reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja dzisiaj fatalnie się czuję. Rwie mnie brzuch i muli 😐 Jutro mam dzień wizyt. Rano usg jamy brzusznej kontrolne. Ciekawe czy przy tym usg babka zerknie na dzidziusia. Potem o 13.30 1 wizyta u gina.
Ależ jestem ciekawa co on tam wypatrzy.
I wieczorem dentysta, bo w zebie szkliwo mi się ukruszylo. Wzięłam dzień wolny na to wszystko.
Wspolczuje. Tez sie hugowo czuje. Zmusilam sie i porobilam wiele a teraz paznokcie musze ogarnac u drugiej dloni ale to leniswtwo jest przeokropne 😆
Ciasto serniczek z brzoskwiniami i biala czekolada dzis pieke mniammnmm
A z rosolku jest pomidorowa ktora juz za mna chodzi 😂

U nas tez cieplutko. Mlody od rana w basenie sie pluska

reklama
Wspolczuje. Tez sie hugowo czuje. Zmusilam sie i porobilam wiele a teraz paznokcie musze ogarnac u drugiej dloni ale to leniswtwo jest przeokropne 😆
Ciasto serniczek z brzoskwiniami i biala czekolada dzis pieke mniammnmm
A z rosolku jest pomidorowa ktora juz za mna chodzi 😂

U nas tez cieplutko. Mlody od rana w basenie sie pluska
Mój człowiek też dziś w baseniku. Ledwo go nadmuchałam.
U mnie też pomidorówka. Zjadłam już 3 miski. Tragedia jak ja zre. W poprzedniej ciąży 5 kg przytyłam a teraz 5 to chyba na trymestr.
Rwie mnie brzuch. Połknęłam nosp6 i leżę w łóżku. Dobrze że mój synek 4 lata ma jeszcze drzemki to korzystam.

Ja od dwóch dni też słabizna, wczoraj cały dzień mnie muliło, dzisiaj jest lepiej ale jestem jakaś słaba , obowiązki domowe wogóle mi nie idą, zmusilam się do ugotowania obiadu, maluch coś od rana też kiepsko się miewa ,często robi rzadkie kupki i ma lekko podwyższoną temperaturę , albo jakiś wirus albo to ostatnie zęby się wykluwają 🙄 starszy natomiast kaszle i jak wciaga powietrze to świszczy więc oskrzela 😒 ale nie usiedzi na pupie ani sekundy . Mam wrażenie że lekko powiększyły mi się piersi i minimalnie bolą, wczoraj spałam 3h w ciągu dnia 🤭 więc może jednak ta fosolinka tam kiełkuje w brzuszku 🙂 oby bo pomimo że kompletnie nie planowana i na początku nie byłam zadowolona z obrotu sytuacji ,tak teraz niczego bardziej nie pragnę jak tej małej krewetki 🍤 🥺♥️

Ja od dwóch dni też słabizna, wczoraj cały dzień mnie muliło, dzisiaj jest lepiej ale jestem jakaś słaba , obowiązki domowe wogóle mi nie idą, zmusilam się do ugotowania obiadu, maluch coś od rana też kiepsko się miewa ,często robi rzadkie kupki i ma lekko podwyższoną temperaturę , albo jakiś wirus albo to ostatnie zęby się wykluwają 🙄 starszy natomiast kaszle i jak wciaga powietrze to świszczy więc oskrzela 😒 ale nie usiedzi na pupie ani sekundy . Mam wrażenie że lekko powiększyły mi się piersi i minimalnie bolą, wczoraj spałam 3h w ciągu dnia 🤭 więc może jednak ta fosolinka tam kiełkuje w brzuszku 🙂 oby bo pomimo że kompletnie nie planowana i na początku nie byłam zadowolona z obrotu sytuacji ,tak teraz niczego bardziej nie pragnę jak tej małej krewetki 🍤 🥺♥️
Zdrówka dla dzieciaczków kochana. Łączę się w bólu z niemocą. Jeszcze kilka dni temu pisałam, że nie mam objawów a teraz to samo jak w poprzedniej ciąży. Mogłabym spać cały czas a i tak byłoby mi mało a do śpiochów nie należę. Muli mnie od rana do nocy. Uczucie kaca bez picia jest straszne 🤣🤣🤣

Zdrówka dla dzieciaczków kochana. Łączę się w bólu z niemocą. Jeszcze kilka dni temu pisałam, że nie mam objawów a teraz to samo jak w poprzedniej ciąży. Mogłabym spać cały czas a i tak byłoby mi mało a do śpiochów nie należę. Muli mnie od rana do nocy. Uczucie kaca bez picia jest straszne 🤣🤣🤣
Z uczuciem kaca bez picia trafiłaś w punkt 😂

Mój człowiek też dziś w baseniku. Ledwo go nadmuchałam.
U mnie też pomidorówka. Zjadłam już 3 miski. Tragedia jak ja zre. W poprzedniej ciąży 5 kg przytyłam a teraz 5 to chyba na trymestr.
Rwie mnie brzuch. Połknęłam nosp6 i leżę w łóżku. Dobrze że mój synek 4 lata ma jeszcze drzemki to korzystam.
No powiem ci ze nie pamietam bym na tym etapie w tamtej ciazy drzemala! Ja wtedy pracowalam po 10h dziennie 🤯 ale Fakt.. Kladlam sie spac na noc o 20🤣🤣🤣🤣( wtedy wstawalam o 4)
Teraz by to nie przeszło cos czuje🤭

I z tym jedzeniem tez mhsze sie pohamować 🤣mniej ćwiczę a to raczej w parze nie idzie.. 😄
Zdrówka :)
Moj 14 latek wczoraj.. Juz gardlo przestaje mnie boleć.. A ja.. A to cie bolało? 😆 A on.. No i katar miałem 😄
Tego samego dnia wieczorem poczulam jakby bol Gardła ale za Chwile do mnie dotarło ze to moja psycha i to co czuje to efekt ugryzienia sie w jezyk rano tam bardziej z tyłu 🤣🤣🤣

A ja musze co 2 godz jeść. Dosłownie.. Czuję tak potworny głód ciągle, jak nie zjem to jest mi źle i niedobrze. Bleee

Dziewczyny czy któraś z Was miała bóle żołądka i wzdęcia? Eh bo ja od rana mam kłopot ,brzuch wydęty i boli do tego niechęć do jedzenia totalna
Nie pocieszę Cię kochana bo ja miałam wzdęcia i zatwardzenie cała ciążę. Teraz też już się zaczęło. Pytałam w poprzedniej ciąży ginke to powiedziała, że niestety u niektórych z nas to powodują hormony. Ratowałam się lactulose, suszonymi śliwkami i kisielem z siemienia. Nie miałam za to zgagi a to podobno również strasznie uporczywe

reklama
Do góry