reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Hej mamuski 🙂😁

Powiem Wam, że ja momentami nadal nie dowierzam, że znowu noszę małego człowieka w sobie 🙉

Gratuluje pierwszych udanych prenatalnych <3 oby tylko takie 😊 moje już za równy tydzień, stres juz jest 🙈

Z dwa dni temu w apce ciążowej przeczytałam, że na mdlosci dobrze jest rano zjeść kiwi, ja nie mam już żadnych wiec nie wypróbuje 😅😅

Przed badaniami nie ma do wypełnienia żadnych papierów.
To po prostu szczegółowe usg i dostaje sie wyniki.
Dziewczyny ktore mecza mdłości bardzo Wam współczuję, dla mnie największym koszmarem jest lykanie witamin dla ciężarnych, to duze tabletki i od razu wszystko mi sie cofa 🥺 brrr
Teraz chwila relaksu, mlody kimnal na drzemkę wiec skorzystam i sama odpocznę 🤭
A w środę wyjeżdżamy na 3 tyg do sanatorium nad morzem, pakowanko mnie czeka🙈
Milego piąteczku😎

Naprawde Niepotrzebnie. Nic to nie da.
Lekarz straszny normalnie. Mógł to zachowac dla siebie do nastepnej wizyty gdzie wartość ta może ulec zmianie.
Jest często tak jak czytasz.
Mi 2 razy nie bylo Dane wiedzieć jak szybko bije bo pierwsze usg mialam w ok 12tyg. I wtedy tez nie dostawalam takiej info albo nie pamietam.

Jeszcze tydzien pracy i bede miec prawie 4tyg urlopu.. Mam nadzieję wyleze co moje i wroce do pracy z nadmiarem Energi i dobrego samopoczucia 🤣
I wynika z tego to, że im człowiek mniej wie tym lepiej żyje. A lekarz faktycznie mogł to zachować dla siebie.

@Magdalenamadzia głowa do góry. Szkoda, że nie ma tu na forum ginekologa, który by nas wszystkie uspokajał :D bo wiadomo, wujek google to czasami rzeczy z kosmosu podaje...

I wynika z tego to, że im człowiek mniej wie tym lepiej żyje. A lekarz faktycznie mogł to zachować dla siebie.

@Magdalenamadzia głowa do góry. Szkoda, że nie ma tu na forum ginekologa, który by nas wszystkie uspokajał :D bo wiadomo, wujek google to czasami rzeczy z kosmosu podaje...
Lekarz generalnie mi to powiedział, bo to też jest powód do skierowania na badania prenatalne na NFZ

Hej dziewczyny, czy w ogólnie czujecie coś w podbrzuszu? Nie wiem jak to opisać, ale np jak wstajecie, może lekkie ciągnięcie, że coś tam jest 😅
Ja jeszcze tydzień temu tak miałam. A teraz jakoś normalnie jak wcześniej 🤔
Ja tak mam też codziennie rano właśnie. Ostatnio brałam nospe i magnez, bo było bardzo mocne.

Lekarz generalnie mi to powiedział, bo to też jest powód do skierowania na badania prenatalne na NFZ
Jeśli chcesz i coś Ci ta wiedza da to mogę zapytać o tętno w 9tc dziś swoją ginekolożkę.
Generalnie różne źródła podają średnią wartość tętna 175... A w 9tc że może skakać nawet do 195. Może stąd dziewczyny zwróciły uwagę, że część lekarzy nie bada tętna przed 10tc. Po prostu uważam, że pierwszy trymestr jest na tyle ciężki i występowanie potencjalnych powikłań jest na tyle częste, że pacjentce należy ograniczać stres a nie go dodatkowo generować jeśli nie ma takiej potrzeby. I tak wszystkie się stresujemy na początku bardziej niż jest to wskazane w tym stanie.

reklama
Dziewczyny wczoraj pokusiłam się o ten czopek torecan, przyznaje dużo lepiej się czułam, ale cholera zaczęłam sie martwić w toalecie przy podcieraniu na papierze kolor kawa z mlekiem jasny brąz. Nie wiem, może się przedźwigałam małego nosząc i tylko aby z małżeństwem było dobrze. Więcej czopków nie biorę wolę się męczyć niż kurcze takie mieć przeboje.

Do góry