reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja w pierwszej ciąży poszłam na następny dzień bo zobaczeniu 2 kresek i nic nie zobaczyłam. Teraz sobie obiecałam że będę ćwiczyć cierpliwość i czekam do 7 Tc 😂

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie piwo 0%? Bo ja nie jestem do końca przekonana że ono nie ma alkoholu.
Nie pije bo ma w ciul cukru 🙈😁 nie przepadam aż tak za gazowanym 🙂
Ale dzisiaj gdzieś czytałam że podobno kefir albo jabłko mogą bardziej sfermentowac i nie powinnyśmy się obawiać tych znikomych ilości

reklama
Cześć dziewczyny;) potrzebuje Waszych rad, podzielenia sie Waszym doświadczeniem. Dziś na teście zobaczyłam dwie kreski :) Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na Wasze wsparcie;) teoretycznie mogłabym zapytać kogoś z rodziny, ale nie chce jeszcze z nikim dzielić się tą informacją. Jutro zrobie test ponownie, w poniedziałek badania krwi. Ale co dalej czy od razu umawiać się do ginekologa? Co dalej?;)
Witaj, tak jak Dziewczyny napisały, warto zrobić betę, żeby sprawdzić przyrost, umów się na wizytę i łykaj kwas foliowy 😉 Ile dni po spodziewanej miesiączce jesteś?

Ja w pierwszej ciąży poszłam na następny dzień bo zobaczeniu 2 kresek i nic nie zobaczyłam. Teraz sobie obiecałam że będę ćwiczyć cierpliwość i czekam do 7 Tc 😂

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie piwo 0%? Bo ja nie jestem do końca przekonana że ono nie ma alkoholu.
ja pije czasem jak mam ochotę w te upały, ale szukam tych co naprawdę mają 0,0%, z tylu na etykiecie trzeba przeczytać skład, niektóre zerówki maja dopuszczalne do 0,5% ale wszystko jest na etykiecie 😉

Nie. Ja w ogóle nie pilam. Ogolnie to ja nie pije słodzonych napoji a w ciąży to tym bardziej bede dbac co wkladam do Paszczy🤣🤣🤣. Moglabym spróbować niedoslodzonego😄

Nie. Ja w ogóle nie pilam. Ogolnie to ja nie pije słodzonych napoji a w ciąży to tym bardziej bede dbac co wkladam do Paszczy🤣🤣🤣. Moglabym spróbować niedoslodzonego😄

A to ja lubię słodzone napoje 😂 ale staram się w ciąży pić wodę z cytryną 😊 ale nie powiem że nie wypiłam łyka coli 🤦

Wypiłam dziś pół piwa 0%. Sprawdziłam czy na pewno 0 proc. Nie mogłam się powstrzymać do grilla 🤪

Gratuluję pozytywnego testu 🙂 zrób betę i sprawdź przyrost po 48h. Jeśli wiesz ze będziesz musiała długo czekać na wizytę to umów się już teraz. Zarodek z bijącym serduszkiem może pojawić się na przełomie 6/8 tygodnia więc najwcześniej możesz iść za dwa tygodnie 🙂 ja jestem z tych niecierpliwych ale wiem ze dziewczyny świadomie idą koło 8tyg żeby już wszystko było na miejscu i żeby się nie stresować 😁 Twój wybór 🙂
Ja też z tych niecierpliwych i idę jak będzie 5+1, chociaż zobaczę czy pęcherzyk jest w macicy i będę spokojniejsza 😊

reklama
Cześć dziewczyny;) potrzebuje Waszych rad, podzielenia sie Waszym doświadczeniem. Dziś na teście zobaczyłam dwie kreski :) Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na Wasze wsparcie;) teoretycznie mogłabym zapytać kogoś z rodziny, ale nie chce jeszcze z nikim dzielić się tą informacją. Jutro zrobie test ponownie, w poniedziałek badania krwi. Ale co dalej czy od razu umawiać się do ginekologa? Co dalej?;)
Gratulacje!

Do góry