reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
@Megi86 dzięki za rzeczowy j wyczerpujący opis [emoji846] jesteś niezastąpiona [emoji846]

@muff_inka93 witaj i nas i gratuluje [emoji846] jedne z najważniejszych badań za Tobą [emoji846] ja dzisiaj byłam na PAPPie, czekam na wynik a usg nt we wtorek [emoji846]

@raz_dwa_trzy, czekamy na dobre wieści [emoji846]

reklama
Dziękuje Wam bardzo za wspaniałe przyjęcie do grupy, ciesze się że Was znalazłam :)

@Megi86 genialnie opisany sens badań prenatalnych.

@Katrina1993 jeżeli chodzi o ruchy dziecka, dokładnie od początku 12 tygodnia co jakiś czas czuje jakby "przelatujące motylki", zapytałam o to wczoraj mojego ginekologa i stwierdził, że jest raczej małe prawdopodobieństwo, aby w pierwszej ciąży tak szybko poczuć ruchy dziecka, choć jak dodał w swojej praktyce lekarskiej spotkał się już z wieloma zadziwiającymi sytuacjami :)
Hmm poprostu załóżmy że poczułyśmy nasze Maluszki.. A czy to naprawde to czy nie.. Nie ważne, ważne że my w to wierzymy [emoji4] [emoji4] [emoji4]

@Baffi26 bardzo przykro mi przez to co Was spotkało, ale przynajmniej wiesz jaka była tego przyczyna. Nie znam się, ale pewnie po chorobie będziesz miała jakiś czas przerwy w staraniach czy się mylę?

@raz_dwa_trzy i @Justyna_maj2017 i jak po wizytach?

U nas dziś śpiący dzień. Miałam moczyć kuper w basenie, ale skwar na dworze mnie przeraża. Złapała mnie jeszcze migrena ehh jesteśmy bez obiadu i czekamy na męża. On nas poratuje

Baffi współczuję , pech straszny....

Karolina921 ja dzisiaj też myślałam że się na ogrodzie ugoruje.... Łepek też mnie pobolewa

@Baffi26 bardzo przykro mi przez to co Was spotkało, ale przynajmniej wiesz jaka była tego przyczyna. Nie znam się, ale pewnie po chorobie będziesz miała jakiś czas przerwy w staraniach czy się mylę?

@raz_dwa_trzy i @Justyna_maj2017 i jak po wizytach?

U nas dziś śpiący dzień. Miałam moczyć kuper w basenie, ale skwar na dworze mnie przeraża. Złapała mnie jeszcze migrena ehh jesteśmy bez obiadu i czekamy na męża. On nas poratuje
I tu wlasnie zaczynam sie martwic okolo 4 dni temu mialam owulacje a w nocy snilo mi sie no coz sen erotyczny jak do tej pory zakazdym razem jak zachodzilam w ciaze mialam wlasnie taki sen ze uprawiam sex i to bardzo realistyczny

Mooooje kochane [emoji173] jestem, ale musiałam coś zjeść i jeszcze cycki mnie tak bolą i swędzą od wczoraj,że dramat. Ale do rzeczy :) dzidziulek ma się świetnie, z USG równo 10t skończony, tak jak z OM. :) Żadnych krwiaków i innych głupot. Serce biło bardzo szybko, ale to z powodu mojego stresu. Nigdy więcej nie będę się stresowała, Wy mi świadkami [emoji14] poznalam mojego nowego lekarza, jestem zachwycona, bardzo dokładny człowiek, bardzo szczegółowo wszystko tłumaczy, każde badanie przeanalizował, naprawdę wyszłam przeszczęśliwa z jego gabinetu. Prenatalne na 13.08. :) A oto zdjęcie dzidziulka
P.s. dzięki za wsparcie i kciuki [emoji173]
IMG_20180725_174926.jpg

Załączniki

• IMG_20180725_174926.jpg
    IMG_20180725_174926.jpg
    58,8 KB · Wyświetleń: 317
Melduję się po wizycie :) wszystko w porządku. Dzidzia ma 4,39 cm :) na razie odpowiada terminowi wg OM czyli 14.02 :) ginekolog zaleca mi zrobienie testu pappa, bo oprócz ryzyka wad płodu wykrywa ryzyko stanu przedrzucawkowego, a ja w ostatniej ciąży miałam pod koniec nadciśnienie. Jeśli wyjdzie mi ryzyko to za wczasu można brać leki i zmniejszyć ryzyko wystąpienia tego stanu. Czuję się przekonana :) wzięłam też zaświadczenie o ciąży i jutro powiem w pracy :) zastanawiam się jaka będzie reakcja.

reklama
Do góry