reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja miałam tak fajny poród, wręcz piękny i idealny, że boję się co bedoze tym razem [emoji1787][emoji1751][emoji1745][emoji16]
Oj ja miałam też fajny poród, długo wszystko z bólami nie trwało, godzina na porodówce i młody na świecie.
Witajcie kochane bardzo dawno mnie nie było [emoji854]
Ale za bardzo się stresowałam i nakręcałam dzisiaj druga wizyta po 4 tyg aż mi zaparcia przeszły i lekka biegunka przez stres [emoji85][emoji85] mam nadzieje że wszystko okej będzie to 10/11 tydz , dzisiaj jeszcze 5 rocznica ślubu [emoji173]
Powiedzcie jakie miałyście USG dopochwowe czy przez brzuszek w tym okresie nie wiem na co mam się przygotować [emoji1] przechodza mi powoli objawy zmeczenie juz tak nie doskwiera ale jak nie położe się na 1h po południu to o 21 już bym spać poszła [emoji854] i problem z sikaniem w malych ilościach brałam monural ale nie widzę efektów [emoji17] kupiłam sok żurawinowy i mam nadzieje że przez niego nie mam biegunki [emoji85]
Ból brzucha jest ale bez żadnych krwawień i plamień jestem dobrej myśli [emoji7]
Chociaż mam dreszcze i ktos mi nagadał że to zły objaw [emoji1745]‍[emoji3601] i znowu się zaczęłam nakręcać ehh[emoji854]
Wszystkiego najlepszego na kolejne lata. A która rocznica? Ja wczoraj 10tc i dopochwowo, następne usg lekarka mówiła że już przez brzuch za 3 tygodnie.

reklama
Dziewczyny mam pytanie bolą was może krzyże ? Ja zaczynam 13 tydzień od jutra i od wczoraj mnie tak coś krzyże zaczęły pobolewać razem z podbrzusze jak na okres 🤔wczoraj tez przesadziłam bo gonilam cały dzień ….🤦🏼‍♀️ mam nadzieje ze to normlane ze tam się wszystko rozciąga itd
Wczoraj się już przestraszyłam …
Dziś mam dzień Lena postanowiłam nic nie robić leżę cały dzień 🙂
Mnie boli czasami w odcinku lędźwiowym, jak za dużo się nalatam w ciągu dnia to też w podbrzuszu. Byliśmy niedawno na weselu i następnego dnia miałam wyraźny ból w krzyżu i podbrzusza. Często też czuje jakby mięśnie na brzuchu się rozciągały.
Ja miałam wczoraj tydz 11 + 5 i podczas badania prenatalnego miałam część badania przez pochwę a część przez brzuch.
W 9 tygodniu miałam wizytę i wtedy przez brzuch mi lekarz pokazał maleństwo.

Hejka, Wy już prawie wszystkie po prenatalnych a ja muszę jeszcze czekać 😖 ale mdłości mam takie, że szok... Żołądek mi pracuje na samą myśl o jedzeniu, wciskam na siłę i mam wrażenie, że schudłam... Ogólnie mega boje się, że zaszkodzę tym dziecku, bardzo się tego boje 😭

Hej wszystkim, ja wczoraj wróciłam z wakacji, wkoncu jak wyluzowalam to przestało mnie kłuć, pobolewac i świetnie się zaczęłam bawić. Wczoraj tylko strasznie pęcherz mnie bolal, normalnie aż pulsował, przypuszczam że to jakaś infekcja, pomogła trochę mocno ciepła nasiadowka z nadmanganianiu, a teraz siedzę w kolejce i czekam na wizytę u ginekologa.

Nadrobiłam wszytskie posty ale nie wszystkie ogarnęłam umysłem i spamietalam.
Gratuluję wizyt i dobrych wieści dziwczynom po prenatalnych, zazdroszczę tego spokoju bo my z mężem zdecydowaliśmy że zrobiły tylko te połówkowe.
Fitmum brzydko to wyglądało, może w aptece by poradziły jakaś maść?
Magdalenamadzia współczuję przeżyć, ja ze swojej strony bym Ci poradziła żebyś spróbowała jakieś lekkie zupki chociaż wprowadzić, ja wiem co to mdłości i jak nie chce się totalnie jeść, miałam tak jak w wykryli mi wrzody ale trzeba się zmuszać, no nie jest to łatwe ale ja pamiętam że jadłam wtedy po jednej łyżce i przerwa i tak dopóki nie zjadłam całej miski. I najlepiej jeść ciepłe bo łatwiej przełknąć i żołądek łatwiej przyjmuje ciepłe.

Ok, ja już po 🙈 Dzidzia w porządku 😊 krwiak jaki był, taki jest na ten moment 😒
Ale poza tym trochę mi ulżyło, ciężko tak czekać 3 tyg 😜 będę się umawiać na prenatalne pomiędzy 17-19 sierpnia 🙂
IMG_20210730_101538~2.jpg

Oj ja miałam też fajny poród, długo wszystko z bólami nie trwało, godzina na porodówce i młody na świecie. Wszystkiego najlepszego na kolejne lata. A która rocznica? Ja wczoraj 10tc i dopochwowo, następne usg lekarka mówiła że już przez brzuch za 3 tygodnie.
Mnie wzięli na porodwke o 20:40 a o 21:05 już tuliłam synka 🥰🥰🥰

reklama
Hejka, Wy już prawie wszystkie po prenatalnych a ja muszę jeszcze czekać [emoji37] ale mdłości mam takie, że szok... Żołądek mi pracuje na samą myśl o jedzeniu, wciskam na siłę i mam wrażenie, że schudłam... Ogólnie mega boje się, że zaszkodzę tym dziecku, bardzo się tego boje [emoji24]
Ja też jeszcze nie miałam prenatalnych dopiero mam w połowie sierpnia
Ok, ja już po [emoji85] Dzidzia w porządku [emoji4] krwiak jaki był, taki jest na ten moment [emoji19]
Ale poza tym trochę mi ulżyło, ciężko tak czekać 3 tyg [emoji12] będę się umawiać na prenatalne pomiędzy 17-19 sierpnia [emoji846]Zobacz załącznik 1299671
Oo ja mam prenatalne 18 sierpnia
Mnie wzięli na porodwke o 20:40 a o 21:05 już tuliłam synka [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Wow to szybciutko ci poszło [emoji1]

Do góry