystka, wszystkie bym was wymasowala hihi. W pierwszym trymestrze i ostatnie 2 miesiace nie mozna masowac, w pozostale jak najbardziej o ile z ciaza wszystko ok.
Sny tez czasami mam dziwne. Dzisiaj mi sie snilo, ze do wiezienia trafialam i plakalam za dziecmi...
Julia gdzie mieszkasz!!! Marzę o masażu!!!! ;-)
A tak serio to na co chodziłam w pierwszej ciąży to było bardziej takie uciskanie punktowe, żeby rozluźnić napięcia niż masaż w klasycznym rozumieniu.

Julia gdzie mieszkasz!!! Marzę o masażu!!!! ;-)
A tak serio to na co chodziłam w pierwszej ciąży to było bardziej takie uciskanie punktowe, żeby rozluźnić napięcia niż masaż w klasycznym rozumieniu.
Mnie bardzo rwa kulszowa w poprzedniej ciazy meczyla, teraz chodzimy na basen zeby wzmocnic miesnie kregoslupa. Mam nadzieje, ze ten problem nie powroci, bo sama sie nie wymasuje :-(

Mnie bardzo rwa kulszowa w poprzedniej ciazy meczyla, teraz chodzimy na basen zeby wzmocnic miesnie kregoslupa. Mam nadzieje, ze ten problem nie powroci, bo sama sie nie wymasuje :-(

Ja miałam z kręgosłupem i biodrami problem. Bolały jak diabli. Te taśmy ratowały mi życie. Choć wyglądało to dość zabawnie. ;-)

Julia w takim razie pomocyyyyy co mam zrobić, bo od tygodnia męczy mnie rwa barkowa. Nie mogę ręką ruszyć. Bark mam ochotę wyrwać żeby nie bolało. Nie śpię po nocach masakra. Rwe kluczową kilka razy przeżyłam, ale wtedy w ciąży nie byłam, więc zastrzyki i leki różne mogłam brać a teraz nic. Umieram z bólu[emoji20]

reklama
Julia w takim razie pomocyyyyy co mam zrobić, bo od tygodnia męczy mnie rwa barkowa. Nie mogę ręką ruszyć. Bark mam ochotę wyrwać żeby nie bolało. Nie śpię po nocach masakra. Rwe kluczową kilka razy przeżyłam, ale wtedy w ciąży nie byłam, więc zastrzyki i leki różne mogłam brać a teraz nic. Umieram z bólu[emoji20]
Niestety w stanie ostrym i tak nie mozna masowac (okolo pierwsze dwa tygodnie), ale w ciazy to i tak wybralabym sie do fizjoterapeuty i lekarza, bo jezeli chodzi o leki to nie wiem co mozna. Sam masaz rwy barkowej bym wykonala ale po tych dwoch tygodniach.

Do góry