reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

fajnie czytać, że u was energia dopisuje [emoji1] oby tylko drugi trymestr okazał się bardziej łaskawy dla tych z nas, które teraz mają ciężki czas [emoji847]

.

zastanawiam się, czy nie powinnam iść do lekarza/ szpitala pod kroplówkę... od wczoraj praktycznie nic co zjadłam nie zostało mi w żołądku dłużej niz pół godziny i czuję się dosyć wyczerpana 🥲 jeśli nic się nie zmieni to chyba będę zmuszona się do szpitala udać [emoji53]

reklama
Przebijesz mnie wielorybka 😄

Bylismy w parku. Rozlozylismy sie na uboczu w zajebistym cieniu.. I bylo tak cudownie.. Lekki wiaterek.. Milion razy lepiej jak na ogrodzie.
Na razie wciąż ok. Brak gorączki.
Chyba to faktycznie bylo z Przegrzania
Też mam dosc upałów. Nie dalabym rady mieszkac w cieplych krajach.. Musialabym sie naprawde dlugo przyzwyczajać 😂
Klima w pl to wcale nie glupi pomysł.. Sama jak mieszkalismy w domku bylam juz bliska jej kupienia. Szczególnie na górze bo na dole bylo idealnie.

Ja tylko w pierwszej ciazy nie mylam okien bo nikt mi nie dawał 🤣🤣🤣🤣
W dwoch następnych normalne obowiazki domowe do końca w tym mycie okien jesli chcialam i czulam sie na silach i niw robilam tego ze wszystkie naraz np. Rozdzielałam i wciąż tak robilam nawet jak w ciąży nie byłam😄 Akurat ta sfere to lubie myc na bieżąco. Obustronnie Okna w salonie. Kuchni to co sie chlapie często czy od wejscia wyjścia a reszta jak mnie najdzie. Teraz przy najmłodszym drzwi ze szklem w kuchni codziennie ufajdane🤣 czasem myje codziennie jak mam wene bo lubię jak widać coś przez nie hahah a czasem co pare dni bo daje sobie na luz ale zapewne do konca bede to robić 😄
Niestety sypialnie i pokój córki mamy na poddaszu więc jest tragedia wieczorem. Ty chyba masz nie skończony zapas energii 😊
fajnie czytać, że u was energia dopisuje [emoji1] oby tylko drugi trymestr okazał się bardziej łaskawy dla tych z nas, które teraz mają ciężki czas [emoji847]

.

zastanawiam się, czy nie powinnam iść do lekarza/ szpitala pod kroplówkę... od wczoraj praktycznie nic co zjadłam nie zostało mi w żołądku dłużej niz pół godziny i czuję się dosyć wyczerpana 🥲 jeśli nic się nie zmieni to chyba będę zmuszona się do szpitala udać [emoji53]
A robiłaś badania krwi? A przynajmniej pijesz dużo?

Ja również poproszę o dostep do prywatnego wątku.

@white_wall a bralas w koncu te tabletki czy jeszcze nie zdążyłaś? Jesli bralas i wraz wymiotowałaś to napewno bym sie zglosila do szpitala.

.

Kurcze szkoda, że jednak te tabletki nie pomogły. Wiem, że nie chcesz tego szpitala ale może nie będą Cię trzymać długo. A teraz jeszcze te upały, u Was chyba jeszcze większe niż u nas to już w ogóle o odwodnienie bardzo łatwo. Oby kolejne trymestry byly dla Ciebie łaskawsze jak teraz się tak umeczysz. Naprawdę strasznie współczuje bo w ciąży w ogóle bardziej się stresujemy a tu jeszcze nie można sobie normalnie zjeść i dodatkowe zmartwienie o odwodnienie. Później maluch Ci to wynagrodzi 🧡

właśnie brałam, tyle że wydaje mi się, ze zbyt szybko po ich wzięciu zwymiotowałam żeby w ogóle miały szansę działać [emoji3064]
Ja również poproszę o dostep do prywatnego wątku.

@white_wall a bralas w koncu te tabletki czy jeszcze nie zdążyłaś? Jesli bralas i wraz wymiotowałaś to napewno bym sie zglosila do szpitala.

[QUOTE
A robiłaś badania krwi? A przynajmniej pijesz dużo?[/QUOTE]

badań krwi ostatnio nie robiłam (pstatnie z 4 tyg temu) no i niestety picie tez mi nie wchodzi... boję się, że się odwodnię

[QUOTE
A robiłaś badania krwi? A przynajmniej pijesz dużo?

badań krwi ostatnio nie robiłam (pstatnie z 4 tyg temu) no i niestety picie tez mi nie wchodzi... boję się, że się odwodnię
[/QUOTE]
Ja bym zrobiła badania podstawowe krwi jak wyjdą źle to bym pojechała do szpitala. Nie ma co ryzykować w ciąży. Strasznie mi szkoda Ciebie. Mam nadzieję że za chwilę już zapomnisz o tych dolegliwościach

reklama
Do góry