reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Dla dziewczynki Antosia i Ala a dla chłopca Franio, ale to się jeszcze może zmienić 😁

Kurcze, a właśnie przed chwilką na grupie na fejsbuku jedna dziewczyna pisała ze jej koleżanka jest w końcówce 7 MIESIĄCA i dalej wymiotuje 🤨 nie życzę chyba nikomu 🙈
Ja miałam mdłości z wymiotami od początku do gdzieś 25tc po kilka razy na dzień. W 3 trymestrze troszkę się uspokoiło choć wciąż zdarzało mi się wymiotować. Niestety w ciąży zaczęła mi się choroba lokomocyjna i trwa do dziś. Jadąc autem gdy siedzę z tyłu, jest mi niedobrze. Z przodu za kierownicą nie ma problemu

reklama
Moja koleżanka tez sobie kiedys twarz zjarala bo zasnęła . Jeszcze sie olejem wysmarowala🤣🤣🤣🤣 lubie jej to przypominac 🤣🤣🤣🤣

Ograniczenia na jednego od 18-30kg ale jak wpadnie tam np trojka dzieci to warto tego nie pompowac na maxa.
To co ja kupilam nie iest duże. Wlasnie dla dzieci od 3 lata. ( dla mlodszego tez sie spisze choc na opawanou wiadomo co muszą napisać )

Zabralam mlodego do domu bo mega poliki czerwone i oczywiście wysmarowany grubo. Dlugo sie bawil 😍
Czapke miał zeby nie było 🤣🙈

Mogloby byc z polewaniem wody po. Zjezdzalni haha

Jakie pyszności. Co to?
Ja robię cos podobnego.. Danie po. Chinsku😍 mniam

Dzis u mnie odsmazane ziemniaczki z sosem czosnkowym itd. Uwielbiam. Na razie zadnych mdlosci to trzeba korzystać 🤣

U mnie to takie golabki bez zawijania ;) zamiast zawijać w kapustę to kroje i duszę a potem mieszam z ryżem i mięsem mielonym :) pychota 😁😁

Ja jeszcze muszę czekać 3 tygodnie 😂 bo mój lekarz przyjmuje raz na miesiąc pacjentki w ciąży 😊
Ja tez tyle musze czekać, dokładnie do 9 lipca

Ja wymiotowałam po kilka razy dziennie. Poranki całe w toalecie. Ale póki co napawam się szczęściem, bo nic mi nie dolega. Dobrej niedzieli dla Was

Mi też nic nie dolega. Rano mam tylko taki dziwny posmak w ustach, ale to przrchodzi. Lekko bolą i swedza cycki.
Podobają Mi się różne imiona np Hania, Alicja, Klaudia, Staś, Karolek 😀

Moja gin w pierwszej ciąży powiedziała że dozwolone wszystkie aktywności byle nie wypompować się że wszystkich sił ale wtedy tak panikowałam że nawet na basenie po jednej długości odpoczywalam zanim zaczęłam kolejną płynąć, a jak tańczyłam to czułam wszystkie więzadła i na weselu odmawiałam tańców. W tej ciąży mam zupełny luz psychiczny, jeżdżę z moim roczniakiem rowerem i pewnie pojeżdzę całe lato dopóki brzuch będzie mi się mieścił za fotelikiem [emoji23]
A to jeszcze mi się pytanie teraz nasunęło [emoji848] jak jest z rowerem w ciąży? Wiadomo ze z wielkim brzuchem ciężko jeździć ale dopóki nie ma brzuszka to można? Wybieramy się z mężem na urlop nad morze głównie z zamiarem wycieczek rowerowych. Ścieżki tam są piękne, w większości bez większych nachyleń więc jeździ się bardzo przyjemnie ale zastanawiam się czy są jakieś przeciwskazania? [emoji848]
Co do mdłości to ja nie wiem co to jest [emoji12] ale moja bratowa przy trzecim dziecku wymiotowała non stop I trymestr A później w III jej wróciło, schudła wtedy na maxa wyglądała jak cień człowieka.

Moja gin w pierwszej ciąży powiedziała że dozwolone wszystkie aktywności byle nie wypompować się że wszystkich sił ale wtedy tak panikowałam że nawet na basenie po jednej długości odpoczywalam zanim zaczęłam kolejną płynąć, a jak tańczyłam to czułam wszystkie więzadła i na weselu odmawiałam tańców. W tej ciąży mam zupełny luz psychiczny, jeżdżę z moim roczniakiem rowerem i pewnie pojeżdzę całe lato dopóki brzuch będzie mi się mieścił za fotelikiem [emoji23]Co do mdłości to ja nie wiem co to jest [emoji12] ale moja bratowa przy trzecim dziecku wymiotowała non stop I trymestr A później w III jej wróciło, schudła wtedy na maxa wyglądała jak cień człowieka.
Ja też schudłam w pierwszym trymestrze i to był jedyny plus całej sytuacji. W całej ciąży przytyłam 4 kg.

U mnie to takie golabki bez zawijania ;) zamiast zawijać w kapustę to kroje i duszę a potem mieszam z ryżem i mięsem mielonym :) pychota 😁😁

Ale że to 2 ciąża to chyba podchodzę do tego bardziej racjonalnie 😊 bo w pierwszej biegalabym co tydzień 😂

Przeżyłam już 500 km jazdy autem zostało z 200 i jak narazie nic złego się nie stało z moimi żołądkiem wszystko jest na miejscu a bałam się bo ostatnio miałam problem przejechać 20 km 😊

A wiem. Też robie coś podobnego i ogólnie lubie kapuste😆 uwielbiam bob i fasole i wczoraj i przedwczoraj przesadzilam 🙈 jednak w ciąży jest inaczej i musze ograniczyć😵

Tez po ciąży zostala mi choroba lokomicyjna w aucie.. Drama. Jako kierowca czuje sie tylko najlepiej.

A jakie imiona to nie myślałam jeszcze 😆

Milego dzionka i witam nowa kolezanke

reklama
Hej, dobrze że temat opalania został poruszony bo też mnie to nurtowało, moja koleżanka jest w 17 TC i wczoraj normalnie się opalała a ja się kryłam po cieniach, dzisiaj mamy wszyscy iść na basen i nie wiem co zrobić, oni jeszcze nie wiedzą że ja też w ciąży.

Mnie się podoba Ala, Marianna a dla chłopca Staś albo Filip, jeszcze Jan albo Józef, zobaczymy, chyba pozostawię wybór córce, będzie się czuła doceniona.

Mi lekarka z basenem powiedziała że można ale ona by unikała ze względu na infekcje jakich można się nabawić na basenie, i znowu jestem w kropce 😟 bo uwielbiam pływać.
Mnie też od czasu do czasu męczą mdłości ale takie małe, i nie jestem pewna czy to ciąża czy żołądek się odzywa bo przed też miałam. Jedno wiem napewno, mam apetyt jak smok i nie mogę być głodna bo zaraz kręci mi się w głowie, wpadam w panikę o boli mnie cały brzuch.

Do góry