reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Beta dwa dni temu 1992. Dzisiaj niestety tylko 2318 więc bardzo mało. Progesteron 9 a norma dla 1 trymestru między 11-40.Jestem podłamana
Który tydzień? Kochana na ten progesteron koniecznie luteina lub duphaston. Ja mam niecałe 19 a biorę, dodatkowo lekarz zapisał luteinę dopochwowo. Byłaś już u lekarza?

reklama
Kochana spokojnie bo stres jest najgorszym doradca! Nie wkręcaj sobie miliona wizji bo nerwy teraz są jak najmniej potrzebne. Powiem tak, musisz wierzyć, że bedzie dobrze!! Ale mieć z tyłu głowy, że jeżeli cokolwiek mogłoby pójść nie tak, to jesteś silna kobieta, wiesz, że możesz zajść w ciążę, a to już ogromnie dużo! Staraj się nie dopuszczać złych myśli i przede wszystkim nie wolno porównywać wielkości pecherzyka, bety czy zarodka do kogokolwiek innego. Każda ciąża jest inna bo każda z nas jest inna! Musimy myśleć pozytywnie bo cóż innego nam pozostaje? Nie mamy wpływu na pewne rzeczy! Staraj się nie analizować! Meliska, ewentualnie wiadro meliski, winko 0%, cokolwiek uspokoi i trzeba po prostu poczekać. Ja wierzę, że będzie dobrze!!!!
Ojjjj podpisuje się pod tym co napisałaś rękoma i nogami ❤️. Nie ma co analizować , porównywać doszukiwać się - PrEciez każda z nas jest inna . Każda z nas się boi , każda z nas pragnie żeby ten dzidziuś był i został z nami na długie lata 🥰. Natura wie co robi . To jej teraz musimy zaufać . Udręczenie się i denerwowanie nie ma ani dobrego wpływu na nas ani tym bardziej na dzidziulka 😍. Panienki cyc do przodu 💪 zaczynamy nowy dzień .
Mam nadzieje ze będzie pozytywny dla wszystkich ❤️. Mocne kciuki za wszystkie bety i wizyty ✊🏻✊🏻✊🏻

Beta dwa dni temu 1992. Dzisiaj niestety tylko 2318 więc bardzo mało. Progesteron 9 a norma dla 1 trymestru między 11-40.Jestem podłamana
Nie martw się, może nie wszystko jeszcze przesadzone. Pisałaś do gin? Progesteron można śmiało podnieść luteniną i duphastonem, ja w poprzednich ciążach brałam na potęgę 😬 a betę robiłaś w tym samym laboratorium?

Ja już się niestety nakręcam... Brzuch mnie już w ogóle nie boli, cycki coraz mniej już mogę je normalne dotykać... Do tego ten pęcherzyk bez niczego w środku... Juz wiem i czuję że coś jest nie tak.
Kochana mnie też już nic nie boli cycki są już normalne organizm po jakimś czasie przyzwyczaja się do ciąży i objawy mogą odejść a to nie oznacza że coś się dzieje nie dobrego. Jeżeli Cię to uspokoi to idź do innego lekarza bo stres w ciąży jest nie potrzebny.

Pozdrawiam wszystkie z Was, które z powodu mdłości, pracy, dzieci lub podobnych nieszczęść musiały właśnie wstać wbrew swojej woli😉 Miłego dnia 😊
Łączę się w bólu. Mój sen jest cięgle przerywany w brew mojej woli 😂 ale to słodki przerywacz 😊

W ogóle to dzień dobry i miłego dnia 😊 trzymam kciuki za wszystkie bety i wizyty 🤞🏻🤞🏻

Sorry, ze to napisze, ale z doświadczenia już wiem, ze z pierwsza wizytą naprawdę nie ma się co spieszyć, póki się nic nie dzieje lepiej odczekać do tego 7/8 tygodnia, żeby było widać na usg i zarodek i serduszko, to oszczędza później niepotrzebnego stresu i nerwów 😉

W ogóle to dzień dobry i miłego dnia 😊 trzymam kciuki za wszystkie bety i wizyty 🤞🏻🤞🏻

Sorry, ze to napisze, ale z doświadczenia już wiem, ze z pierwsza wizytą naprawdę nie ma się co spieszyć, póki się nic nie dzieje lepiej odczekać do tego 7/8 tygodnia, żeby było widać na usg i zarodek i serduszko, to oszczędza później niepotrzebnego stresu i nerwów 😉
Zgadzam sie w 100%

Ja sie wczoraj juz tak zestresowałam ze chyba dziewczynki zrobię sobie przerwe od forum i wrócę za 2 tyg.. Przynajmniej mam takie przemyślenia 🙄

reklama
Do góry