reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Ja właśnie wróciłam znad morza, trzeba było w końcu wykorzystać bon turystyczny, we wcześniejszych planach chcieliśmy go zostawić na ferie, no ale teraz to już by nie przeszło 🙈

Mam nadzieję, że nawdychałam się jodu na zapas 😂😂😂

Cześć Dziewczyny :) podpowiedzcie mi proszę, czy partner którejś z Was robił diagnostykę zanim udało Wam się zajść w ciąże i miał morfologię prawidłowych plemników poniżej 4%?
Tak, tylko nasza historia wygląda tak, że nie udawało nam się przez 10 lat. Chodziliśmy do kliniki leczenia niepłodności, były badanie wszelkiego rodzaju, stymulacje cyklu, dwie ciąże biochemiczne i ostatecznie lekarz powiedział, że tylko in vitro. Ja niedrożny jajowód, mąż 1% dobrych plemników, po chemioterapii i radioterapii 18 lat temu. W 11 roku, gdzie już dawno pogodziłam się z losem, zdarzył się cud, w który uwierzyłam chyba dopiero w 4 miesiącu :); Czekamy na wymarzoną córeczkę.

Ja nie wierzę w takie rzeczy ale koleżanka stwierdziła ,że mi powróży obrączką na łańcuszku, i najpierw się sprawdza czy płeć zgadza się z dziećmi które już posiadamy ( mi się sprawdziło ) w moim przypadku dwóch chłopców,obraczka buja się jak wahadło góra i dół natomiast kolejna wróżba pokazała dziewczynkę obrączka zakręciła koło 😜 bardzo chciałabym mieć córcie, ale wiadomo że zdrowie jest najważniejsze i to się liczy dla mnie najbardziej. Nie mniej jednak trzymam kciuki 🤗 tym bardziej że ta ciąża jest zupełnie inna niż dwie poprzednie edit: sprawdziłam przed chwilą też kalendarz chiński z którego też wychodzi płeć żeńska 😊 ciekawe czy to się sprawdzi 😜
U mnie podobnie obrączka i chiński pokazują dziewczynkę. Mam dwóch synów i mam nadzieję że się sprawdzi 🙈

Hej dziewczyny jestem w 26 tc poród mam na 06.02.2022. Mam do Was takie pytanko póki nie skonsultuje się ze swoim lekarzem czy pozycja do spania półsiedząca jest groźna dla dziecka? Od zawsze śpię w takiej pozycji i tylko tak mi jest wygodnie. Spalam jeszcze na brzuchu ale jak tylko dowiedziałam się o ciąży zrezygnowałam z tej pozycji. Pozdrawiam 🥰🥰
Pierwszego Syna urodzilam 6 lutego🥰a teraz mam termin na 3 lutego🥰
Nie wydaje sie niebezpieczna ale wiesz chyba lepiej skonultuj to z lekarzem
Bedzie najpewniej👍

reklama
Hej lutowe Mamusie🥰
Jak u Was wyglada sytuacja z wyprawka? Czy juz sie rozgladacie? Kupujecie?
Z jednej strony jeszcze niby mamy troche czasu a z drugiej strasznie szybko leca ki te dni!😬

Do góry