reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Cześć dziewczyny. Też się chętnie przyłącze bo jestem na końcówce stycznia😊 Teoretycznie termin mam na 28.01 , ale to tylko wg aplikacji bo owu nie była potwierdzona. Test pozytywny wyszedł mi 18.05 i to było 4 dni przed spodziewanym okresem. Dziś jest 5+3 . Pierwsza wizytę mam 18.06 w Polskiej klinice to będzie wg apki 8+0. Nie mieszkam w Polsce. U mnie pierwszą wizytę ustawiają dopiero około 12 tyg. Wcześniej tylko informuje się, że jest się w ciąży i koło 8 tygodnia zbiera położna wywiad. Mam podobne objawy. Nabrzmiałe i żylaste piersi, ból sutków. Wieczorem łapią mnie mdłości. I do tego walczę z migrenami. Wczoraj puściła po 3 dniach ufff. 🙈
Witamy 😁 łoo panie, 3 dni az. Bardzo współczuję. Takie combo masz na wieczór,wszystko razem 🙈.
Rozgosc się i pozostaje mi życzyć nudnych 9msc 🥰😁

reklama
Witamy 😁 łoo panie, 3 dni az. Bardzo współczuję. Takie combo masz na wieczór,wszystko razem 🙈.
Rozgosc się i pozostaje mi życzyć nudnych 9msc 🥰😁
Dziękuję Bardzo 😘 mam nadzieję, że nie będzie się to zbyt często powtarzać 😬 migreny są ze mną od 12 roku życia i brałam specjalne leki na nie, żeby hamowały ataki niestety w ciąży nie mogę 😬

Dziewczyny mam już dzisiejsza Betę [emoji3059]
2250 [emoji7] przyrost o 105 % już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty żeby zobaczyć mojego kropusia [emoji3590]
przy takiej becie na pewno juz będzie ładnie widać [emoji3059] ja się zastanawiam, wczoraj miałam 791, a jutro wizyta,, beta powinna skoczyć już do ponad 1300, więc też powinno być widać jakąś kropeczkę [emoji3064]

Ja to betę miałam lekko ponad 2 tysięcy 21 maja i się zastanawiam co dziś zobaczę [emoji85]
i termin na lutego? ja dowiedziałam się o ciąży dzień przed @, dwa dni po terminie @ beta 368, po 46h 791 i nie wiem teraz czy to normalne czy za mało, skoro wy macie takie ładne duże

i termin na lutego? ja dowiedziałam się o ciąży dzień przed @, dwa dni po terminie @ beta 368, po 46h 791 i nie wiem teraz czy to normalne czy za mało, skoro wy macie takie ładne duże
Wszelkie kalkulatory mi pokazują póki co 30 stycznia, ale mam dłuższe cykle niż 28 dni i nie zawsze mają taką samą liczbę dni, więc tak naprawdę nie wiem kiedy miałam termin miesiączki ani który to tydzień 🙈 Jeśli patrzę na aplikacje to ta beta była dzień po terminie miesiączki, ale owu mogła się przesunąć 🤷🏻‍♀️ Dlatego przycupnęłam też tutaj w wątku ☺️

Nie masz co panikować . Poprostu masz młodszą ciąże . Ja właśnie jestem ciekawa jaki termin mniej wiecej mi powie Pani dr 🙃 bo mogę byc na przełomie styczeń /luty 🙃. Na która masz wizytę ? Ja dopiero na 16:30 😕

Wszelkie kalkulatory mi pokazują póki co 30 stycznia, ale mam dłuższe cykle niż 28 dni i nie zawsze mają taką samą liczbę dni, więc tak naprawdę nie wiem kiedy miałam termin miesiączki ani który to tydzień [emoji85] Jeśli patrzę na aplikacje to ta beta była dzień po terminie miesiączki, ale owu mogła się przesunąć [emoji2370] Dlatego przycupnęłam też tutaj w wątku [emoji3526]
o kurczę dzień po terminie 2tys, może ciąża mnoga? [emoji86]
u mnie też nie wiem kiedy była owulacja, bo miesiączki mam nieregularne, najczęściej spóźnione o jakiś tydzień, także zobaczymy później co tam wyjdzie z pomiarów ginekologa

reklama
Nie masz co panikować . Poprostu masz młodszą ciąże . Ja właśnie jestem ciekawa jaki termin mniej wiecej mi powie Pani dr [emoji854] bo mogę byc na przełomie styczeń /luty [emoji854]. Na która masz wizytę ? Ja dopiero na 16:30 [emoji53]
szczerze sama nie wiem na którą, na 8 mam betę i wtedy chyba wstąpię do gabinetu, bo powiedziala tylko, że mam przyjść na usg, bez konkretnej godziny (to tak kontrolnie żeby zobaczyć czy pęcherzyk jest w macicy, także jak będę to z rana pewnie, chyba, że powie że mam przyjechać po południu)

Do góry