reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Hejka, witam się z Wami w ten sobotni poranek [emoji4] dziewczyny dziś zauważyłam mini żylaczki na nogach czy któraś z was miała podobnie? Może macie jakieś sposoby co robić żeby nie powstawało więcej?
Ja w pierwszej ciąży miałam spore żylaki, po porodzie zostały pojedyńcze naczynka poszerzone. Teraz widzę że znów mi powychodziły. Ja nic nie stosowałam ani nie stosuje, niby teściowa mi poleca maść z kasztanowcem.

reklama
U mnie dzisiaj dość spokojny dzień z mdłościami i wymiotami, ale siostra dała mi nieźle po nerwach, za trochę idziemy do męża brata na grila to się trochę zrelaksujemy. Za 2 tygodnie lecę na wyniki w poniedziałek a w czwartek położna jakoś mnie wciśnie na wizytę. Porównywałam oba pierwsze usg z poprzedniej ciąży i obecnej i albo mi się wydaje, albo pęcherzyk z maleństwem jest po innej stronie niż w pierwszej ciąży.

W poprzedniej ciąży 8 lat temu czułam się zuuuupelnie inaczej. Pracowałam do 6 miesiąca i każdego dnia cieszyłam się ciąża. Ale fakt 2 trymestr był chyba najłaskawszy. Trzeci się ciągnął.
Dziewczyny myjecie w ciąży okna?
Ja dziś myłam okna. Mamy taki balkon zabudowany oknami i po prostu umyłam tyle ile dałam rady żeby się nie wspinać zbyt wysoko. Dziś się dobrze czułam i zrobiłam tyle żeby się też nie przemęczać.

Trzeba znaleźć dwie chętne dziewczyny żeby były moderatorami i wysłać liste chętnych do Administratorki forum @aniaslu
Mogę zrobić listę chętnych dziś wieczorem napewno osoby co się udzielają będą chętne żeby być na zamkniętym.
Ja udzielam się trochę mniej, ale też chętnie dołączę 🙂

Ja już też mam dość upałów. Już nawet myślę o kupnie klimatyzacji 😊 oby już gorączka poszła na stałe biedny syn a ty pewnie przy nim. Ja czekam aż się trochę ochłodzi i pójdę z córką na jakiś spacer 😊 moja córka ważyła 4350 a na USG 2 dni przed porodem wychodziło 3800 ciekawe jak będzie teraz. Jak będziemy mieć prywatny wątek wyśle wam zdjęcie jak wygląda wieloryb na końcu ciaży 😂
Przebijesz mnie wielorybka 😄

Bylismy w parku. Rozlozylismy sie na uboczu w zajebistym cieniu.. I bylo tak cudownie.. Lekki wiaterek.. Milion razy lepiej jak na ogrodzie.
Na razie wciąż ok. Brak gorączki.
Chyba to faktycznie bylo z Przegrzania
Też mam dosc upałów. Nie dalabym rady mieszkac w cieplych krajach.. Musialabym sie naprawde dlugo przyzwyczajać 😂
Klima w pl to wcale nie glupi pomysł.. Sama jak mieszkalismy w domku bylam juz bliska jej kupienia. Szczególnie na górze bo na dole bylo idealnie.

W poprzedniej ciąży 8 lat temu czułam się zuuuupelnie inaczej. Pracowałam do 6 miesiąca i każdego dnia cieszyłam się ciąża. Ale fakt 2 trymestr był chyba najłaskawszy. Trzeci się ciągnął.

Ja tylko w pierwszej ciazy nie mylam okien bo nikt mi nie dawał 🤣🤣🤣🤣
W dwoch następnych normalne obowiazki domowe do końca w tym mycie okien jesli chcialam i czulam sie na silach i niw robilam tego ze wszystkie naraz np. Rozdzielałam i wciąż tak robilam nawet jak w ciąży nie byłam😄 Akurat ta sfere to lubie myc na bieżąco. Obustronnie Okna w salonie. Kuchni to co sie chlapie często czy od wejscia wyjścia a reszta jak mnie najdzie. Teraz przy najmłodszym drzwi ze szklem w kuchni codziennie ufajdane🤣 czasem myje codziennie jak mam wene bo lubię jak widać coś przez nie hahah a czasem co pare dni bo daje sobie na luz ale zapewne do konca bede to robić 😄

reklama
Ja się staram normalnie funkcjonować jak do tej pory, jeszcze szykuje nam się remont, ale daruje sobie już malowanie itp. W każdym razie stary jak widzi, że się wdrapuję na krzesło albo drabinę to białej gorączki dostaje 😂 więc działam jak nie widzi.

Do góry