reklama
Fasolkowoooo
Fanka BB :)
a bierzecie jakieś leki dopochwowo? Bo ja biorę utrogestan na noc a w wytycznych do cytologii jest zaprzestanie brać jakichkolwiek leków dopochwowo na max. 4 dni przed cytologia.. Jakoś sobie tego nie wyobrażam żeby przez 4 dni nie brać progesteronu a cytologię mam niedługoKurcze, ja też mam czasami żółte, śluzowe upławy, ale to zależy od dnia... Raz są przezroczyste, raz mleczne. Też czekam właśnie na wynik cytologii.
U
Usunięty użytkownik 203733
Gość
Dopochwowo nie. Ja biorę duphastona bierzecie jakieś leki dopochwowo? Bo ja biorę utrogestan na noc a w wytycznych do cytologii jest zaprzestanie brać jakichkolwiek leków dopochwowo na max. 4 dni przed cytologia.. Jakoś sobie tego nie wyobrażam żeby przez 4 dni nie brać progesteronu a cytologię mam niedługo
Szałwia
Ja mogłam brać, mialam cytologie płynna tylko w dniu badania nie brałam Luteiny
a bierzecie jakieś leki dopochwowo? Bo ja biorę utrogestan na noc a w wytycznych do cytologii jest zaprzestanie brać jakichkolwiek leków dopochwowo na max. 4 dni przed cytologia.. Jakoś sobie tego nie wyobrażam żeby przez 4 dni nie brać progesteronu a cytologię mam niedłbrac, misl
FitMum
Ciąża niestety odbiera mi Duzo tej Energii choc wiem ze to i tak niebo a. Ziemia w stosunku do calodniowych mdłości i jestem w stanie duzo Zrobić a szczególnie rano gdzie mam tej energii najwiecej bo później a szczególnie pozNym popoludniem Czy w pracy juz jak flaki z olejem sie czujeJak nie zmeczona to Cos doskwiera.Niestety sypialnie i pokój córki mamy na poddaszu więc jest tragedia wieczorem. Ty chyba masz nie skończony zapas energii
A robiłaś badania krwi? A przynajmniej pijesz dużo?
W tym czasie powinnam soe juz wylegiwac haha
Ale Rano ja zajmuje sie dziecmi gdzie praca poznoej Wiec musze wytrwać
Dzis sie Wylezalam na kocyku w cieniu. Jak Przyjemnie!!
Od piatku Czuje sie znosnie i malo Co pobolewa
Zapomniałam że mamy na grupie cukiernika i kucharkę jak masz gdzieś przepis na ten sernik z mascarpone z malinami to będę wdzięczna
Zapomniałam że mamy na grupie cukiernika i kucharkę i trzeba powiedzieć co się chce jak masz przepis na sernik z mascarpone z malinami będę wdzięczna
Każda się boi z nas ale musi być dobrze nasze dzieciaczki nie mogą się poddać i będą z nami w lutym
Proszę bardzo
Spod do ciasta :
200g mąki tortowej
100g masła
1 jajko
Łyżeczka kakao
30g cukru
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Włączam piekarnik który nagrzewa mi sie z 15min a w tym czasie wyrabiam ciasto.. Wykladam spod okraglej blaszki max 24cm i wkladam do zamrażalnika.
Jak mi sie nagrzeje piekarnik to wkladam spod ciasta na 15min i pieke w 180 stopniach
Masa serowa:
2 x 250 twarogu ktory miele na gładką masę
250g mascarpone
1 budyń waniliowy
Bądź łyżka mąki ziemniaczanej.
1/4 szklanki cukru
50g miekkiego masła
100ml mleka
3jajka
Roztopiona biala tabliczka czekolady 100g
Wszystko razem mieszam a czekolade dodaje na koncu
250g mrozonych malin
Badz z 6 polowek brzoskwin z puszki
Badz jagód
Na upieczony spod wylewam połowę ciasta.. Wykladam polowe owocow.. Wylewam resztę ciasta i wykladam druga polowe owocow
Wkladam do piekarnika i przestawiam na 150 stopni.. Pieke 1h badz ciut dłużej aż sie góra zarumieni w zależności od piekarnika
Roztopiam biala badz xiemna czekolade z mlekiem do polania
Ja byłam wczoraj na hucznej imprezie urodzinowej mojej siostry , trochę się bawiłam, trochę odpoczywałam. Najgorzej, ze wieczorem po tym jedzeniu, tańczeniu wywaliło mi brzuch i taka wścibska ciotka już podeszła czy gratulować :/ nie mówimy jeszcze za bardzo dookoła, wiedza tylko rodzice, a tu taka baba wścibska.
Wkurzyłam się wiecie. Szczególnie, ze pierwsza ciąże straciliśmy w 8 tygodniu:/ ehhhhhh
Oby teraz wszystko było dobrze
A u Was już coś widać brzuszek?
Wkurzyłam się wiecie. Szczególnie, ze pierwsza ciąże straciliśmy w 8 tygodniu:/ ehhhhhh
Oby teraz wszystko było dobrze
A u Was już coś widać brzuszek?
