reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Dla dziewczynki Antosia i Ala a dla chłopca Franio, ale to się jeszcze może zmienić 😁

Kurcze, a właśnie przed chwilką na grupie na fejsbuku jedna dziewczyna pisała ze jej koleżanka jest w końcówce 7 MIESIĄCA i dalej wymiotuje 🤨 nie życzę chyba nikomu 🙈
Ja miałam mdłości z wymiotami od początku do gdzieś 25tc po kilka razy na dzień. W 3 trymestrze troszkę się uspokoiło choć wciąż zdarzało mi się wymiotować. Niestety w ciąży zaczęła mi się choroba lokomocyjna i trwa do dziś. Jadąc autem gdy siedzę z tyłu, jest mi niedobrze. Z przodu za kierownicą nie ma problemu

reklama
Moja koleżanka tez sobie kiedys twarz zjarala bo zasnęła . Jeszcze sie olejem wysmarowala🤣🤣🤣🤣 lubie jej to przypominac 🤣🤣🤣🤣

Ograniczenia na jednego od 18-30kg ale jak wpadnie tam np trojka dzieci to warto tego nie pompowac na maxa.
To co ja kupilam nie iest duże. Wlasnie dla dzieci od 3 lata. ( dla mlodszego tez sie spisze choc na opawanou wiadomo co muszą napisać )

Zabralam mlodego do domu bo mega poliki czerwone i oczywiście wysmarowany grubo. Dlugo sie bawil 😍
Czapke miał zeby nie było 🤣🙈

Mogloby byc z polewaniem wody po. Zjezdzalni haha

Jakie pyszności. Co to?
Ja robię cos podobnego.. Danie po. Chinsku😍 mniam

Dzis u mnie odsmazane ziemniaczki z sosem czosnkowym itd. Uwielbiam. Na razie zadnych mdlosci to trzeba korzystać 🤣

U mnie to takie golabki bez zawijania ;) zamiast zawijać w kapustę to kroje i duszę a potem mieszam z ryżem i mięsem mielonym :) pychota 😁😁

Ja jeszcze muszę czekać 3 tygodnie 😂 bo mój lekarz przyjmuje raz na miesiąc pacjentki w ciąży 😊
Ja tez tyle musze czekać, dokładnie do 9 lipca

Ja wymiotowałam po kilka razy dziennie. Poranki całe w toalecie. Ale póki co napawam się szczęściem, bo nic mi nie dolega. Dobrej niedzieli dla Was

Mi też nic nie dolega. Rano mam tylko taki dziwny posmak w ustach, ale to przrchodzi. Lekko bolą i swedza cycki.
Podobają Mi się różne imiona np Hania, Alicja, Klaudia, Staś, Karolek 😀

Moja gin w pierwszej ciąży powiedziała że dozwolone wszystkie aktywności byle nie wypompować się że wszystkich sił ale wtedy tak panikowałam że nawet na basenie po jednej długości odpoczywalam zanim zaczęłam kolejną płynąć, a jak tańczyłam to czułam wszystkie więzadła i na weselu odmawiałam tańców. W tej ciąży mam zupełny luz psychiczny, jeżdżę z moim roczniakiem rowerem i pewnie pojeżdzę całe lato dopóki brzuch będzie mi się mieścił za fotelikiem [emoji23]
A to jeszcze mi się pytanie teraz nasunęło [emoji848] jak jest z rowerem w ciąży? Wiadomo ze z wielkim brzuchem ciężko jeździć ale dopóki nie ma brzuszka to można? Wybieramy się z mężem na urlop nad morze głównie z zamiarem wycieczek rowerowych. Ścieżki tam są piękne, w większości bez większych nachyleń więc jeździ się bardzo przyjemnie ale zastanawiam się czy są jakieś przeciwskazania? [emoji848]
Co do mdłości to ja nie wiem co to jest [emoji12] ale moja bratowa przy trzecim dziecku wymiotowała non stop I trymestr A później w III jej wróciło, schudła wtedy na maxa wyglądała jak cień człowieka.

Moja gin w pierwszej ciąży powiedziała że dozwolone wszystkie aktywności byle nie wypompować się że wszystkich sił ale wtedy tak panikowałam że nawet na basenie po jednej długości odpoczywalam zanim zaczęłam kolejną płynąć, a jak tańczyłam to czułam wszystkie więzadła i na weselu odmawiałam tańców. W tej ciąży mam zupełny luz psychiczny, jeżdżę z moim roczniakiem rowerem i pewnie pojeżdzę całe lato dopóki brzuch będzie mi się mieścił za fotelikiem [emoji23]Co do mdłości to ja nie wiem co to jest [emoji12] ale moja bratowa przy trzecim dziecku wymiotowała non stop I trymestr A później w III jej wróciło, schudła wtedy na maxa wyglądała jak cień człowieka.
Ja też schudłam w pierwszym trymestrze i to był jedyny plus całej sytuacji. W całej ciąży przytyłam 4 kg.

U mnie to takie golabki bez zawijania ;) zamiast zawijać w kapustę to kroje i duszę a potem mieszam z ryżem i mięsem mielonym :) pychota 😁😁

Ale że to 2 ciąża to chyba podchodzę do tego bardziej racjonalnie 😊 bo w pierwszej biegalabym co tydzień 😂

Przeżyłam już 500 km jazdy autem zostało z 200 i jak narazie nic złego się nie stało z moimi żołądkiem wszystko jest na miejscu a bałam się bo ostatnio miałam problem przejechać 20 km 😊

A wiem. Też robie coś podobnego i ogólnie lubie kapuste😆 uwielbiam bob i fasole i wczoraj i przedwczoraj przesadzilam 🙈 jednak w ciąży jest inaczej i musze ograniczyć😵

Tez po ciąży zostala mi choroba lokomicyjna w aucie.. Drama. Jako kierowca czuje sie tylko najlepiej.

A jakie imiona to nie myślałam jeszcze 😆

Milego dzionka i witam nowa kolezanke

reklama
Hej, dobrze że temat opalania został poruszony bo też mnie to nurtowało, moja koleżanka jest w 17 TC i wczoraj normalnie się opalała a ja się kryłam po cieniach, dzisiaj mamy wszyscy iść na basen i nie wiem co zrobić, oni jeszcze nie wiedzą że ja też w ciąży.

Mnie się podoba Ala, Marianna a dla chłopca Staś albo Filip, jeszcze Jan albo Józef, zobaczymy, chyba pozostawię wybór córce, będzie się czuła doceniona.

Mi lekarka z basenem powiedziała że można ale ona by unikała ze względu na infekcje jakich można się nabawić na basenie, i znowu jestem w kropce 😟 bo uwielbiam pływać.
Mnie też od czasu do czasu męczą mdłości ale takie małe, i nie jestem pewna czy to ciąża czy żołądek się odzywa bo przed też miałam. Jedno wiem napewno, mam apetyt jak smok i nie mogę być głodna bo zaraz kręci mi się w głowie, wpadam w panikę o boli mnie cały brzuch.

Do góry