reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja dzisiaj w końcu miałam sen o dzidziusiu który nie zakończył się poronieniem 🙄 byliśmy chyba totalnie zaskoczeni urodzeniem bo nie mieliśmy łóżeczka, wanienki... Kompletnie nic. Jedynie kilka sztuk pampersow, chusteczki nawilżane i jakiś mały przewijak 😁 w ogóle pokarmu nie miałam 🙈 ale nie mielismy mleka modyfioowanego więc mała nic innego nie dostawała 😱 masakra, nie wiem skąd się takie sny biorą 😁

reklama
Ja dzisiaj w końcu miałam sen o dzidziusiu który nie zakończył się poronieniem 🙄 byliśmy chyba totalnie zaskoczeni urodzeniem bo nie mieliśmy łóżeczka, wanienki... Kompletnie nic. Jedynie kilka sztuk pampersow, chusteczki nawilżane i jakiś mały przewijak 😁 w ogóle pokarmu nie miałam 🙈 ale nie mielismy mleka modyfioowanego więc mała nic innego nie dostawała 😱 masakra, nie wiem skąd się takie sny biorą 😁
cudne masz te sny 😆
Mi sie ostatnio śniło, że urodziłam córeczkę. W pierwszej ciąży tez mi sie córka śniła a jednak mamy małego mężczyznę w domu 😃
Ja czekam na dzisiejsza wizyte 15:30.
W ogole w luxmed nie było terminów, ale lekarz powiedział, żebym mimo wszystko przyszła wlasnie na 15:30. Trochę mnie to stresuje, ze nie jestem zapisana, ale mam nadzieje ze lekarz o mnie nie zapomniał 😬

Dziewczyny, dzięki za info o cyckach, jakkolwiek to brzmi 😂😂😂 Kurde, tak spękałam z tymi piersiami, a po 2h od pobudki znów zaczęły boleć.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dawajcie znać! ☺️

U nas wczoraj było cudownie 🥺 24 stopnie i zachmurzone, było tak rześko 🥰 dzisiaj też jeszcze nie ma skwaru ale popołudniu ma być 30 stopni podobno, póki co jest zachmurzone. Mnie dobijają te wysokie temperatury, nawet mi się gotować nic nje chciało 🙈
A daj spokój u mnie jeszcze jutro ma byc hot . Niby zapowiadają od 2 dni burze i deszcze ale ani widu ani słuchu . A daj spokój jak już coś gotuje to robie to szybko i na 2 dni 🤣

U mnie też się ochłodziło i chyba znów deszczowo sie robi.
U mnie tez ale duszno.
Dziękuję serdecznie. Gorączka 37,7 i ten bol gardła, czy to nie zaszkodzi dziecku 5t5d?
Nie powinno. Organizm zwalczy wirusa i nie dopuści do zarodka. tylko kuruj sie kochana kuruj aby nie dopuscic do powiklan i odpoczywaj

• pij herbatę z miodem, cytryną i imbirem;
  • 2 razy dziennie pij syrop z cebuli, malin lub czarnego bzu;
  • dodawaj surowy czosnek do potraw (np. na kanapkę) {uwielbiam]
  • wykonywaj inhalacje z dodatkiem olejków eterycznych (np. miętowego lub eukaliptusowego);
  • spożywać miód lub propolis.
  • syrop z buraka
Bardzo ważny jest także odpoczynek oraz odpowiednie nawadnianie organizmu. Do jadłospisu warto dodać świeże warzywa i owoce bogate w witaminę C (np. czerwoną paprykę, truskawki, pietruszkę, kiwi, cytrusy

ja wpierdzielam duzo mandarynek codziennie mimo wszystko:)

cudne masz te sny 😆
Mi sie ostatnio śniło, że urodziłam córeczkę. W pierwszej ciąży tez mi sie córka śniła a jednak mamy małego mężczyznę w domu 😃
Ja czekam na dzisiejsza wizyte 15:30.
W ogole w luxmed nie było terminów, ale lekarz powiedział, żebym mimo wszystko przyszła wlasnie na 15:30. Trochę mnie to stresuje, ze nie jestem zapisana, ale mam nadzieje ze lekarz o mnie nie zapomniał 😬
kciuki zacisniete:)

stelle usmialam sie, ja nie mam kiedy snic haha

mi kalendarz chinski przewiduje chlopca. wczesniej sie sprawdzilo.jesli teraz tez to padne!

reklama
Do góry