reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Marta - zielona ma trochę kofeiny ale nadal mniej niż czarna więc jak ze wszystkim - z umiarem. Ja dla spokoju ( w pracy piję sporo) przerzuciłam się na owocowe

Ja czarnej nie pije w ogóle ale za to pije jedną kawę z mlekiem w ciagu dnia (tego nie jestem sobie w stanie odmówić póki co). Dopóki nie dowiedziałam się o ciąży piłam dwie ale tą popoludniowa zmieniłam właśnie na herbatę owocowa. Dzięki za odp

reklama
Mi sie wydaje, ze beta tutaj nic nie pokaze, na tym etapie ciazy widac juz wszystko na usg, a nie mozesz podjechac do innego miasta do lekarza? Bierzesz progesteron jeszcze? Pytam, bo w najgorszym wypadku, skoro lekarz stwierdzil brak akcji serca I jest to poronienie zatrzymane, to progesteron nalezy odstawic, i nie czekac dlugo, zeby nie zrobilo sie zakazenie:(

Ja lekarzem nie jestem, ale kompletnie nie rozumiem dlaczego lekarz kazal czekac tydzien?? Czemu np na nastepny dzien nie zapisze, zeby jeszcze raz sprawdzic I od razu tabletek nie przepisze (szczegolnie w sytuacji kiedy serduszko juz bylo widoczne na usg a teraz nie ma :( przeciez to nie tylko okropne dla psychiki kobiety, ale tez moze byc niebezpieczne dla zdrowia :(

Przytulam Baffi
Tak dla sprostowania nie mam zadnych lekow i do tej pory niebralam nic oprocz kwasu i witamin a po drugie serduszka jeszcze nie widzialam bo go nie bylo dlategomam podejrzenia ze jeszcze bedzie bo dzidzia rosnie caly czas i moze poprostu jest zawczesnie bo ciaza jest mlodsza poza tym podobny przypadek mialam w poprzedniej ciazy ze serduszkobilo puzniej a mloda juz ma 6 lat

Tak dla sprostowania nie mam zadnych lekow i do tej pory niebralam nic oprocz kwasu i witamin a po drugie serduszka jeszcze nie widzialam bo go nie bylo dlategomam podejrzenia ze jeszcze bedzie bo dzidzia rosnie caly czas i moze poprostu jest zawczesnie bo ciaza jest mlodsza poza tym podobny przypadek mialam w poprzedniej ciazy ze serduszkobilo puzniej a mloda juz ma 6 lat
A to Ok, bo po poprzedniej wizycie pisalas, ze lekarz widzial pulsujacy punkcik I pytal Cie czy Ty widzisz wiec myslalam, ze mial na mysli serduszko?

@karolina921 ale u Baffi lekarz juz widzial serduszko (pamietam, ze wspominala), a teraz nie ma? Ja wiem, ze czasem ciaza jest mlodsza niz mamie sie wydaje, ale tutaj jest inna sytuacja, serduszko bylo a teraz nie ma? Dlatego moze to blad lekarza I dlatego bieglabym do innego sprawdzic
Bardzo mi przykro, ze przeszlas przez to :( I bardzo szanuje Twoja decyzje, ale tez wydaje mi sie, ze kobieta powinna miec prawo do wyboru czy chce poczekac I oczyscic sue naturalnie, czy wziac tabletki, czy udac sie na zabieg :(
Serduszka nie bylo bo jak patrzylam na usg wczesniejsze nie ma zaznaczonego asp

A i co do poronienia i progesteronu z wiadomych przyczyn gdy jasna jest, że nie ma szans już na prawidłową ciąża należy go odstawić. Bo nie ma sensu łykać czegoś co i tak nie pomoże, a może tylko namieszać w organizmie. Ja jednak przy pierwszym poronieniu łykałam końskie dawki leków do samego końca. Ba jeszcze przy pierwszej nocy krwawienia brałam Duphaston i luteine pod język i poronienie mimo to nastąpiło. Lekarz mi mówił, że tak naprawdę nic nie jest w stanie zatrzymać poronienia. Może opóźnić, ale nie zatrzymać.

No to trzymam kciuki by serducho się pojawiło. Tym bardziej, że pisałaś o becie która też wskazywała na młodszą ciążę. Wszystko jest jeszcze możliwe. Trzymam mocno kciuki by było ok [emoji110]

Rozumiem, ze Twoja decyzja to czekac do nastepnego tygodnia. Trzymam kciuki, zeby bylo serduszko w takim razie
Tak dokladnie spokojnie sobie poczekam zrobie bete zeby dla spokoju zobaczyc czy rosnie czy maleje i czekamy a mam przeczucia dobre wiec moze sie uda do tej pory wszystko wskazywalo ze ciaza jest mlodsza i beta i usg wiec mam nadzieje ze tak jest i bedzie ok

reklama
@Baffi26 więc całkiem możliwe,że serduszko się jednak pojawi,wiem że nie tracisz nadzieji dlatego wolisz poczekać na kolejną wizyte,która mam nadzieję wyjaśni wszystkie wątpliwości. Codziennie myślę o Twoim maluszku i mam nadzieję,że w końcu napiszesz nam dobre wieści..a kiedy masz wizytę?

Do góry