reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Dla dziewczynki Antosia i Ala a dla chłopca Franio, ale to się jeszcze może zmienić 😁

Kurcze, a właśnie przed chwilką na grupie na fejsbuku jedna dziewczyna pisała ze jej koleżanka jest w końcówce 7 MIESIĄCA i dalej wymiotuje 🤨 nie życzę chyba nikomu 🙈
Przeżyłam to, najgorszemu wrogowi nie życzę ;-)

Hej, dobrze że temat opalania został poruszony bo też mnie to nurtowało, moja koleżanka jest w 17 TC i wczoraj normalnie się opalała a ja się kryłam po cieniach, dzisiaj mamy wszyscy iść na basen i nie wiem co zrobić, oni jeszcze nie wiedzą że ja też w ciąży.

Mnie się podoba Ala, Marianna a dla chłopca Staś albo Filip, jeszcze Jan albo Józef, zobaczymy, chyba pozostawię wybór córce, będzie się czuła doceniona.

Mi lekarka z basenem powiedziała że można ale ona by unikała ze względu na infekcje jakich można się nabawić na basenie, i znowu jestem w kropce 😟 bo uwielbiam pływać.
Mnie też od czasu do czasu męczą mdłości ale takie małe, i nie jestem pewna czy to ciąża czy żołądek się odzywa bo przed też miałam. Jedno wiem napewno, mam apetyt jak smok i nie mogę być głodna bo zaraz kręci mi się w głowie, wpadam w panikę o boli mnie cały brzuch.
Tak jak pisałam. Jesli chodzi o dziecko i słońce to ono jest chronione. Temp wewnatrz jest taka sama chyba ze ktoś wystawia się na smiertelne niebezpieczeństwo i przegrzanie gdzie napewno nie polecam kilkugodzinnego opalania ale z głową wszystko bedzie ok. Mysle ze trzeba spojrzec na to zdroworozsadkowo. Przeciez sie nie zamknoesz w domu teraz

Ja normalnie korzystalam z dnia slonecznego. Jeski bylo strasznie gorąco w poludnie to unikałam wtedy slonca. Jak czulam ze jest mi za cieplo szlam sie schlodzic i chowalam w cien. Czy opalalam tylko nóżki bo reszta sila rzeczy opali sie sama. Przed tymi promieniami ciezko sie schowac i opalenizna przyjdzie nawet siedzac pod parasolem. A najgorsze sa przy oknie. Skora teraz jest delikatna jesli chodzi o przebarwienia to napewno.
Jakby zdrowa ciaza byla tak delikatna to mamy w kolejnych ciążach jeszcze rok po roku nie bylyby w stanie tych ciąż donosić bo tylko one wiedzą ile to przy dzieciach Energii potrzeba. I wtedy raczej mniejsze szanse by sie cale dnie wylegiwac i odpoczywać.
A juz wtedy nie nosic tez ciężko.
Moje znajome to mniejsze dzieci nosily na brzuchach 🤣 przynajmniej tak to wyglądało.

Co do basenu i chlorowanej wody. Korzystalam ale z tamponem. Ja nigdy nie mialan żadnych infekcji.. Ani w ciążach ani tak ale z basenu publicznego korzystalam mimo wszystko rzadko . Nie uzywam też zadnych plynow ale ja w ogóle malo plynow do mycia uzywam i polecam nie męczyć tej sfery zbyt często bo daje to odwrotny skutek. Polecam skupic sie na diecie jesli chodzi o powracajace infekcje grzybicze.
Ja codziennie pije kefir z grzybkow kefirowych. Polecam.
Ale kiszona kapusta czy inne warzywa tez dobre 😆

A co do głodu. Tez to juz mam. Zawsze orzechy migdaly czy cos w torebce aucie czy szejk zeby moc przegryzc napić się 😆
Wstaje rano i normalnie pilam kawe, ćwiczyłam i dopiero śniadanie a teraz ciągnie ssie tak ze szok🤣 burczy na kilometr sle bie lubie ćwiczyć po śniadaniu wiec trwam przy starym schemacie

Hej 😊 tez pozwoliłam córce wybrać imię dla brata, dumna jest cały czas 😄
Teraz mi się do dziewczynki podoba Kinga albo Kornelia z imieniem dla chłopca mam problem 🙈 Może Szymon albo Patryk, ale to pewnie się jeszcze zmieni 😅

reklama
Jaka różnorodność imion 😁 mało które się powtarzały 😁 a znacie to powiedzenie, że stając przed wyborem imienia dla dziecka zdajesz sobie sprawę jak wielu osób nienawidzisz 😂😂😂 ja zawsze analizuje jakie dzieci ze żłobka kojarzę z danym imieniem i zastanawiam się czy dobrze mi się kojarzy 🙈 bo mam już kilka takich, które potwierdzają że są obciążone złymi zachowaniami itd 😋

U mnie kolejna bezsenna noc. Już czytałam w internecie, że podobno tak się zdarza w pierwszym trymestrze. Kładę się do łóżka i nie potrafię zasnąć 🙄 wiercę się z boku na bok, dzisiaj zasnęłam koło 3 🤷‍♀️

Do góry