reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Nie było mnie tydzień bo pojechałam na wakacje i zrobiłam odwyk od telefonu.
Gratuluję wszystkich pięknych serduszek

Umawiała się już któraś z Was na badanie prenatalne w I trymestrze?
Ja jestem umówioną na 24 lipca

A co do szczepień to nie zamierzam się szczepić do puki mnie nie zmusza. 😊

Nie było mnie tydzień bo pojechałam na wakacje i zrobiłam odwyk od telefonu.
Gratuluję wszystkich pięknych serduszek

Ja jestem umówioną na 24 lipca

A co do szczepień to nie zamierzam się szczepić do puki mnie nie zmusza. 😊
Hihi ja mam 26 lipca 😍 także idziemy łeb w łeb 🤣😍. Wypoczęłaś chociaż troszkę podczas tych upałów ? 😉

Nie wiem jak u Was 🥰
To moja 4 ciąża, 8 tydzien i wyciągnęłam brzuszek ile mogę 😆
Hihi ja taki pare dni temu tak mnor wybulilo ze szok.. Dzis I wczoraj juz lepiej.. Łączę to z jelitami 😆 choć napewno brzuszek szybko mi wystrzeli bo to moja też 4 ciąża

A co do wydatków. W pl prowadziłam prywatnie pierwsza ciążę i wtedy w 2006 jakos 100 zl za wizyte płaciłam ale tez nie miałam tych wizyt co 2tyg a co 4. Teraz jak bylam w 2018 150zl hm

Bedac w ciazy tutaj z corka (uk) nie wydalam grosza w czasie ciazy ale minus bo mialam tylko 2 usg a dlatego ze wszystko bylo ok wiec w sumie plus😆. Wszystkie wizyty mialam na czas co uwielbiam a nie jakieś czekanie po 2h...oczywiscie to NHS a nie prywatne a jak będzie teraz w dobie covida to sie okaże .. Prywatne prowadzenie ciazy tu tez istnieje tylko tak jak moja znajoma za wizyte z usg 180f a jak patrzylam pakiety bez ograniczen co do wizyt to od 3tys f

Jak bylam w pl prywatnie umowiona na konkretna godzine to mnie szlak trafil ze babeczki czekaly od 10 w kolejce mimo iz babka przyjmowala od 14🤯🤯🤯🤯 weszlam i zdebialam bo one czekaja a co ja mysle wejsc na umowiona godzine.. Ale bylam zla bo rozmawialam z nia i specjalnie chcialam byc pierwsza aby sie nic nie przesunęło .. Zaraz zadzwoniłam do lekarki( ona prowadziła moja pierwsza ciąże) ze ja zaraz wylatuje i nie mogę tyle czekac to przyjela mnie o tej 14 tak jak bylam umowiona.. Myslalam ze mnie zjedzą 🤣🤣🤣🤣
Ale byla babeczka w zaawansowanej ciąży i mowila ze już więcej sie do niej zapisywac nie bedzie... Współczuję. I Co to w ogóle za wizyta gdzie ona co chwila odbierala telefony..🤯 Ja rozumiem ze ma stale pacjentki ale cholerka. Dobrze ze w ogóle miala czas mnie zbadać... Jeszcze w trakcie wizyty jakas babeczka weszla.. Jej znajoma.. No to już parsklam smiechem lezac rozkraczona🤣🤣🤣 a juz szczegolnie po tym jak wspominały moja mame..pamietasz to corcia Janiny😂😂😂

W trzeciej ciazy mialam juz 7 usg.. Za duza ilosc wod zdecydowanie, duzy bobas, duzy brzuszek gdzie spraedzaly przelyk co rusz itd gakze pod koniec mialam usg co 2 tyg i 2 razy badanie na cukrzycę i inne badania krwi. Wydalam przez całą ciąże 35f na usg co do płci prywatnie 😆
A i badanie gbs 35f.sorry także na to narzekać nie mogę 😆

A teraz mysle czy nie isc na usg prywatnie w 7/8tyg hmmmm sie zastanawiam 😆

Ostatnia edycja:
A ja jeszcze nic nie wiem 🤣

Bede tez skupiać sie wpierw tylko na usg prenatalnym ale jeszcze o tym nie myślę 😆
No ja po pierwszej wizycie (poszłam późno bo 8+1) dostałam spis wszystkich badań jakie mam zrobić i moja ginekolog mówiła, żebym się już umówiła na badanie prenatalne bo są miesięczne terminy więc prawie 😃

No ja po pierwszej wizycie (poszłam późno bo 8+1) dostałam spis wszystkich badań jakie mam zrobić i moja ginekolog mówiła, żebym się już umówiła na badanie prenatalne bo są miesięczne terminy więc prawie 😃
Oj tak wiem jak to jest . Ja juz forme do Poloznych wyslalam i jak do konca nastepnego tygodnia nie przyjdzie mi info kiedy pierwsza wizyta czy nastepna z usg w 12tyg to dzwonie czy aby napewno o mnie wiedzą 🤣🤣🤣. Sama w sumie nie wiem jak to teraz rozgrywają a nie chce sie spóźnić

Ostatnim razem bylam u lekarza w 7tyg i zaraz przyszedl mi list z wizyta na usg prenatalne tylko nie pamiętam po jakim czasie dokładnie

reklama
Do góry