reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Mi z chińskiego wychodzi dziewczynka, z tej „przepowiedni” o tętnie dziecka też dziewczynka 😁 nie ukrywam, że bardzo bym chciała dziewczynkę, ale co będzie to będzie, byle było zdrowe 🙂

ja w poprzedniej ciąży smarowałam tylko oliwką bambino i nie mam ani jednego rozstępu, ale to tez jest podobno uzależnione genetycznie

Dziewczyny skąd jesteście tak z ciekawości. Jakie województwo itd?
Ja okolice Leszna wielkopolska
Ja Pruszków mazowieckie. Niedawno się tu przeprowadziliśmy i szczerze jeśli jest jakaś mama z okolic to Chętnie ją poznam bo jestem sama całymi dniami 😔 Ja obudziłam się dzisiaj od 5:00 nie moglam już spać byłam jak zombie mdłości mi minęły. Mam tylko ból piersi ale i tak łagodniejszy niż tydzień temu może się już do niego przyzwyczaiłam czasami czuję napieranie w brzuchu. No i mam problem ze wzdęciami. O wiecznym zmęczeniu nie wspominam. Lał dziś u nas deszcz i burza ale co z tego z powrotem jest gorąco i parówa.
W dodatku zdenerwowałam się dzisiaj. Planowaliśmy z narzeczonym ślub na październik chciałam wziąć ślub zanim urośnie mi brzuch Ale dowiedziałam się że potrzebny jest dokument z sądu że jako obywatel innego kraju nie ma przeciwwskazań do wzięcia ślubu w Polsce. Musi być to orzeczenie sądu bo sam po taki dokument nie może pojechać. Jest z Białorusi więc chyba wyobrażacie sobie dlaczego. Jak tam pojedzie to już nie wróci a tego bym nie chciała. 😱😱 Tak więc zbiorę się dzisiaj napiszę ten wniosek Mam nadzieję że do października uda nam się wszystko załatwić cóż jak nam wszystko pokrzyżuje trochę plany to wezmę najwyżej ślub z brzuchem trochę się przejmowałam tym co ludzie będą myśleć "o wzięła ślub tylko dlatego bo zaszła w ciążę" ale w sumie mam to w nosie widziałam piękne sukienki ciążowe ślubne i myślę że nawet jak się to przesunie trochę niż planowaliśmy to nic się nie stanie. W końcu biorę ślub dla niego a nie dla innych ludzi. 😉
Nie mogę się już doczekać aż mój narzeczony wróci do domu Nie mogę się doczekać poniedziałku aż zrobię USG i zobaczę serduszko... Czas mi się dłuży niemiłosiernie mam wrażenie że powinna być już co najmniej 15 a tu nawet 13:00 nie ma.🤯

Ja Poznań
Sprawdziłam w chińskim kalendarzu plec i kurka chlopiec wychodzi😁 sprawdzilam z mlodym i tez wyszlo ze chlopak. Hmmm😊
Mi w chińskim z pierwszym synem się sprawdza. Teraz pokazuje dziewczynkę i mój narzeczony razem z synem też stawiają na dziewczynkę a oni zazwyczaj mają rację i wygrywają ze mną zakłady więc szykuje się że powitamy siostrę.

Dziewczyny a jak dbacie o skórę na brzuszku? Wiadomo jeszcze nie jest rozciągnięta ale może już coś stosujecie żeby w przyszłości była dalej piękna i żeby zminimalizować możliwość rozstępów?
Ja wmasuje w skórę piersi i brzuszka olejki . A całą resztę balsamem z tej samej serii .
W sumie robie to odkąd tylko dowiedziałam się o ciąży 😉. Lepiej wcześniej zacząć niż później a używam efektima eco mama - zestaw olejek i balsam( to z polecenia) a olejek na zmianę używam z olejkiem z tołpa mum.

