Obawiam się, że to już cukrzyca ciążowa. Wynik powyżej 92 jest już tak klasyfikowany.
Myśle, że wyniki są prawidłowe i to nie cukrzyca ciążowa, ale to oczywiście lekarz musi stwierdzić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Obawiam się, że to już cukrzyca ciążowa. Wynik powyżej 92 jest już tak klasyfikowany.
Ale wynik na czczo to 94. W tym co wstawiłaś, wyraźnie jest napisane że od 92-125 to już cukrzyca. Więc wynik na czczo został przekroczony a dokładnie tak jak napisane powyżej, wystarczy, że zostanie spełniony jeden z warunków.Zobacz załącznik 1301110
Myśle, że wyniki są prawidłowe i to nie cukrzyca ciążowa, ale to oczywiście lekarz musi stwierdzić
W sumie tak, ale z kolei na innej stronie pisze, że wynik na czczo poniżej 120 to stan przedcukrzycowy, a nie cukrzyca. Dlatego pisze, że to musi lekarz zobaczyć i wtedy będzie wszystko wiadomoAle wynik na czczo to 94. W tym co wstawiłaś, wyraźnie jest napisane że od 92-125 to już cukrzyca. Więc wynik na czczo został przekroczony a dokładnie tak jak napisane powyżej, wystarczy, że zostanie spełniony jeden z warunków.
Nie jestem lekarzem ale normy są ustalane, zbey na ich podstawie stwierdzic, czy jest cukrzyca czy nie. Jeżeli wszędzie napisane, że wystarczy spełnić tylko 1 z trzech warunków przekroczenia to raczej nie patrzyłabym na nic innego jak na to, że norma została przekroczona ale to oceni lekarz. Moja gin znajomej przy wyniku 92,8 dała skierowanie do diabetologa, choć znajoma bardzo się rzucała, że to nikłe przekroczenie to ta wytłumaczyła jej, że dalje zajmie się nią lekarz specjalista...W sumie tak, ale z kolei na innej stronie pisze, że wynik na czczo poniżej 120 to stan przedcukrzycowy, a nie cukrzyca. Dlatego pisze, że to musi lekarz zobaczyć i wtedy będzie wszystko wiadomo
Teraz nawet zerknęłam i na każdej jednej stronie jest napisane, że wynik na czczo powyżej 92 jest zaliczany do cukrzycy. Miejmy nadzieję, że lekarz uzna to za niewielkie odchylenie i nie zaleci ścisłej diety cukrzycowej. Ale to już decyzja samego soecjalistyW sumie tak, ale z kolei na innej stronie pisze, że wynik na czczo poniżej 120 to stan przedcukrzycowy, a nie cukrzyca. Dlatego pisze, że to musi lekarz zobaczyć i wtedy będzie wszystko wiadomo
Ja mam wizytę o 16 i już od rana stres jest. Ja chciałabym się wyspać ale mój roczniak tak odwala ostatnio w nocy, że jak nie tańczy o 3 w łóżeczku, to śmieje się, to zaś zapłacze, taki rollercoaster, że nawet ja takich humorów nie mam. No ale idą ząbki więc jest wesoło ja się wyspie jak się drugie urodzi, oboje gowniaki dorosną, kupią mieszkania i wyprowadza się z domu a tak na poważnie, powodzenia. Ja dla zabicia czasu, postanowiłam zrobić ogórki kiszone. Codziennie po kilka słoików to dziś może zrobię coś więcej. Co do witamin, ja biorę systematycznie. Najlepiej kochana codziennie o tej samej porze. Ale ja to dla siebie robię bo po poprzedniej ciąży moje uzębienie wygląda tak stradnzie, że po tej to chyba na allegro kupię sobie szczękę z zębamiDzień dobry! Ja dziś wolne, ale się wyspałam wizyta o 17:00 a ja już mam skręt jelit kto jeszcze dziś wizytuje?
zamierzam zrobić hybrydy u stóp, to troche czas zleci.. mam nadzieje
A odnośnie witamin, to jeszvze któraś z was o nich zapomina? Ja mam takie wyrzuty, bo czasem 2 dni pod rząd zapomnę
Przy wartości większej lub równej 92 już jest rozpoznawana cukrzyca ciążowa, bezdyskusyjnie lekarz zaleci dietę i kontrole glukometrem na czczo i 1h po głównym posiłku wiem bo sama to przerabiałam w pierwszej ciążyW sumie tak, ale z kolei na innej stronie pisze, że wynik na czczo poniżej 120 to stan przedcukrzycowy, a nie cukrzyca. Dlatego pisze, że to musi lekarz zobaczyć i wtedy będzie wszystko wiadomo
To trzymam kciuki! Za wizyte i za ogórki ale narobilas smaka! Mi sąsiadka kiszone przyniosła, bo dostała od babciJa mam wizytę o 16 i już od rana stres jest. Ja chciałabym się wyspać ale mój roczniak tak odwala ostatnio w nocy, że jak nie tańczy o 3 w łóżeczku, to śmieje się, to zaś zapłacze, taki rollercoaster, że nawet ja takich humorów nie mam. No ale idą ząbki więc jest wesoło ja się wyspie jak się drugie urodzi, oboje gowniaki dorosną, kupią mieszkania i wyprowadza się z domu a tak na poważnie, powodzenia. Ja dla zabicia czasu, postanowiłam zrobić ogórki kiszone. Codziennie po kilka słoików to dziś może zrobię coś więcej. Co do witamin, ja biorę systematycznie. Najlepiej kochana codziennie o tej samej porze. Ale ja to dla siebie robię bo po poprzedniej ciąży moje uzębienie wygląda tak stradnzie, że po tej to chyba na allegro kupię sobie szczękę z zębami