Ostatnia edycja:
Lusia04
Moderator
Będę piekła w piątek zobaczymy czy mi też tak ślicznie wyjdzie jak Tobie. Dziękuję Ci bardzo ja też mam więcej energii rano bo po południu nadaje się jedynie do siedzenia na podłodze i służenia mojemu dziecku jako filar do prób stawania albo bawienie się w miejscu z niąCiąża niestety odbiera mi Duzo tej Energii choc wiem ze to i tak niebo a. Ziemia w stosunku do calodniowych mdłości i jestem w stanie duzo Zrobić a szczególnie rano gdzie mam tej energii najwiecej bo później a szczególnie pozNym popoludniem Czy w pracy juz jak flaki z olejem sie czujeJak nie zmeczona to Cos doskwiera.
W tym czasie powinnam soe juz wylegiwac haha
Ale Rano ja zajmuje sie dziecmi gdzie praca poznoej Wiec musze wytrwać
Dzis sie Wylezalam na kocyku w cieniu. Jak Przyjemnie!!
Od piatku Czuje sie znosnie i malo Co pobolewa
Proszę bardzo
Spod do ciasta :
200g mąki tortowej
100g masła
1 jajko
Łyżeczka kakao
30g cukru
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Włączam piekarnik który nagrzewa mi sie z 15min a w tym czasie wyrabiam ciasto.. Wykladam spod okraglej blaszki max 24cm i wkladam do zamrażalnika.
Jak mi sie nagrzeje piekarnik to wkladam spod ciasta na 15min i pieke w 180 stopniach
Masa serowa:
2 x 250 twarogu ktory miele na gładką masę
250g mascarpone
1 budyń waniliowy
Bądź łyżka mąki ziemniaczanej.
1/4 szklanki cukru
50g miekkiego masła
100ml mleka
3jajka
Roztopiona biala tabliczka czekolady 100g
Wszystko razem mieszam a czekolade dodaje na koncu
250g mrozonych malin
Badz z 6 polowek brzoskwin z puszki
Badz jagód
Na upieczony spod wylewam połowę ciasta.. Wykladam polowe owocow.. Wylewam resztę ciasta i wykladam druga polowe owocow
Wkladam do piekarnika i przestawiam na 150 stopni.. Pieke 1h badz ciut dłużej aż sie góra zarumieni w zależności od piekarnika
Roztopiam biala badz xiemna czekolade z mlekiem do polania
reklama
Kasiurrro
Czytałam że na depresję ciążowa najbardziej są narażone właśnie kobiety co się długo starały. My też o drugą dzidzie staraliśmy się 4 lata i nadal nie mogę uwierzyć że rośnie we mnie taki cud. Więc potraktuj że to co teraz czujesz jest normalne, fizyczne, jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo do takich emocji po tylu latach starań.Cześć, cieszę się że Was znalazłam.
Dziś właśnie mija 10 tydzień i jest wszysko w porządku .
Ale... Nie umiem się tym cieszyć. Tak strasznie się boję przed każdą wizyta .
Starania były przez 8 lat, raz ciąża z pustym jajem. Od tamtej pory wiele lat leczenia ... bez sukcesów.
Od ponad roku podjęłam decyzję że już rezygnuje .
No i stało się, do tej pory ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży.
Jestem przed 40 stką. Mam 12 letnie dziecko.
Za dwa tygodnie prenatalne. Też się cholernie boję. Też tak macie ? Że przeważa smutek niż radość?
Mnie lekarz wręcz powiedział że dobrze że biorę żelazo bo przyda mi się w późniejszym okresie jak ilość krwi się zwiększy.Też tak mam. I też mam jutro długo wyczekana wizytę. Damy radę!
Cieszmy się bo mieszka w nas mały cud. Będzie co ma być. Lubię was czytać czy pytać o różne rzeczy wujka Google ale trzeba zachować zdrowy rozsądek i nie martwić się na zapas. Ostatnio wyczytałam gdzieś że jest zakaz suplementacji żelaza między 3 a 8 tygodniem a ja przez miesiąc brałam pregna plus z żelazem właśnie w tym okresie. Wpadłam w mini panikę ale czy zmienię coś po fakcie? Staram się myśleć pozytywnie. Mówię sama do siebie i do brzucha że dzidzia napewno będzie zdrowa i już niedługo się zobaczymy.
Sny się podobno tłumaczy na odwrót, będzie dobrzeA my kiedyś pisałyśmy tu o głupich snach... Wizyta prenatalna we wtorek a dziś w nocy śniła mi się właśnie ta wizyta, doktor zrobił usg powiedział że wynik nieprawidłowy, nawet wymienił jakąś nazwę konkretną... A potem kazał ze sobą jechać na test pcr... Niech już będzie ten wtorek bo jeszcze trochę a oszaleje.
Też mam żółte upławy i to dużo, miałam pobrane wymazy i jest czysto. Gdzieś czytałam że w ciąży ilość śluzu i jego wygląd się zmieniaCały czas mam żółte uplawy... Mówiłam ostatnio na wizycie, Lekarz zbadał powiedział, że śluzu jest dużo, zrobił cytologię i kazał brać dopochwowo lactowaginal. Biorę co drugi dzień. Cały czas żółte uplawy są i to mnie stresuje bardzo. Na następnej wizycie powiem że to mnie niepokoi, ma sprawdzić pod kątem czystości pochwy, bo wydaje mi się że mam jakąś infekcje nic nie swędzi nie piecze ale uplawy są.