Dziewczyny a jak dbacie o skórę na brzuszku? Wiadomo jeszcze nie jest rozciągnięta ale może już coś stosujecie żeby w przyszłości była dalej piękna i żeby zminimalizować możliwość rozstępów?
Ja w pierwszej smarowałam się oliwką w drugiej balsamem, teraz jakoś jeszcze nie zaczęłam 🙈

Ja okolice Poznania

Ja bede smarować maslem shea. Naturalnymi olejami jeśli już i ważne to sie nawadniać ale szczerze?
Wystąpienie rozstępów zalezne jest od ( nie od systematycznosci w smarowaniu i uzywaniu najdrozszych kosmetykow🤣) ... Danej osoby i tego jaka ma historie co do wagi .. Od ilosci wód plodowych, od wielkości dziecka, od tego ile kobieta przytyje i w jak krótkim czasie.. Jak duze dzieci.. Ja mialam zbyt duza ilosc wod plodowych w kazdej ciazy i duze dzieci wiec troszje rozstepow mam ale np.
Moja mama 5 urodzila i ma brzuszek bez rozstepow czy siostra dwojke w ogóle a moja kolezanka jedno i rozstepy pod kolanami na piersiach i biodrach.. Brzuch juz swoja drogą

Także zdrowie najważniejsze.

W ogóle Moj maz ma na tylku rozstepy a brat cale plecy poryte bo tak szybko rósł 🤣 życie

Ja Pruszków mazowieckie. Niedawno się tu przeprowadziliśmy i szczerze jeśli jest jakaś mama z okolic to Chętnie ją poznam bo jestem sama całymi dniami 😔 Ja obudziłam się dzisiaj od 5:00 nie moglam już spać byłam jak zombie mdłości mi minęły. Mam tylko ból piersi ale i tak łagodniejszy niż tydzień temu może się już do niego przyzwyczaiłam czasami czuję napieranie w brzuchu. No i mam problem ze wzdęciami. O wiecznym zmęczeniu nie wspominam. Lał dziś u nas deszcz i burza ale co z tego z powrotem jest gorąco i parówa.
W dodatku zdenerwowałam się dzisiaj. Planowaliśmy z narzeczonym ślub na październik chciałam wziąć ślub zanim urośnie mi brzuch Ale dowiedziałam się że potrzebny jest dokument z sądu że jako obywatel innego kraju nie ma przeciwwskazań do wzięcia ślubu w Polsce. Musi być to orzeczenie sądu bo sam po taki dokument nie może pojechać. Jest z Białorusi więc chyba wyobrażacie sobie dlaczego. Jak tam pojedzie to już nie wróci a tego bym nie chciała. 😱😱 Tak więc zbiorę się dzisiaj napiszę ten wniosek Mam nadzieję że do października uda nam się wszystko załatwić cóż jak nam wszystko pokrzyżuje trochę plany to wezmę najwyżej ślub z brzuchem trochę się przejmowałam tym co ludzie będą myśleć "o wzięła ślub tylko dlatego bo zaszła w ciążę" ale w sumie mam to w nosie widziałam piękne sukienki ciążowe ślubne i myślę że nawet jak się to przesunie trochę niż planowaliśmy to nic się nie stanie. W końcu biorę ślub dla niego a nie dla innych ludzi. 😉
Nie mogę się już doczekać aż mój narzeczony wróci do domu Nie mogę się doczekać poniedziałku aż zrobię USG i zobaczę serduszko... Czas mi się dłuży niemiłosiernie mam wrażenie że powinna być już co najmniej 15 a tu nawet 13:00 nie ma.🤯
Żyj Jak tobie najlepiej i nigdy nie staraj sie przypodobać ludziom którym nigdy sie nie dogodzi. Zawsze będą gadać 😆

Racja. Dlatego nie zwracam na to uwagi. ;) Co do smarowania brzucha to w poprzedniej ciąży używałam Musteli i rozstępów dostałam tylko kilka na biodrach po obu stronach małych z 4cm. Brzuch mam płaski ale skóra z pierwszej ciąży pomimo 11 lat została więc liczę że skóra nie będzie musiała tak się rozciągać i większe rozstępy mnie ominą.

reklama
Dziewczyny skąd jesteście tak z ciekawości. Jakie województwo itd?
Ja okolice Leszna wielkopolska
Śląsk, jakieś 70km od Katowic. I szczerze, to już się stresuje że dzidzia urodzi się w okresie największego smogu 🙄
Kocham Podlasie! :D

Ja aktualnie Waw, ale sercem z Podlasia właśnie :D
Podlasie musi mieć w sobie to coś 😋 koleżanka z pracy kupiła działkę na Podlasiu i budują dom. Zostawią tutaj wszystko - rodzinę, pracę i jadą na Podlasie układać życie na nowo 🙂 ale jak pokazywała mi zdjęcia z okolic tej działki to chyba się jej nie dziwie ze jest taka zakochana 😁

Do góry